CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
dusík, argon je ve větrovce jako je cz 200 použitelný, co2 ne.
k ergonomii pažby najdeš víc tady : http://oms.ic.cz/o11a.htm
k ergonomii pažby najdeš víc tady : http://oms.ic.cz/o11a.htm
Re: CZ200S
vezmi pumpu...nafukať CZ nie je zas taká drina a môžeš strieľať kedy chceš
Přemýšlím, že místo CZ200T vezmu CZ200S FS (pažba z jednoho kusu) ve 4.5mm.
http://www.gunshop.cz/cs/1326-zbrojovka ... fs-4-5-mm/
Důvod je ten, že ta pevná pažba je pěknější než rozřezaná terčovka. Kdyby byla krátka, tak si botku kdyžtak udělám novou, nebo povysunu a licnici bych tam taky nějakou provizorně udělal. Popř. si zakutím, nadýchám se prachu a vyrobím svou originální pažbu.
Navíc ušetřím cca 1800, a získám v základu rychlejší střelu, takže můžu experimentovat i s nějkými 30m terči.
1. Myslíte, že tím kromě seřiditelné pažby ztratím něco zásadního? (když koupím "S FS" místo "T")
2. Nevíte o kolik rychlej bude klesat tlak při střelbě ve strovnání s Téčkem? Kolik stejných střel se dá vypálit?
3. Má CZ200S FS v přední části pažby zespod nějakou drážku např. na přichycení očka pro střelecký řemen?
4. Lze si na S FS seřizovat spoušť (citlivost na prst) stejně jako na Téčku?
5. Jsou CZ200S FS a CZ200T stejně přesné na těch 10m?
http://www.gunshop.cz/cs/1326-zbrojovka ... fs-4-5-mm/
Důvod je ten, že ta pevná pažba je pěknější než rozřezaná terčovka. Kdyby byla krátka, tak si botku kdyžtak udělám novou, nebo povysunu a licnici bych tam taky nějakou provizorně udělal. Popř. si zakutím, nadýchám se prachu a vyrobím svou originální pažbu.
Navíc ušetřím cca 1800, a získám v základu rychlejší střelu, takže můžu experimentovat i s nějkými 30m terči.
1. Myslíte, že tím kromě seřiditelné pažby ztratím něco zásadního? (když koupím "S FS" místo "T")
2. Nevíte o kolik rychlej bude klesat tlak při střelbě ve strovnání s Téčkem? Kolik stejných střel se dá vypálit?
3. Má CZ200S FS v přední části pažby zespod nějakou drážku např. na přichycení očka pro střelecký řemen?
4. Lze si na S FS seřizovat spoušť (citlivost na prst) stejně jako na Téčku?
5. Jsou CZ200S FS a CZ200T stejně přesné na těch 10m?
CZ200S FS - 4.5mm , Delta 4x32AO Mil-Dot
1. neztratíš
2. FS dá cca. 30-35 použitelně konzistentních ran v 16J, T-čko nevím, ale tipnul bych kolem 80-ti ran v 7,5J
3. nemá nic, očko navrtat přímo do dřeva, nebo doinstalovat lišta
4. spoušť se seřizuje stejně
5. přesné stejně, ale 16J budeš terče na 10m zbytečně drtit
, jestli chceš jen 10m ber větrovku v 7,5J jestli i na větší dálku tak v 16J, jsou uvnitř rozdíly i ve vzduchových kanálcích, nejsem si jistý jestli u FS půjde případně rozumně stáhnout výkon, a pažba ti bude krátká určitě. zip
2. FS dá cca. 30-35 použitelně konzistentních ran v 16J, T-čko nevím, ale tipnul bych kolem 80-ti ran v 7,5J
3. nemá nic, očko navrtat přímo do dřeva, nebo doinstalovat lišta
4. spoušť se seřizuje stejně
5. přesné stejně, ale 16J budeš terče na 10m zbytečně drtit

za tie ušetrené peniaze si môžeš dokúpiť regulátor - budeš mať ešte väčší počet konzistentnejších rán, väčšiu presnosť a výkon si nastavíš aký budeš potrebovať
Martin K: Během střílení klesá v kartuši tlak, což se projevuje na rychlosti střely. Mělo by platit že rychlost střely odpovídá tlaku v kartuši. Díky pružinkám, kanálkům, škrtítkům atd. (což je i u sériových větrovek) však neplatí, že větší tlak znamená automaticky větší rychlost, někdy to může být i naopak, ale rozhodně změna tlaku se projevuje na rychlosti střely, protože ty sériové škrtítka to umí regulovat jen částečně - nejsou dokonalá.
