Vyber vzduchovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Radku vezmu mam ho zarezervovanej na Colosusu a prvních pár kousků by mělo být v listopadu.
Re: Vyber vzduchovky
Hlavně jsem zvědavý na spoušť. Mám taky nutkání toho Walthera koupit
.

Rád bych poprosil o vaše rady ...
Jsem kdysidávno sportovní střelec a rád bych si občas po letech znovu vystřelil nejen na papírový terč
Uvažuji o koupi VzPu, kteá by měla splňovat:
- pružinovka - ideálně pevná hlaveň (PCP nyní nechci ... cena, doplňky atp ..)
- přesná terčová, odpočinková, případně i FT střelba
- kvalitní zpracování, ideálně slušnou (slušně stavitelnou, případně sportovní spoušť, atp.)
- TAKÉ otevřená mířidla - rád bych aby si mohly občas vystřelit i děti a naučili se s nimi pracovat
- cena ideálně do +- 12.000 Kč - nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci
, na druhou stranu přes 15 bych se dostal nerad (stejně bude potřeba nějaká ta optika ...) = nechci mít doma nekvalitní drek, ani ultradrahou věc kterou nevyužiju ...
Moji aktuální favorité:
- Weihrauch HW 77 (Special Edition je KRASAVICE)
- zde zmíněný Walther LGU je nádherný, jen škoda těch miřidel -> obecně Walthery mě lákají tím tlumením,jen nedokážu odhadnout, nakolik je to funkční a pomůže výsledku (??) - i třeba dětem že to bude méně kopat ...
- má smysl kvůli tlumení uvažovat o nějakém zlamovacím Waltheru? (LGV Competition Ultra?)
- Gamo CFX je na posledním místě - supr cena ale horší ohlasy, horší spoušť ...
- poprosím o další tipy ...
- a také poprosím o tipy na optiku na uvedené - v rozumné cenové relaci ...
Předem děkuji za tipy
Jsem kdysidávno sportovní střelec a rád bych si občas po letech znovu vystřelil nejen na papírový terč

Uvažuji o koupi VzPu, kteá by měla splňovat:
- pružinovka - ideálně pevná hlaveň (PCP nyní nechci ... cena, doplňky atp ..)
- přesná terčová, odpočinková, případně i FT střelba
- kvalitní zpracování, ideálně slušnou (slušně stavitelnou, případně sportovní spoušť, atp.)
- TAKÉ otevřená mířidla - rád bych aby si mohly občas vystřelit i děti a naučili se s nimi pracovat
- cena ideálně do +- 12.000 Kč - nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci

Moji aktuální favorité:
- Weihrauch HW 77 (Special Edition je KRASAVICE)

- zde zmíněný Walther LGU je nádherný, jen škoda těch miřidel -> obecně Walthery mě lákají tím tlumením,jen nedokážu odhadnout, nakolik je to funkční a pomůže výsledku (??) - i třeba dětem že to bude méně kopat ...
- má smysl kvůli tlumení uvažovat o nějakém zlamovacím Waltheru? (LGV Competition Ultra?)
- Gamo CFX je na posledním místě - supr cena ale horší ohlasy, horší spoušť ...

- poprosím o další tipy ...

- a také poprosím o tipy na optiku na uvedené - v rozumné cenové relaci ...
Předem děkuji za tipy

Naposledy upravil(a) vitan dne 20 říj 2014 13:55, celkem upraveno 1 x.
Za mě HW 77.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
A kde máš ty orevřený mířidla? Čti pořádně chlape 

Steyr LG 110 + Sightron SIH
http://www.hft-brno.cz
http://www.hft-brno.cz
Jj, těch bych se zbavoval ne úplně rád ...
Jaký je váš názor na tlumení u Waltherů jinak obecně? Vím že Walthery tady asi vzhledem k ceně nejsou úplně polulární ... je to tlumení tak zásadní, např. oproti té HW77?
Jaký je váš názor na tlumení u Waltherů jinak obecně? Vím že Walthery tady asi vzhledem k ceně nejsou úplně polulární ... je to tlumení tak zásadní, např. oproti té HW77?
Myslíš atd.......jako 5 cm na 50m atd..? No nevím........OneTouchy píše:Tiež by som šiel na tvojom mieste do S634, ináč už iba PCP a ak by som chcel niekedy pružinu, tak AA alebo HW. U Slávií ten rozptyl vychádza cca 1cm na 10m, 2cm na 20m, 3cm na 30m atď ...
To Vitan....pochybuji, že ti nějaký tlumič na pružinovce něco utlumí, ránu bicí pružiny ti nic neutlumí, leda bys vzduchovku omotal vatákem

