Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
cernunos
Re: Předovky

Příspěvek od cernunos » 25 kvě 2014 11:23

ok,díky za info,já to v podstatě věděl o tom prachu ale nebyl jsem si jist nakolik to ovlivní výkon a přesnost u tak malých hlavní a asi teda ovlivní,což nechci.Samo že chci dosáhnout co nejvyššího výkonu a přesnosti,takže koupím ten Vesuvit LC.Tudíž kdyby měl někdo zájem tak PRODÁM 0,5 kg VECTANU CHASE(hrubý).Mě stál 600,tak nabízím za 500 včetně poštovného.Kdo má zájem at napíše a domluvíme se.Prach jsem načal před pár dny ale nechybí ani gram,ještě jsem ttiž nebyl střílet.

*
fr.sagitarius: jinak mazání dám přednost takovému,se kterým se nemusím vařit-škvařit-smrdět atd,tudíž nejjednodušší varianta koupit origoš mazivo pro předovky a nebo tu lithiovou vazelínu.Proč to dělat složitě když to jde jednoduše,jen jsem chtěl vědět,zda je mezi nimi nějaký kvalitativní rozdíl,to je vše.A máš pravdu že to různé laborování k předovkám patří ale tohle škvaření sádla apod klidně rád obejdu :D

pepoto

Příspěvek od pepoto » 25 kvě 2014 11:46

Cernunos: tahle receptura klasickeho mazani se dela,protoze proste funguje a jsou lidi co se snazi nejvic napodobovat dobovou strelbu a toto puvodni mazani. Ale ja sam se taky s nicim patlat moc nehodlam s vice duvodu,tak taky obchazim a vesmes sem si svuj zpusob nasel,ale kdyby to zalezelo jen na me,tak pubodni receptutu zkusim taky,ale pro tu moji obcasnou strelbu se ani nevyplati.
Jim

Příspěvek od Jim » 25 kvě 2014 14:54

Cernunos, nevím, jakou přesnost si slibuješ od deringeru, že hodláš měnit prach. Osobně si myslím, že je v podstatě jedno, co tam nasypeš, zázraky se konat nebudou.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
anm

Příspěvek od anm » 25 kvě 2014 19:04

Možná pro to, že tam nasypeš "jim" cokoli, se zázraky nekonají :(
ganmiki

Příspěvek od ganmiki » 25 kvě 2014 19:08

No nevím, ale slovo "cokoli" se k Vectanu moc nehodí, používám zrovna Chase na všechno, tedy i do pistole Patriot a střílí to naprosto normálně a navíc mám vyzkoušeno, že méně zasírá hlaveň než LC.
Artemis CR600W .177 + Nikko Stirling 3-9x40 AO
cernunos

Příspěvek od cernunos » 25 kvě 2014 20:21

ganmiki: To jsem potřeboval slyšet,v podstatě jsem četl i na jiných webech podobné zkušenosti.Šlo mi o tu schopnost toho kterého prachu shořet pokud možno při výstřelu v hlavni,ne mimo ní.A taky o rychlost hoření,která taky může asi krapet zvednout výkon.
Jinak extra přesnost od derika nečekám,vím že je to kontaktní zbran a néé sniperka... :lol: Spíš ocením když to provrtá alespon nějaký prkno a neodrazí se mi to do ksychtu :?
Igrlik

Příspěvek od Igrlik » 26 kvě 2014 09:15

Čo sa týka zhorenia v hlavni - treba brať do úvahy aj rozdiel medzi dvoj-trojpalcovým derringerom a desaťpalcovým Patriotom :!:
cernunos

Příspěvek od cernunos » 26 kvě 2014 09:50

Igrlik: Přesně to si taky myslím.Proto chci prach dost jemný na to,aby spolehlivě uživil 9mm derika.Jinak ten můj kousek má hlavně 5",takže to snad bude lítat o chlup líp než z toho 2,5 nebo 3,5".
molegabet

Příspěvek od molegabet » 28 kvě 2014 13:24

pepoto píše:Cernunos: tahle receptura klasickeho mazani se dela,protoze proste funguje a jsou lidi co se snazi nejvic napodobovat dobovou strelbu a toto puvodni mazani. Ale ja sam se taky s nicim patlat moc nehodlam s vice duvodu,tak taky obchazim a vesmes sem si svuj zpusob nasel,ale kdyby to zalezelo jen na me,tak pubodni receptutu zkusim taky,ale pro tu moji obcasnou strelbu se ani nevyplati.
cernunos píše:Proč to dělat složitě když to jde jednoduše,jen jsem chtěl vědět,zda je mezi nimi nějaký kvalitativní rozdíl,to je vše.A máš pravdu že to různé laborování k předovkám patří ale tohle škvaření sádla apod klidně rád obejdu :D
Řekl bych, že je to blbost. :wink:
Za prvé, pokud člověk není oslíčku otřes se, tak záhy zjistí, že komerční mazání a extra zvláště pak komerční flastry jsou strašně drahé.