Regulátor právě dokáže ten tlak od záčátku srážet třeba na 120baru, takže i když máš v kartuši tlak 200bar, tak na spoušti máš stále těch 120bar....a než kartuši vystřílíš pod 120, tak je střela furt stejně rychlá, vzduchovka sebou furt stejně škube, střela se stejně rychle propadá....proto budeš střílet furt stejně = přesněji
Zipep: asi půjdu do S FS. Jestli se nepletu, tak terče se budou trhat stejně jako s 7,5J, pouze to bude více schytávat lapač ne?. Už si kreslím a nechám na laseru vypálit lapač, který bude ze 2mm, takže by měl snad vydržet....a kdyžtak přidám, není problém
.
OneTouchy: Vím, že přemýšlení nad tuningem je začátek trvalé nespokojenosti....ale dalo by se to tak řešit a bylo by to pěkné řešení. Zesilovat Téčko ze 7,5J na 16J už by asi mohl být větší problém, a mě se nějak přestává líbit ta řezaná pažba
, ve které jsem viděl výhodu ...nějak si říkám co když mne to přestane bavit, tak ať to aspoň pěkně vypadá. Tu rozřezanou pažbu bych si myslím dokázal vyrobit, frézku mám a se dřevem se dá pohrát....
edit: chci střílet pro radost a relax, takže pokud se budu muset u vzduchovky více krčit ale bude přesná (bude střílet tam kam se zamíří = zbraň vyšší kvality než střelec) tak budu spokojený. Naopak by mi vadilo, kdybych střílel blbě (což budu tak jak tak) a měl pocit, že za to může ta vzduchovka.
Regulátor právě dokáže ten tlak od záčátku srážet třeba na 120baru, takže i když máš v kartuši tlak 200bar, tak na spoušti máš stále těch 120bar....a než kartuši vystřílíš pod 120, tak je střela furt stejně rychlá, vzduchovka sebou furt stejně škube, střela se stejně rychle propadá....proto budeš střílet furt stejně = přesněji
Zipep: asi půjdu do S FS. Jestli se nepletu, tak terče se budou trhat stejně jako s 7,5J, pouze to bude více schytávat lapač ne?. Už si kreslím a nechám na laseru vypálit lapač, který bude ze 2mm, takže by měl snad vydržet....a kdyžtak přidám, není problém

OneTouchy: Vím, že přemýšlení nad tuningem je začátek trvalé nespokojenosti....ale dalo by se to tak řešit a bylo by to pěkné řešení. Zesilovat Téčko ze 7,5J na 16J už by asi mohl být větší problém, a mě se nějak přestává líbit ta řezaná pažba

edit: chci střílet pro radost a relax, takže pokud se budu muset u vzduchovky více krčit ale bude přesná (bude střílet tam kam se zamíří = zbraň vyšší kvality než střelec) tak budu spokojený. Naopak by mi vadilo, kdybych střílel blbě (což budu tak jak tak) a měl pocit, že za to může ta vzduchovka.
Takze nema vliv na vetsi presnost, ALE na vetsi pocet presnych strel... Protoze at s regulatorem tak bez regulatoru je stale stejne presna. Bo i bez regulatoru ma konzistenci +/- 1,5 metr.
dycky STEYR
Verze v 7,5J ti samozřejmě dá víc ran než předělana z 16 na 7,5J. Není tam škrtící červ,ale je tam slabší přivodní kanál. Jestli chceš 7 J kup si origo a budeš na tom líp.
