Ak ti ide o prestreľovanie dosky na 50 metrov, nemusíš sa báť, že by ti niekto odporúčal hneď AA alebo HW. Keď si sa pýtal na H 125/135, ja som mal iba H 55S a kopal ako krava - vyšší rad to bude robiť určite takisto a možno aj viac. Niežeby sa s tým nedalo triafať (po určitom zácviku), ale o zážitku zo strieľania škoda hovoriť - aspoň za mňa.mirecvk píše:pani , co poviete na tuto vzduchovku poliaci ju chvalia ze na 50 m prestreli 2,5 cm co sa mi nezda a plus americania pisu ze je dost presna a ta optika tiez nie je najhorsia ??
Crosman Summit 4,5 mm
http://www.colosus.sk/vzduchovka-crosma ... cal-4-5mm/
skor nez zacnete s hw a aa tak len ze nemam na to![]()
takze chcem zostat v tejto cenovej skupine. ak mate daco lepsie tak sem s tym
Vyber vzduchovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
HW 50S (7,5 J)
Re: Vyber vzduchovky
Na to rozhodně zapomen na 50m možná se do desky zavrtá nebo odskočí.Na to by nestačilo ani 300m/s s Heavy(30J) ústovka.Ani origo FAC v 27J nemá šanci.Nebo totálně shnilá deska.mirecvk píše:pani , co poviete na tuto vzduchovku poliaci ju chvalia ze na 50 m prestreli 2,5 cm co sa mi nezda a plus americania pisu ze je dost presna a ta optika tiez nie je najhorsia ??
Crosman Summit 4,5 mm
http://www.colosus.sk/vzduchovka-crosma ... cal-4-5mm/
skor nez zacnete s hw a aa tak len ze nemam na to![]()
takze chcem zostat v tejto cenovej skupine. ak mate daco lepsie tak sem s tym

Navíc kupovaná u nás může mít max 16J a to stejně mít nebude.Tak aby nebylo velké zklamání.
Nějaké to PCP se najde ale EV 2 je moje nej
Má pravdu předseda. 

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Zdravím zdejší střelce a zároveň bych chtěl požádat o pár rad do začátku.
Chtěl bych začít střílet ze vzduchovky pro radost a časem se třeba zúčastnit nějakého HFT, takže co vybrat ?
Pročítal jsem zdejší forum a jsem z toho množství informací trochu vedle
. I přesto jsem došel jsem k závěru, že mi stačí pružinovka, kde stačí pouze natáhnout, strčit do hlavně diabolku a vystřelit.
V hledáčku mám HW 77/97 a AA XT 200, mám vybráno dobře, nebo ne a jestli ano, tak kterou z nich ? Četl jsem zde i o nějakých vylepšených pružinách pro tyto zbraně, ale nevím o co přesně jde a kde je hledat ?
Další věc je optika, tam tápu úplně. Co vybrat, aby to něco vydrželo ? Jaké zvětšení ? Jakou montáž ?
Budu vděčný za jakoukoli radu nebo odkaz.
Jsem z Teplic, kdyby bydlel někdo zkušenější poblíž a měl chvíli na pokec, nebo výše zmíněnou vzduchovku, bylo by to super.
Břéťa
Chtěl bych začít střílet ze vzduchovky pro radost a časem se třeba zúčastnit nějakého HFT, takže co vybrat ?
Pročítal jsem zdejší forum a jsem z toho množství informací trochu vedle

V hledáčku mám HW 77/97 a AA XT 200, mám vybráno dobře, nebo ne a jestli ano, tak kterou z nich ? Četl jsem zde i o nějakých vylepšených pružinách pro tyto zbraně, ale nevím o co přesně jde a kde je hledat ?
Další věc je optika, tam tápu úplně. Co vybrat, aby to něco vydrželo ? Jaké zvětšení ? Jakou montáž ?
Jsem z Teplic, kdyby bydlel někdo zkušenější poblíž a měl chvíli na pokec, nebo výše zmíněnou vzduchovku, bylo by to super.
Břéťa
sto lidí, sto názorů... každý ti bude tvrdit to svoje. pokud chceš pružinu, kup si to HW nebo AA ( záleží jen na tom, která ti líp padne do ruky a bude se víc líbit ), na to dej jednodílnou montáž, do ní Vipera 10x44, kup JSB Exact a máš vystaráno, můžeš střílet...
dycky STEYR
Souhlas s Martinem.
A když jseš z Teplic, tak nejlepší bude, když si najdeš čas a zajedeš zítra na "závod" do Žalan nebo se z klukama (Zipep, Termit a hlavně Klika, ten střílel leta HFT s HW97) zkontaktuj. Jezdí pravidelně trénovat, pružiny také mají a určitě ti rádi poradí.
A když jseš z Teplic, tak nejlepší bude, když si najdeš čas a zajedeš zítra na "závod" do Žalan nebo se z klukama (Zipep, Termit a hlavně Klika, ten střílel leta HFT s HW97) zkontaktuj. Jezdí pravidelně trénovat, pružiny také mají a určitě ti rádi poradí.
Vybrals dobře v pružinách ale pokud chceš závodit tak musíš počítat s jinou optikou s tim Viperem to není moc dobrá volba.Taky počítej s tím ,že přesné jak PCP to nikdy nebude ale pružiny jsou hodnoceny zvlášt.Nejlépe jak ti tady radíBřeťa píše:Zdravím zdejší střelce a zároveň bych chtěl požádat o pár rad do začátku.
Pročítal jsem zdejší forum a jsem z toho množství informací trochu vedle. I přesto jsem došel jsem k závěru, že mi stačí pružinovka, kde stačí pouze natáhnout, strčit do hlavně diabolku a vystřelit.
Břéťa
zajed někam a osahej si pružinu i PCP.Většinou se ušetří dost peněz zklamání a bádání.
Nějaké to PCP se najde ale EV 2 je moje nej
Taky uvažuji o lepší pružinovce, ale to vybírání je děs běs - nejdříve jsem se přikláněl k AA TX200 .... pak HW97 ... pak zase k AA Prosport a pořád dokola. Fakt nevím, ale pocitově asi nej byla AA TX200.
AA Prosport jsem měl v 5,5 a nějak jsem se s ním nemohl trefit, holt zvykl jsem si na větrovku.
Prostě stále nejsem rozhodnutý, kterou z těch tří koupit a vždy odejdu s prádnou
.
AA Prosport jsem měl v 5,5 a nějak jsem se s ním nemohl trefit, holt zvykl jsem si na větrovku.
Prostě stále nejsem rozhodnutý, kterou z těch tří koupit a vždy odejdu s prádnou

