P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
6 minut na 6 ran je úplná pohodovka (u repliky).
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Re: Předovky
Tak kulometit z předovky jsem nezkoušel, v neděli zkusím, stejně ji musím vyvětrat, už tři tejdny leží doma:-)
PS o jaké dálce se bavíme? Je to na 50 m a cílem je trefit na pistoláku "to černý kolo"?
PS o jaké dálce se bavíme? Je to na 50 m a cílem je trefit na pistoláku "to černý kolo"?
Myslivcům to nejvíc sluší, když se na ně díváš přes nitkový kříž.
Mířenky se střílejí na 50 m, pistolák, na 13 ran je 30 min, viděl jsem výsledek 96bodů KŘESADLOVOU MUŠKETOU.
V průběhu několikrát čistil lauf, odmašťoval pánvičku a šutrák... čili vychází reálně 2 min na ránu.
Akční, tam se nestřílí většinou na obyč. terče, ale na kovové siluety zvířat, padací terče apod. Občas celé včetně nabíjení vleže, občas skrz úzké okno nebo po sprintu (udýchán). Vzdálenosti obvykle tak poloviční, mezi těmi 20-30m.
Jinak s Tebou po Tvém dalším vyjádření 100% souhlasím, pokud máš možnost lovit v Emerice, tak in-line má opodstatnění.
Mně šlo o výše uvedený dotaz, jestli koupit (u nás) tu ardesu s dvojnožkou, optikou etc., zjevně jako první BP zbraň. Tam ze svého okolí mám skutečně doloženo, že to lidé velmi rychle zabalí, prostě to nikoho (co znám) nebaví.
V průběhu několikrát čistil lauf, odmašťoval pánvičku a šutrák... čili vychází reálně 2 min na ránu.
Akční, tam se nestřílí většinou na obyč. terče, ale na kovové siluety zvířat, padací terče apod. Občas celé včetně nabíjení vleže, občas skrz úzké okno nebo po sprintu (udýchán). Vzdálenosti obvykle tak poloviční, mezi těmi 20-30m.
Jinak s Tebou po Tvém dalším vyjádření 100% souhlasím, pokud máš možnost lovit v Emerice, tak in-line má opodstatnění.
Mně šlo o výše uvedený dotaz, jestli koupit (u nás) tu ardesu s dvojnožkou, optikou etc., zjevně jako první BP zbraň. Tam ze svého okolí mám skutečně doloženo, že to lidé velmi rychle zabalí, prostě to nikoho (co znám) nebaví.
Já si myslím, že zp průkaz v ČR je na to, aby ti co ho mají mohli být v případě potřeby rychle a efektivně odzbrojeni. A proto jakákoliv předovka v domácnosti, dobrá předovka. A pokud levná a přesná, tím lépe.
Tak s tímhle "postapo" přístupem bys měl preferovat křesadla, ne?
Prachu si můžeš koupit 20kg a vydrží při dobrém skladování věky. Zápalky ale mohou být problém ... tohle křesadla nepotřebují.
Prachu si můžeš koupit 20kg a vydrží při dobrém skladování věky. Zápalky ale mohou být problém ... tohle křesadla nepotřebují.

Nejhorší na tom je to, že Granát to nevidí až tak zvráceně. To tento systém je na prd.
Tak inlina, a asi nejen inlina, se dá relativně snadno předělat na elektrický odpal. Jakákoliv "postapo" situace krom "a teď jsme všichni v pravěku" by tak neměla být problém ani pro silného paranoika 

Z jiného sudu - nevíte někdo, jestli už se vyjasnila ta nejasnost kolem domácí výroby perkusů bez ZL a koncese? Zaregistroval jsem, že v minulosti běžela vlna sporu o to, jestli si doma můžeš na koleně zbouchat zbraň a nechat ji pak tormentovat=legalizovat jako D. Někdo tvrdil, že to nejde, pak tam byl kdosi, kdo to tak udělal a tvrdil, že to jde a pak se tam vyskytl názor, že to sice šlo, ale jenom proto, že to úřady neřešily.
Tak jak to je?
Tak jak to je?
Znám jednoho,který vyrábí bez jakékoliv licence,odveze do Prahy na tormentační zkoušku a všechno je v cajku...pak to prodá a to už podle mě v cajku není..,ale to je jen můj názor.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Jinými slovy, když teď vezmu libovolnou manesman trubku, frézkou ji na jednom konci zvětším vnitřní průměr (komora pro perkusní zadovku, nebo to neztenčím vůbec, dám tam vnitřní závit a budu mít inline předovku), doplním nějaký jednoduchý závěr ala mauser na dva ozuby s mezikusem na zápalku (u inliny odpadá), nahodím spouštěcí a bicí ústrojí z jakékoliv vhodné plynovky z bazáče, tak si to můžu hodit na rameno a vyrazit volným krokem s tisícovkou v kapse na zkušebnu nechat to tormentovat? Aniž by mě cestou tam nebo zpátky chytli policajti a zavřeli mě až zčernám:-)?
Tak to se mi hooodně nezdá. To by tady běhalo tolik tacticool předovek s pistolovejma rukojeťma samodomo, že by civilní spotřeba černýho prachu převýšila spotřebu bezdýmáče
PS: ten "jeden" je P. Rak?
Tak to se mi hooodně nezdá. To by tady běhalo tolik tacticool předovek s pistolovejma rukojeťma samodomo, že by civilní spotřeba černýho prachu převýšila spotřebu bezdýmáče