Už jsem objednal CZ200S FS, snad bude v pátek na prodejně, abych ji na víkend testl. Beru k ní ještě pumpu Hill a dioptr CZ.
Gratuluji k novému FS-ku, vítej do komunity S200kářů 

S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
No S FS bude nejdříve až v úterý nebo ve středu.
Ještě mne napadlo... v čem všem se liší CZ200S FS oproti verzi CZ 200 S Hunter ? - obě v 4.5mm
Vím, že má Hunter větší zásobník o 30% a tvarově jinou pažbu.
- Je tam ještě něco jiného, co předurčuje zbraň více na terč / lov?
- Je pažba vetší jak u modelu S FS ? (měřím 191cm)
- je jinak nastavená (větší výkon v sérii ?)
- která pažba je vhodnější pro střelbu na terč? Někde jsem četl, že S FS má pistolovou pažbu, u spouště je více nakolmo, což je lepší na střelbu..ve stoje??..ruka se tolik neláme (přeci jen hunter vypadá jak velká zbraň, třeba kulovnice, ale nemá výkon kulovnice...a zlom zápěstí u huntera asi bude vhodnější na míření s podporou, kdy se člověk více natáhne za zbraní ne? )
Jinak dle udajů výrobce na CZUB.CZ
CZ200S FS / CZ200S Hunter
celková délka: 907 mm / 907 mm...jsou stejně dlouhé, takže pažby jsou s ohledem na výšku osoby stejné?
délka hlavně: 485 mm / 485 mm
výška zbraně: 185 mm / 165 mm...je výška u SFS nějaká výhoda?
hmotnost: 2,9 kg / 2,8 kg ...docela překvapivé, s malou kartuší je zbraň těžší = dřevo na FS musí být težší.
Nevím jestli by šla objednávka ještě změnit. Ale rád bych znal názory na srovnání těchto zbraní. To vykrojení na S FS je totiž takové provokativní (váhám zda se mi víc líbí "S FS" nebo "S Hunter")...ale jestli to má nějaký účel.
Zdá se mi to, nebo je zadní díl pažby na CZ200T stejný jako CZ200S pouze je rozřezaný ?
Vím, že je zde hodně otázek, proto ocením odpovědi na kteroukoliv. Pokud možno piště jestli si to "jen myslíte" nebo jste si to vyzkoušeli a porovnali" Dík
Ještě mne napadlo... v čem všem se liší CZ200S FS oproti verzi CZ 200 S Hunter ? - obě v 4.5mm
Vím, že má Hunter větší zásobník o 30% a tvarově jinou pažbu.
- Je tam ještě něco jiného, co předurčuje zbraň více na terč / lov?
- Je pažba vetší jak u modelu S FS ? (měřím 191cm)
- je jinak nastavená (větší výkon v sérii ?)
- která pažba je vhodnější pro střelbu na terč? Někde jsem četl, že S FS má pistolovou pažbu, u spouště je více nakolmo, což je lepší na střelbu..ve stoje??..ruka se tolik neláme (přeci jen hunter vypadá jak velká zbraň, třeba kulovnice, ale nemá výkon kulovnice...a zlom zápěstí u huntera asi bude vhodnější na míření s podporou, kdy se člověk více natáhne za zbraní ne? )
Jinak dle udajů výrobce na CZUB.CZ
CZ200S FS / CZ200S Hunter
celková délka: 907 mm / 907 mm...jsou stejně dlouhé, takže pažby jsou s ohledem na výšku osoby stejné?
délka hlavně: 485 mm / 485 mm
výška zbraně: 185 mm / 165 mm...je výška u SFS nějaká výhoda?
hmotnost: 2,9 kg / 2,8 kg ...docela překvapivé, s malou kartuší je zbraň těžší = dřevo na FS musí být težší.
Nevím jestli by šla objednávka ještě změnit. Ale rád bych znal názory na srovnání těchto zbraní. To vykrojení na S FS je totiž takové provokativní (váhám zda se mi víc líbí "S FS" nebo "S Hunter")...ale jestli to má nějaký účel.