Chlapi díky za odpovědi. Zítra se tam zkusím podívat. Jestli jsem dobře koukal, tak je to na tý střelnici v polích před Žalanama.
Vzduch ani CO nechci, jsou tam starosti navíc. (Hrával jsem military paintbal, tak vím co se sebou musí tahat) Pružinovku můžu tahat na chatu nebo do lesa a stačí do kapsy nasypat jen diabolky.
Já vím, že takhle radit je naprd, ale nemám v dosahu žádnej obchod, kde by je měli skladem. Většinou je to na závaznou objednávku a chtěj zálohu, takže ani není prostor pro změnu názoru.
Vypišek - a jakou optiku bys poradil ?
Vzduch ani CO nechci, jsou tam starosti navíc. (Hrával jsem military paintbal, tak vím co se sebou musí tahat) Pružinovku můžu tahat na chatu nebo do lesa a stačí do kapsy nasypat jen diabolky.
Já vím, že takhle radit je naprd, ale nemám v dosahu žádnej obchod, kde by je měli skladem. Většinou je to na závaznou objednávku a chtěj zálohu, takže ani není prostor pro změnu názoru.
Vypišek - a jakou optiku bys poradil ?
- Vladimír.K
Ahoj
Mikiki kup novou pružinovku od Waltra.
Walther LGU Master Ultra
Viděl jsem ji v polsku a moc se mi libila, podle informací od majitele to bude konkurence pro AA a HW
.
V
Mikiki kup novou pružinovku od Waltra.
Walther LGU Master Ultra
Viděl jsem ji v polsku a moc se mi libila, podle informací od majitele to bude konkurence pro AA a HW

V
Naposledy upravil(a) Vladimír.K dne 31 říj 2014 15:58, celkem upraveno 1 x.
Steyr LG110 FT, Vortex
Toho Vipera 10x44 bych rozhodně nezatracoval. Na pružinách je to vyzkoušená klasika. A jen tak mimochodem, Viper 10x44 měl na svém Steyeru LG110 i letošní mistr světa v HFT...
V Žalanech by měl být minimálně jeden člověk s AA TX200 i s HW97, tak to budeš mít možnost porovnat.

V Žalanech by měl být minimálně jeden člověk s AA TX200 i s HW97, tak to budeš mít možnost porovnat.
Jinak na pružinách jsou vyzkoušené a osvědčené optiky:
Viper 10x44 (cca 5.000 Kč)
Delta Titanium 4-16x44 (cca 7.000)
Burris Timberline 3-12x32 (cca 9.000)
Sightron SI 3-12x40 (cca 5.500)
pak jsem jeeště viděl Optisan Mamba Lite 3-12x44 (cca 6.000 Kč)
Viper 10x44 (cca 5.000 Kč)
Delta Titanium 4-16x44 (cca 7.000)
Burris Timberline 3-12x32 (cca 9.000)
Sightron SI 3-12x40 (cca 5.500)
pak jsem jeeště viděl Optisan Mamba Lite 3-12x44 (cca 6.000 Kč)
no jo ale steyr je vetrovka tady jde spis o to co se mu driv rozsype nebo nerozsype.urcite deltu a vipera mam osobne odzkouseny jak na HW tak AAPS.vse vydrzelo zatim cca 5000 vystrelu.no AAPS asi 3000vystrelu.od doby kdy jsem se vratil opet k vetrovici tak ho zanedbavam
Prosport .22-Delta Titanium 4-16x42...u ceho jsem zacinal u toho koncim
Ten závod v Žalanech se opravdu koná na střelnici. Více info zde: http://forum.fieldtarget.cz/viewtopic.php?f=11&t=451
Jinak já tam na 99% budu i s HW97+Viper 10x44 tak když se přijedeš podívat (doporučuji spíše před závodem, během závodu už mají závodníci jiné starosti), tak se tam uvidíme. Tak se neboj na cokoliv zeptat¨.
Jinak já tam na 99% budu i s HW97+Viper 10x44 tak když se přijedeš podívat (doporučuji spíše před závodem, během závodu už mají závodníci jiné starosti), tak se tam uvidíme. Tak se neboj na cokoliv zeptat¨.
-
Mám AA TX200 a můžu potvrdit, že otřes při výstřelu je dost kultivovaný. S HW jsem nestřílel. Mám na tom Vipera 10x44 a pár tisíc výstřelů už vydržel. Kvůli jednodušší konstrukci by pevné zvětšení mělo být odolnější.