Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No vidis a me se jeleni luj neosvedcil.Zkousel jsem ho i horku kdy byl vlacny.I presto byl prilis suchy a strely jsem musel busit palickou.
Stejne strely s lithiovkou jdou nabijet mnohem snadneji.
Stejne strely s lithiovkou jdou nabijet mnohem snadneji.
Re: Derringer od fy Great Gun
To je možné no,taky si jí koupím a zkusím.Jinak ted jsem derika čistil v rendlíku s teplou jarovou vodou,pak vysušil fénem do horka a prostříkl olejem a projel ještě šmrdlátkama kartáčkama.Jak deringera čistíte vy?Já jen odšrouboval pistony,je nutné rozdělávat i kohout a spoušt?Dáváte to dolu?Mě asi troška vody a oleje šplíchla i do prostoru právě kohoutu,tak jsem ho pak několkrát natahoval a spouštěl aby ten bordel z plochy kohoutu setřel,myslím že by to chtělo taky rozebrat ale nevím jak,ten jistící šroubek jsem vyšrouboval a kohout jsem měl na bezpečnostním ozubu ale seděl dál napevno a nevím jak ho vyndat,radši jsem šroubek zas hned našrouboval abych něco nezkonil....
Poradte pls 

Na tele je napevno osicka,na ktere se spoust otaci.Staci ji opatrne stahnout aby neskocila neznamo kam pruzina.
Môžem sa opýtať prečo práve ricínový olej a nie napríklad olivový alebo slnečnicový olej?molegabet píše:Ricinový olej + včelí vosk, zabere cca 20 min rozmíchávání ve vodní lázni. Množství je na Tobě a použitých nádobách.pepoto píše:molegabet: ja mel na mysli ze se ne nevyplati skvareni loje apod.ve smyslu toho,ze se to da obejit i jinym mazanim ktere nemusi byt tak drahe,zvlast kdyz si jde clovek picnout 1-2x do mesice na dve hodky.
S tou lithiovkou nevím, jak to jde na flastry a u dlouhých laufů. Znám její použití u pistolí natvrdo. Za těch 20 min každopádně vyrobíš klidně víc mazání než je v piksle lithiovky.
Ale samozřejmě, pokud jsi objevil, jak píšeš jinde, levnou vyhovující vazelínu, proč ne. Do pistole bych to taky klidně vyzkoušel.
Kavy: Tak zatím jsem jen sundal desku zámku a vyčistil to z jedné strany,jak vyndat kohut se spouští jsem nevykoumal,moc nerozumím tomu stáhnutí té osičky jak píšeš.Kdybys to mohl trochu rozvést tak budu rád.
Jinak mi furt nejde do hlavy ta horní hlaven,když při doklepávání střely co to jde je stále vidět cca 5mm mosazné kulatiny u toho dřevěného držátka a při cpaní spodní hlavně koukaj tak 2mm.Může to způsobovat průšlehový kanálek spodní hlavně
Že by do něj vniklo tolik prachu,když na derika poklepu a tím se snížilo oproti horní hlavni množství prachu pod střelou a ta jde pak tím pádem hlouběji do hlavně
Ale možná se mi to jen zdálo.... 

jestli poklepeš tak je jasné že tam nějaký prach zahučí
To je OK

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Určitě by se zde našli kompetentnější osoby,ani neznám názvy dílů 
Spoušťák vyndavám jednou za čas,protože se pod ním trochu shromažďují nečistoty.
Nejprve zcela vypusť kohoutek,aby nebyl opřený o ozub,jako to mám na fotce.
Směrem ven,až na kraj ,povysunu bicí pružinu č.1
Stejně povysunu z uložení díly 2. a 3.
Potom zcela vyjmu pružinu č.1 a díl č.2.
Spoušť č.3 vyndavej opatrně,aby se nezlomila pružinka.
Silná bicí pružina nemá snahu nikam vystřelit,protože je v klidovém stavu jen lehce předepjatá.I tak jí ale jisti prstama,aby nevyskočila pod skříň nebo do oka