Zdá se mi to, nebo je zadní díl pažby na CZ200T stejný jako CZ200S pouze je rozřezaný ?
Vím, že je zde hodně otázek, proto ocením odpovědi na kteroukoliv. Pokud možno piště jestli si to "jen myslíte" nebo jste si to vyzkoušeli a porovnali" Dík
Jenom stručně (máme doma obě verz, jak FS Colour tak Hunter).
Váhu jsem neporovnával
Hunter je sice hezčí a lovecký styl pažby se mi víc líbil, ale po asi 80 ranách na jedné soutěži jsem měl otlačný palec o krk pažby (potřeboval bych ji s větším probráním), takže nakonec střílím s FS a mladá s Hunterem
Velikostně je téměř stejná, resp. mi vyšla na Hunteru o 1,5cm delší (měřeno od konce lučíku spouště po střed botky
Botka na Hunteru je jiná - plastová a chycená 2 šrouby. Botka na FS je měkká guma s jiným tvarem (nevím jestli na klasické bukové pažbě FS není jiné...), verze T má pak stavitelnou botku, která by měla jít i na verzi FS (dle stránek výrobce)
Výkon obou by měl být stejný a drobné rozdíly budou v rámci výrobních tolerancí. Doledění výkonu ze 14 na 16j je otázka pár sekund pokud máš chrono (mě to MartinK udělal na jedné soutěži během minuty a stačilo vystřelit asi 10 ran...
Váhu jsem neporovnával
Hunter je sice hezčí a lovecký styl pažby se mi víc líbil, ale po asi 80 ranách na jedné soutěži jsem měl otlačný palec o krk pažby (potřeboval bych ji s větším probráním), takže nakonec střílím s FS a mladá s Hunterem
Velikostně je téměř stejná, resp. mi vyšla na Hunteru o 1,5cm delší (měřeno od konce lučíku spouště po střed botky
Botka na Hunteru je jiná - plastová a chycená 2 šrouby. Botka na FS je měkká guma s jiným tvarem (nevím jestli na klasické bukové pažbě FS není jiné...), verze T má pak stavitelnou botku, která by měla jít i na verzi FS (dle stránek výrobce)
Výkon obou by měl být stejný a drobné rozdíly budou v rámci výrobních tolerancí. Doledění výkonu ze 14 na 16j je otázka pár sekund pokud máš chrono (mě to MartinK udělal na jedné soutěži během minuty a stačilo vystřelit asi 10 ran...
mechanicky jsou FS a HUNTER stejné,
HUNTER má větší kartuši (na FS si ji můžeš koupit jako náhradní díl)
Pažba má jiný tvar (ale obě jsou poměrně krátké, tak prodlužování pažby je tu dobré téma)
Botka pažby HUTER je tvrdá, přilepená a přišroubovaná 2 šrouby.
Někde tady na foru je popsán postup "odlepení" botky při prodlužování pažby.
Rozteč šroubů je o hodně jiná než rozteč stavitelné botky pro "T".
Instalace stavitelné botky je "nevratná", bez řezání a vrtání to nejde.
Youtube o S200 FS (ve verzi Air Arms)
https://www.youtube.com/watch?v=96dR8JESCPM
HUNTER má větší kartuši (na FS si ji můžeš koupit jako náhradní díl)
Pažba má jiný tvar (ale obě jsou poměrně krátké, tak prodlužování pažby je tu dobré téma)
Botka pažby HUTER je tvrdá, přilepená a přišroubovaná 2 šrouby.
Někde tady na foru je popsán postup "odlepení" botky při prodlužování pažby.
Rozteč šroubů je o hodně jiná než rozteč stavitelné botky pro "T".
Instalace stavitelné botky je "nevratná", bez řezání a vrtání to nejde.
Youtube o S200 FS (ve verzi Air Arms)
https://www.youtube.com/watch?v=96dR8JESCPM
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
FS má vlevo vzadu lépe tvarovanou pažbu - dřevo tam kryje slot, ve kterém se pohybuje páčka bicího mechanismu. U Huntera je celý slot nekrytý a snáz se tam dostane bordel.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht