Příspěvek
od kostlivec » 06 bře 2015 19:57
Vaše odpovědi na mé video, což byla především kritika (snad všeho, co jsem dělal), mi nedaly spát, proto jsem se rozhodl podívat na Youtube jak to dělají jiní, abych si mohl co nejvíce uvědomit to, co dělám špatně. Takže popořadě. Byla mi vytýkána "nebezpečná manipulace se zbraní". To nevím, co jsem dělal špatně - mířil jsem do bezpečného prostoru, zápalky dával až těsně před střelbou, při střelbě jsem nekouřil, takže nevím, co by mohlo být špatně...Druhá výtka se týkala "natloukání na stole". Možná, že právě toto považujete za onu "nebezpečnou manipulaci se zbraní". Na Youtube jsem u téměř všech videí viděl nějakou např. taky gumovou nebo dřevěnou paličku, pomocí které tam nabíjeli střelu. Střela tam šla velmi ztuha, jinak to tam nešlo dostat, zvláště ke konci, kdy byla hlaveň opravdu hodně zašpiněná, a kdyby snad důsledkem toho natloukání prach explodoval, ale jak jsem již řekl, natloukají i ostatní, střela vyletí s nabijákem do bezpečného prostoru a nikoho nezraní... Další výtka se týkala "prachu v lékovce" Ano, je to krabička od léků (nečekaně). Nicméně prachu tam bylo jen málo a vždy před střelbou jsem ji dal cca metr daleko od původního místa (pro jistotu) a to samozřejmě zavřenou. Abych pravdu řekl, zjistil jsem (a taky mě to dost vyděsilo), že jistí střelci měli při střelbě prach v otevřené! (snad skleněné, nebo možná plastové krabičce) a měli ho tam mnohem více než já. Kromě toho tam měli taky otevřenou krabičku se zápalkami (když by spadla např. jiskra do krabičky s prachem, nešlo by o nic příjemného). Jinak k černému prachu...nevím, jestli to tu všichni ví, zjevně ale ne, pokud by byl ČP v otevřeném prostoru (v pevném ocelovém obalu by šlo o něco mnohem jiného), prach jenom rychle vyhoří, a to ne v celém objemu naráz, ale bude postupně odhořívat kvůli tomu, že je nalisovaný na vysokou hustotu a při ní prach odhořívá postupně, nicméně i tak to vypadá jako rychlé pufnutí u malého objemu a velkou ohnivou fontánu u většího, doporučuji si prohlédnou videa toho na Youtube. Něco jiného je to u trhacích prachů, kde jsou větší zrna a nalisovaná na nižší hustotu...ale to už sem tahám pyrotechniku, doporučuji si o tom přečíst na Pyroforu. Chtěl jsem jen říct, že některé (možná) zažité představy o ČP nejsou úplně pravda. Dále jsem z vašich komentářů nezjistil žádné konkrétní výtky, jediné co jsem zjistil, bylo to, že něco dělám špatně. A abych nemluvil jen o kritice uvalené na moji osobu, vrhnu se na kritiku jiných. Dost mě znepokojuje to, že na hodně videích na Youtube nemají střelci brýle (na rozdíl od nich je já používám)...když by snad vletěla střepinka zápalky do oka, bylo by to hrozné, ostatně o těch brýlích mi řekl sám výrobce (jak jsou důležité). Jaký máte názor na (ne)používání brýlí vy? Už mě nic k tomuto tématu nenapadá, proto popíšu mé zkušenosti s derringerem.
Já mám devítku s nerezovými hlavněmi (3") Chtěl jsem hned nerez a devítku taky, protože je to takový víc derringer. Jsem takového názoru, že derringer má být malá zbraň, která se schová. Taky se mi líbil (zde na fóru) uváděný vyšší výkon proti .45. Nicméně .45 plánuji taky koupit.
Velmi příjemně mě derringer překvapil svou přesností, řekl bych, že je to skoro zázrak (při takové délce hlavní). Pak se mi ale podařilo koupit vadné střely a myslel jsem si že je chyba ve zbrani, ale to se nakonec naštěstí neukázalo.
Jinak táto zbraň není moje první, vlastním jich hned několik, z nichž některé mají mnohem větší výkon než derringer, takže nemůže být řeč o tom, že na poli zbraní jsem nějaký nováček.
Prosím neberte tento příspěvek jako provokativní, nebo tak něco, píšu jsem jen můj názor, za který očekávám vaše názory a pokud jsou tam hrubé chyby, očekávám že mně je všechny vypíšete a taky vypíšete co dělat, abych to napravil - opravdu odpověď "No do pi.e, už tu vidím inzerát prodám zánovní derringer GG" mně neřekne nic o tom, kde dělám chybu a jak bych ji měl napravit. Opravdu zbraně obvykle neprodávám, jediný můj případ prodeje zbraně je v mém předchozím příspěvku. Jinak nepopírám to, že jsem amatér, ale to snad není taková hrůza...
Doufám, že tento můj příspěvek tu nebude jako odstrašující případ, ale když už jo, bude mít alespoň nějaký účel.
S pozdravem
kostlivec