Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
dala by sa prerobit povrchova uprava na derringeri ? kupil som teraz nedavno dalsiu .45 a 9mm na bezne nosenie lebo .54 je tak trocha tazkopadna. ta .45ka ma ale tu zlatu povrchovu upravu a rad by som to zmenil na ciernu. len s tym vobec nemam skusenosti ci sa to bude dat
Re: Derringer od fy Great Gun
to je nitrid titanu, to pude dolů blbě, ale hlavně je to lepší povrch než cokoli jiného, takže bych ho nechal jak je 
ps: nitrid je ten hodně lesklý a tvrdý povrch, jiný se moc nedělal.

ps: nitrid je ten hodně lesklý a tvrdý povrch, jiný se moc nedělal.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
myslel som ze to nepojde
je fakt ze na tom neni vidno ani skrabance a ani otalcky moc. tak si teda na to zvyknem
uz sa tesim ked ho pojdem vyskusat...
inak este sa cchem spytat na vyrobne cisla, bude sa dat zistit ktora seria to je ?

inak este sa cchem spytat na vyrobne cisla, bude sa dat zistit ktora seria to je ?
D@ve
Měřil jsem náhodně vybrané kule .45 a .50 odlité z kleští LEE
Když kulí v šupléře otáčím,tak se hodnoty liší místy i o několik setin. Slévač ze mě nebude
Měřeno zespoda
kalibr - .45 .50
1sukénka - 11,53 - 12,74
2sukénka - 11,65 - 12,85
3sukénka - 11,74 - 13,07
Ale důležité je,že kule jsou natolik velké,že s kalibrem hlavní nemají mnoho společného.Proto jsem doufal že kleště pro .54 budou mít střely podobně nadkaliberní a budou mít alespoň průměr 14,3mm a větší
Měřil jsem náhodně vybrané kule .45 a .50 odlité z kleští LEE
Když kulí v šupléře otáčím,tak se hodnoty liší místy i o několik setin. Slévač ze mě nebude

Měřeno zespoda
kalibr - .45 .50
1sukénka - 11,53 - 12,74
2sukénka - 11,65 - 12,85
3sukénka - 11,74 - 13,07
Ale důležité je,že kule jsou natolik velké,že s kalibrem hlavní nemají mnoho společného.Proto jsem doufal že kleště pro .54 budou mít střely podobně nadkaliberní a budou mít alespoň průměr 14,3mm a větší

Super. Diky moc. Dneska jsem je nakonec objednal ... v 380g ... No a mam domluveno ze na SIPce mi kdyz tak ty prstynky zvetsi... Nebudu muset delat novou kokilu na CNC Mikronu ktery je vytizen az do leta... i kdyz me to bude stat vic nez litr moji trnkove 

GG ⊙ .54
dnes som skusal 45 aj 9 na bravcovej hlave. prvy vystrel 45 vyplula meter pred hlaven. nabita bola este od chlapika co mi ju predal takze to nabil asi zle. druhy vystrel mal uz energiu lepsiu ostal hlboko v kostiach. ale tiez som to slabo nabil tak ogival netesnil este na100%. treti vystrel som ogival riadne natlkol a ucinkom som bol ohromeny. vstupna diera malicka, vystupna diera asi 4cm. kosti rozdrvene na prach a vytrhnute von. 9mm preletela hlavou ako nic. bystupny otvor asi len 1cm. 54 ku som neskusal tam si ale viem predstavit ako by to vyzeralo 

Do vyčištěné předovky mi jde první rána po naklepnutí střely nabít velice snadno,mohlo by to zvládnout i dítě.Proto první střelu posílám na střelnici mimo terč do valu.Potom je už lauf "zadělaný" ,nabíjení už klade mírný odpor ale rozdíl ve zpětném rázu je to kurva veliký 

do 54 ky ide stale ogival rovnako tazko..uz prva rana je riadna supa. 45 ku chcem nosit obcas na obranu a prvy vystrel potrebujem aby mal dostatocnu energiu. mazivo mam 1:1 vosk a bravcova mast. tuhe mi pride az az. jedine riesenie vidim riadne dorazit kladivkom nech sa trocha v drazkach roztiahne
po vystrelu horni hlavne prekontroluju spodni strelu a i kdyz byla Hfest natlucena a roztlucena s ci bez mazani tak i tak mi pokazde povyjede v hlavni o cca 0,5 az 3 cm .... Pokazde musim dotlacit a znovu naklepat... vsiml si toho nejdo nebo ste to nikdy nekontrovali?
GG ⊙ .54
na 54 mi to robi skoro stale ked ju zatlkam len rukou...uz sa mi stalo ze mi vyletela von. treba ju tam proste na fest naklepat.
Uz sem zkousel i strely bez mazacich drazek ... doklepaval jsem uz i tak ze spicka nebyla spickou ale plocha ... A stalr nic nepomohlo... Ma nekdo nejake reseni jak ji tam "prilepit" ?
GG ⊙ .54
Asi 3x som to riešil na 9-tke, a furt bez posuvu strely v spodnej hlavni, originál GG ogivály, bez mazania.
Tohle jsem nikdy nekontroloval,protože mě něco takového ani nenapadlo.
Ale někdy to skutečně prověřím.
Střely sednuté na prach jen poklepnu gumovou paličkou,žádné roztloukání.
Na dotaz , že mi rána ze spodní hlavně přijde pocitově slabší byť se snažím nabíjet oba laufy vždy stejným způsobem,mi bylo odpovězeno že je to rozdílným klopným momentem zbraně při výstřelu z horní a dolní hlavně.
Ale někdy to skutečně prověřím.
Střely sednuté na prach jen poklepnu gumovou paličkou,žádné roztloukání.
Na dotaz , že mi rána ze spodní hlavně přijde pocitově slabší byť se snažím nabíjet oba laufy vždy stejným způsobem,mi bylo odpovězeno že je to rozdílným klopným momentem zbraně při výstřelu z horní a dolní hlavně.
Zkus strilet naopak... V celem vlakne sem se nedocetl ze by nekdo strilel jako prvni ranu ze spodni hlavne ... Vzdy si kazdy nechava spodni jako potvrzenku U ktere je vetsi sance selhavky...
GG ⊙ .54
Takhle jsem nad tím nikdy neuvažoval.Střílím pochopitelně jednoruč a jako pravákovi se mi palcem volič hlavní velice snadno přepíná z leva do prava.Tzn horní-dolní.
Stačí do něj lehce strčit a volič díky aretaci přeskočí.
Kdybych přepínal z leva do prava,musel bych výrazně změnit úchop.
Ale v rámci experimentu to zkusím,abych zjistil jestli se mi taky střely neposouvají
Stačí do něj lehce strčit a volič díky aretaci přeskočí.
Kdybych přepínal z leva do prava,musel bych výrazně změnit úchop.
Ale v rámci experimentu to zkusím,abych zjistil jestli se mi taky střely neposouvají