Spoušťák vyndavám jednou za čas,protože se pod ním trochu shromažďují nečistoty.
Nejprve zcela vypusť kohoutek,aby nebyl opřený o ozub,jako to mám na fotce.
Směrem ven,až na kraj ,povysunu bicí pružinu č.1
Stejně povysunu z uložení díly 2. a 3.
Potom zcela vyjmu pružinu č.1 a díl č.2.
Spoušť č.3 vyndavej opatrně,aby se nezlomila pružinka.
Silná bicí pružina nemá snahu nikam vystřelit,protože je v klidovém stavu jen lehce předepjatá.I tak jí ale jisti prstama,aby nevyskočila pod skříň nebo do oka

Iowa: protože ricinový olej funguje jako projímadlo nejen na člověka, ale i na špinu na kovech. Kdysi se používal při závodech do benzínu místo M2T (vydrží vysoké teploty, nenechává usazeniny), staří servisáci s ním čistili i nafťáky.
Kavy a Edellweis: Díky moc chlapy za informace
Zítra jsem se objednal zas na střelnici tak už se těším.Já blbec tam včera s kámošem střílel cca 0,5 až 0,6g prachu,páč jsem ho špatně odměřil inj.stříkačkou a dnes jsem si koupil digi kapesní váhy a že si to jako překontroluju.Zamýšlel jsem jako ideální navážku 1 gram ale špatně jsem se díval na dílky a místo 1 ml jsem odmařoval jen půlku
A to jsme si pochvalovali s kámošem jak to docela i pěkně kope,tak zítra zkusím celej gram 

černej prach (vesuvit) se dá snadno odměřovat i bez hitech digivybavení s tím co se najde na každé střelnici . Nábojnice 9mm luger je cca 1 gram, .38 special něco přes 1,5 gramu (1,6 když se sklepe). Mě tohle vždy ke štěstí stačilo 

http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
OK, díky, vyskúšam aj ten ricínový olejmojedx píše:Iowa: protože ricinový olej funguje jako projímadlo nejen na člověka, ale i na špinu na kovech. Kdysi se používal při závodech do benzínu místo M2T (vydrží vysoké teploty, nenechává usazeniny), staří servisáci s ním čistili i nafťáky.

Jj,já vím že patrona od devítky je cca 1 gram,ale chtěl jsem to přeci jen přesně ikdyž je to asi zbytečný luxus.Každopádně tu váhu jsem nekupoval primárně kvůli prachu,spíš na mince apod.
Jinak dnes jsem si to s derikem na střelnici fakt užil.Dal jsem asi 24 nebo 26 ran a s tím 1g to kope docela fakt slušně,z jedné ruky pažbička docela bouchala do dlaně
Nabíjení šlo v pohodě a byla jen jedna selhávka vlivem špatné zápalky,jinak to střílelo jako víno.Doma pak se mi podařilo rozebrat celýho deringera a řádně ho vyčistit a promazat.Jen jsem litoval že jsem odšrouboval i přeřadovač,páč jsem se pak asi 15min mořil s jeho opětovnou kompletací
Ale už vím jak na to.Jinak si ,musím ještě koupit pořádný olej na konzervaci,zatím mažu WD40 ale tu hodně střelců haní a že není dobrá na dlouhodobější konzervaci zbraně.Tak možná Konkor ,nebo co tu kdo používáte za oleje 
Jinak dnes jsem si to s derikem na střelnici fakt užil.Dal jsem asi 24 nebo 26 ran a s tím 1g to kope docela fakt slušně,z jedné ruky pažbička docela bouchala do dlaně

Jednou jsem v nouzi hledal, "co dům dal", a našel jsem několik starých tyčinek jeleního loje. Za tepla jsem jelení lůj cca 50/50 smíchal s obyčejným vepřovým sádlem, a vzniklo z toho výborné mazání. Maže dostatečně, je tuhé, krásně voní a je příjemné na ruce.Kavy píše:No vidis a me se jeleni luj neosvedcil.Zkousel jsem ho i horku kdy byl vlacny.I presto byl prilis suchy a strely jsem musel busit palickou. ....