Totéž platí o kulích, ale tam je to přece jen trošku něco jiného: za prvé to prostě není ze dne na den, umět udělat rozumné závaží, také jsou tam nějaké pořizovací náklady na kleště etc., a pak jsou tam ne úplně nejzdravější výpary a dělat to třeba v zimě v kuchyni v nějaké garsonce není ta pravá ořechovka. Čili lití kulí není podle mne pro každého, nebo rozhodně nejde ruku v ruce s nákupem předovky a začne být zajímavé až od nějakého počtu vypálených střel měsíčně.

Jiná věc jsou ty flastry, to dokáže každý a je to téměř nutnost, hlavně u delších zbraní, pokud člověk nechce střílet "natvrdo". Mazání je s tím spojené. Nikdo neříká, že je nutné hnedka škvařit lůj. Já používám ricinový olej, litr stojí něco málo přes stovku, a včelí vosk se prostě nějak musí sehnat. Mazání samozřejmě napoprvé netrefíš úplně 100%, ale není to žádná věda a dělat se to dá kdekoliv u zdroje tepla. Nekazí se, nesmrdí, uděláš si várku a máš třeba půl roku vystaráno. Navíc to má samozřejmě ten hlavní půvab, že si uděláš "svoje mazání" přesně na svůj styl nabíjení, rozměr kule a tloušťku flastru.

Namaštěné flastry nevysychají ani neplesniví, mazání v piksle také ne, takže nevidím důvodu, proč by se to na nějaké občasné střílení nevyplatilo.
pepoto

Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od pepoto » 28 kvě 2014 13:55

molegabet: ja mel na mysli ze se ne nevyplati skvareni loje apod.ve smyslu toho,ze se to da obejit i jinym mazanim ktere nemusi byt tak drahe,zvlast kdyz si jde clovek picnout 1-2x do mesice na dve hodky.
ganmiki

Příspěvek od ganmiki » 28 kvě 2014 15:00

Castrol LMX
Artemis CR600W .177 + Nikko Stirling 3-9x40 AO
molegabet

Příspěvek od molegabet » 28 kvě 2014 21:22

pepoto píše:molegabet: ja mel na mysli ze se ne nevyplati skvareni loje apod.ve smyslu toho,ze se to da obejit i jinym mazanim ktere nemusi byt tak drahe,zvlast kdyz si jde clovek picnout 1-2x do mesice na dve hodky.
Ricinový olej + včelí vosk, zabere cca 20 min rozmíchávání ve vodní lázni. Množství je na Tobě a použitých nádobách.

S tou lithiovkou nevím, jak to jde na flastry a u dlouhých laufů. Znám její použití u pistolí natvrdo. Za těch 20 min každopádně vyrobíš klidně víc mazání než je v piksle lithiovky.

Ale samozřejmě, pokud jsi objevil, jak píšeš jinde, levnou vyhovující vazelínu, proč ne. Do pistole bych to taky klidně vyzkoušel.
Queeg 512

Příspěvek od Queeg 512 » 28 kvě 2014 21:35

Do sousedního vlákna jsem dal tip na laciné mazání vyzkoušený přímo na deriku. Kromě vysoce vyhovující levné vazelíny z benzínky (400g za 100Kč), Konkoru 210 (1L za 200Kč) a včelího vosku nic další nepotřebuju, zatím to dokonce jde i bez odměrky a váhy. Tu vazelínu stejně potřebuju na pistony a Konkor 210 na všechno, takže nebylo co řešit.
cernunos

Příspěvek od cernunos » 29 kvě 2014 09:49

Přesně-vazelína je univerzální,taky si jí budu kupovat,jak na mazání střel tak po vyčištění na pistony.
Jinak včera jsem měl premiéru se svým 9mm derikem.Sice jsme s kamarádem stihli dát jen 12 ran než zavřeli střelnici ale moc jsem si to užil.Nabíjení i střelba parádní,bez zádrhele a selháče.Pistolka při 1g Vectanu Chase i docela pěkně kope(zvláště při střelbě jednoruč).Přesnost mě překvapila,protože jsem čekal že horní hlavne pujde na flek a spodní budu při míření nadsazovat,no bylo to naopak-spodní šla krásně na flek a horní min 25-30cm pořád chodila nahoru.Dvě rány asi vlivem stržení dokonce i cca 60 cm výše od středu terče.Ale je to o cviku a hlavně nečekám že budu trefovat desítky.Stříleno bylo na cca 15m.Jediné co mě trochu zarazilo,že střela při ládování do horní hlavně asi nevlezla tak hluboko jako do spodní.Poznal jsem to podle doražení nabijáku(doklepával jsem řádně gumovou paličkou),který při ládování té spodní šel skroro nadoraz až k dřevěnému držátku a u vrchní pak nebyl až nadoraz,přišlo mi že rozdíl mohl být tak 3-4mm.Co vy na to?Jak to vysvětlit??Nerad bych aby se hlaven vydula z důvodu prostoru mezi střelou a prachem. :shock:
cernunos

Příspěvek od cernunos » 29 kvě 2014 09:52

Jo a na mazání ogiválů jsem použil větší tubu jelenního loje za 30kč,ktarý vydrží počítám na cca 150 ran neli víc,takže spokojenost a hlavně jsem nebyl nijak moc zamatlanej,jako bych byl asi z vazelíny nebo jiných mazadel.
Odpovědět