Jinak jsem též jako Martyn za HW 77 - přesná, spolehlivá. Kdybys netrval na mířidlech, měl tu MartiK vymazlenou HW97 už i s ideální optikou pro pružiny v tvé cenové relaci. Hned bych po ní skočil. Ještě pozor, tyhle vzduchovky jsou trochu těžší, aby s tímto neměly děti problém.
Co se týká optik na tyto vzduchovky, často bývají osazeny puškohledy Delta tit. 4-16x, Optisan Viper 10x, Sightron apod.
HW 97K cal.177 + Sightron S1
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
Atak Arms - Zoraki HP-01Ultra cal.5,5 mm + Kolimator
Slavia 618
CZ 75B cal. 9mm Luger + adapter CZ Kadet cal.22 LR
S tím si dovolím nesouhlasit. Mám TX200HC a rozdíl s moderátorem a bez něj je hodně velký. V mém případě to umožňuje použití na zahradě s ohledem na sousedy. Pokud střelím do země, je to celkem decentní zvuk, když do sklopky/lapače, je nejsilnější zvuk od terče.Harryk píše: To Vitan....pochybuji, že ti nějaký tlumič na pružinovce něco utlumí, ránu bicí pružiny ti nic neutlumí, leda bys vzduchovku omotal vatákemtakže tím se nenech ovlivnovat.
Pravda, pružinovky AA jsou velmi tiché, TX200 i PP. Mají "shrouded barrel". HW je slyšet víc, ale proti větrovce bez tlumení je to nerušivé. Nedovedu si představit, že bych s HW97 někoho rušil
z ho.na bič neupleteš
Pardon, já se asi špatně vyjádřil ... myslel jsem tlumení zpětného rázu, které je inzerováno u LGV a teď i u LGU.
Je toto při střelbě nějak poznat, oproti jiným vzduchovkám?
Je toto při střelbě nějak poznat, oproti jiným vzduchovkám?
To Harryk: To si uvědomuju, jenže těžko najít něco výrazněji lehčího (řekněme do 3-3,5 kg) aby to splnilo ostatní požadavky ... ono je to vždycky, když se člověk snaží sehnat kočkopsaHarryk píše: Ještě pozor, tyhle vzduchovky jsou trochu těžší, aby s tímto neměly děti problém.

Každopádně jby bylo nejlepší mít na jednom dvorku kočku i psa, než jednoho kočkopsa ...

prosím o radu kterou vzduchovku si vybrat
Zdravím...po delší době bych si rád koupil nějakou slušnou vzduchovku...která by sedla do ruky a abych se sní nenadřel....uvažoval jsem o bočním natahování..ale narazil jsem pouze na Diany a ty jsou dost drahé.....nebo o Weirhauch 57...popřípadě o BSA lighing XL- Těžko se rozhodnout,když dosud jsem měl pouze Slavie...618....620...630..Chtěl bych něco se slušným výkonem a aby také trochu vypadalo dřevo.
pani , co poviete na tuto vzduchovku poliaci ju chvalia ze na 50 m prestreli 2,5 cm co sa mi nezda a plus americania pisu ze je dost presna a ta optika tiez nie je najhorsia ??
Crosman Summit 4,5 mm
http://www.colosus.sk/vzduchovka-crosma ... cal-4-5mm/
skor nez zacnete s hw a aa tak len ze nemam na to
takze chcem zostat v tejto cenovej skupine. ak mate daco lepsie tak sem s tym
Crosman Summit 4,5 mm
http://www.colosus.sk/vzduchovka-crosma ... cal-4-5mm/
skor nez zacnete s hw a aa tak len ze nemam na to

takze chcem zostat v tejto cenovej skupine. ak mate daco lepsie tak sem s tym

Vitan:za mě,sobě si kup HW 77.Já mám na ní Optisana Cobru 3-9x42 AO,na takový domácí bimsání to stačí.
Děckám kup Sláviu 631 a je kopání děcek vyřešený
A jinak nebuď lenošnej a čti si tady,třeba v optice nebo o vzduchovkách,matrošu je tady dost
Děckám kup Sláviu 631 a je kopání děcek vyřešený

A jinak nebuď lenošnej a čti si tady,třeba v optice nebo o vzduchovkách,matrošu je tady dost