Som strelec-amatér, strieľam zo starej (cca 50 rokov starej?) slavie 620. Nie je v najlepšom stave, ale baví ma to a chcel by som si kúpiť niečo nové. Malo by to byť na strieľanie na takých 50 metrov do plechoviek, ale aby to zvládlo odpraviť potkana na 25 metrov bez problémov. Môj rozpočet je presne 150 €, viac nenaškriabem

Rozhodujem sa hlavne medzi Slaviou 634 a Hammerli Hunter Force 900. HHF je za tú cenu ešte s optikou takmer neodolateľnou, na druhej strane, je to Čína, ktohovie či sa nerozpadne po 1000cej diabolke, kdežto Slavia 634, síce bez optiky (časom by som dokúpil, teraz keď majú 11mm rybinu, nie je problém) je lákavá preto, lebo je to overená a istá kvalita. Už som pozrel mnoho fór a aj na tomto fóre sa už veľa o tom písalo. Prosím Vás však o radu, pretože sa stále nemôžem rozhodnúť - nevyznám sa, treba si nechať poradiť od skúsenejších, ale prosím píšte aj dôvod, nie len že "ja by som kúpil HHF 900". Hlavne čo sa týka tej HHF, niektorí ľudia si na ňu nedajú dopustiť, niektorí hovoria, že je nepodarok, ak ju niekto má a má z nej vystrelených viac ako takých 3 000 diaboliek, dajte prosím vedieť. Rovnako aj o Slávii, poprípade akú optiku na ňu, okolo tých 50-100 metrov aby bola (optiku som nikdy nemal, vôbec sa nevyznám)
Linky za zbrane -
Slavia 634
Hammerli Hunter Force 900
Ďakujem za Vaše odpovede.