Obecně všechna ta klasická mazadla bývají směsi něčeho, co dobře maže, což je většinou tekutá či měkká věc, a k tomu něčeho, co dobře drží pohromadě, např. včelí vosk nebo parafín. Když se to smíchá, má to dobrou konzistenci, dobře ro drží a dobře maže. Takto můžete i improvizovat, vždy jsou základ tyto dvě složky, ostatní příměsi jsou jen na dílčí vylepšení.
Zdravím kolegovia, docela by zaujímali Vaše skúsenosti alebo vedomosti s deríčkami s inými strelami ako predávanými, hlavne ťažšími. 9mm deríček kŕmim kupovanými strelami GG a do .45 deríčka dávam vlastné odlievané strely, ktoré sa ale nijako nelíšia tých, čo predáva GG a majú cca 150 grain, Ale vzhľadom na to, že idem kúpiť aj perkusnú karabínu GG, idem kúpiť aj kliešte na strelu Miniu 0.45 - 300 grain a strelu Real 0.45 - 250 grain, nech to je už poriadne strielanie.
Je zaujímavé, že výrobca derríčkov v návode neuvádza maximálnu hmotnosť strely, takže by sa rýdzo teoreticky mala dať do hlavne kilová tyčka olova, pod ňu navážka 1,5g prachu a zbraň by to mala vydržať, čo ma ako strojára vyvádza z miery, lebo je to hlúposť a samozrejme takto doslova "zaslepená" zbraň resp. hlaveň exploduje. Tieto otázky by som mal smerovať skôr na výrobcu, lebo pokiaľ viem, že tormentácia napr. u .45 deríčka prebieha s navážkou 3g Swissu (zrnitosť ffffg čo je najrýchlejší Swiss), čo je dvojnásobok povolenej maximálnej navážky. Ale o hmotnosti tormentačnej strely som sa nikde nič nedozvedel a je jasné, že čím je strela ťažšia, tým je tlak v hlavni vyšší, až do teoretického extrému spomenutého vyššie - hlaveň upchatá kilovou tyčou olova.
Celé ma to zaujíma preto, lebo chcem z karabíny strieľať aj max 300 grainové Minie a mali by v pohode ísť aj do perkusáku 0.45. Je jasné že v deríčku to bude lámať zápästie a asi bude skutočne hroziť aj pri dovolenej navážke 1,5g fatálna porucha zbrane. Ide len o to, že nejako som nepostrehol v tomto smere obmedzenie od samotného výrobcu. Keď sa človek nad tým zamyslí, určenie maximálnej navážky prachu bez obmedzenia navážky olova je takpovediac nezmyselné. Do prázdnej hlavne sa dá nasypať nejakých 12g prachu bez olova a výstrel bude len fľus a tiež sa dá tam dať brutálne ťažká strela (tyč olova) a 1 gram prachu a tlaky budú také, že hlaveň roztrhne.
Je zaujímavé, že výrobca derríčkov v návode neuvádza maximálnu hmotnosť strely, takže by sa rýdzo teoreticky mala dať do hlavne kilová tyčka olova, pod ňu navážka 1,5g prachu a zbraň by to mala vydržať, čo ma ako strojára vyvádza z miery, lebo je to hlúposť a samozrejme takto doslova "zaslepená" zbraň resp. hlaveň exploduje. Tieto otázky by som mal smerovať skôr na výrobcu, lebo pokiaľ viem, že tormentácia napr. u .45 deríčka prebieha s navážkou 3g Swissu (zrnitosť ffffg čo je najrýchlejší Swiss), čo je dvojnásobok povolenej maximálnej navážky. Ale o hmotnosti tormentačnej strely som sa nikde nič nedozvedel a je jasné, že čím je strela ťažšia, tým je tlak v hlavni vyšší, až do teoretického extrému spomenutého vyššie - hlaveň upchatá kilovou tyčou olova.
Celé ma to zaujíma preto, lebo chcem z karabíny strieľať aj max 300 grainové Minie a mali by v pohode ísť aj do perkusáku 0.45. Je jasné že v deríčku to bude lámať zápästie a asi bude skutočne hroziť aj pri dovolenej navážke 1,5g fatálna porucha zbrane. Ide len o to, že nejako som nepostrehol v tomto smere obmedzenie od samotného výrobcu. Keď sa človek nad tým zamyslí, určenie maximálnej navážky prachu bez obmedzenia navážky olova je takpovediac nezmyselné. Do prázdnej hlavne sa dá nasypať nejakých 12g prachu bez olova a výstrel bude len fľus a tiež sa dá tam dať brutálne ťažká strela (tyč olova) a 1 gram prachu a tlaky budú také, že hlaveň roztrhne.
Greatgun derringer .45 3,5"
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45
Greatgun derringer 9mm 2,5"
Greatgun karabína Eleanor .45