PS: ten "jeden" je P. Rak?
No zrovna fčul můžeš skoro cokoliv. Ono totiž zrovna od 1. července 2014 do 31. prosince 2014 běží zbraňová amestie.
Takže kdyby tě na cestě do zkušebny náhodou chytli proaktívní příslušnící tak přinejhorším stačí říct že to neseš odevzdat v rámci amnestie
Takže kdyby tě na cestě do zkušebny náhodou chytli proaktívní příslušnící tak přinejhorším stačí říct že to neseš odevzdat v rámci amnestie

no to je krásný, ale tak nějak to neřeší problém generelně, že 
Ale vážně - když si vezmete cenu těch nejlevnějších ardes kolem 8k, tak i s hlavňovinou od p. Kuny se tu otevírá zajímavá ekonomická nika:-)
To v téhle zemi nebude jen tak, aby si někdo jen tak podnikal, bez licencí, koncesí nebo známostí

Ale vážně - když si vezmete cenu těch nejlevnějších ardes kolem 8k, tak i s hlavňovinou od p. Kuny se tu otevírá zajímavá ekonomická nika:-)
To v téhle zemi nebude jen tak, aby si někdo jen tak podnikal, bez licencí, koncesí nebo známostí

karloscz:Jj...to je on.Co jsem viděl a co jsem měl možnost mít v ruce,tak to byly slušně řečeno řemeslně nedotažený zbraně ze slušnýho materiálu s ardesáckýma hlavněma...špatná geometrie spouštěcího systému,překalená praskající pera,pekelně tvrdá spoušť,ergonomie pažeb,jak u derringerů,tak u dlouhých pušek mizerná a na pohled škaredost..Ale to u tormentace nehraje roli..Materiál ze kterého byla např.komora,popř.závěr a spouštěcí mechanismus byl pro změnu velice kvalitní,proto bez problému snesl zatížení černým prachem...Nepatřím k jeho obdivovatelům,naopak...nekoupil bych si od něj ani stříkací pistoli,ale rozhodně svoje kupce má a někomu dokonce ty flinty i fungujou
....Jo,abych pořád jenom nehaněl,tak teď se mu jedna flinta náramně povedla..Jde o to,jak bude fungovat
..dvouhlavňová zadovková kozlice cal .45 se zajímavě řešeným závěrem, přesmykačem úderníku a schovanými pistony...Jo a dizajn je vážně koukatelnej
...koho to zajímá,najde to na rozpad.cz 

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
koukal jsem, funkční to asi je, ale škaredy jak pondělni rano:-)) Krucinál a mám dalšího brouka v palici. To fakt nejde, to by člověk potřeboval rok času, půl mega v kapse na útratu a otroka kovohryza s cncéčem po ruce 24/7. Namátkou - kupuju SAvage 12 v 6,5 creedmoor. To je za trest to shánění věcí kolem a kdejakej puškař co by byl schopnej to dát dokupy má termíny kolem vánoc. Pak mám rozdělaný licí stroj na kopie střel Hornady sst (18 kaček za kus jim při své spotřebě už nedám ani kdyby čert na žebrákovi jezdil). Dál projekt na expanzní zbraň na pneumatickém principu - šíp 200 m/s, 600 J, min. 10 výstřelů na nádobu, od toho "odvozenina" pneumatický vrhač návnad pro rybáře, takový žrádlominomet. Pak s kolegou excelentním frajerem na elektroniku zařízení pro měření vektoru působení větru po celé délce trajektorie střely včetně přepočtu opravy v reálném čase. A teď mi straší v hlavě vlastní konstrukce předovky nebo zadovky kozlice. To je na mašli:-)
Nicméně fakt je ta samodomo konstrukce legální?
Nicméně fakt je ta samodomo konstrukce legální?
Literu zákona neznám,ale na 100% dělá bez jakékoliv licence a tormentační značku na to fakt dostane...Není to sériovka a prakticky,co kus to originál..Třeba je licence potřeba pro výrobu více kusů jednoho typu...nevím,snad ti odpovědí znalí
...
Dle mého se P.R.docela zlepšil v práci se dřevem a i když je jeho rukopis zřejmý..viz. ta objímka hlavní s katastrofální mouchou
...Škoda těch detailů,ale je to aspoň pro mě docela koukatelná flinta a hlavně zajímavý nápady převedený do praxe..Kdo ví,co by stvořil kdyby měl doma k dispozici NCčko a podobný mašinky 

Dle mého se P.R.docela zlepšil v práci se dřevem a i když je jeho rukopis zřejmý..viz. ta objímka hlavní s katastrofální mouchou