CZ200S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
dunde.e
Re: CZ200S

Příspěvek od dunde.e » 22 led 2014 20:41

Tak CZ200S FS je doma. Designově se mi líbí rozhodně víc naživo jak na fotkách, takže jsem spokojený s volbou. Zpracování mne pozitivně překvapilo, až na plastový úsťový nástavec vše pusobí takovým dobrým dojmem.

Nafoukal jsem ji pumpou na 190barů (šlo to rychle) a šel jsem si zastřílet.

Střelba je zábavná, zvukový projev mne docela překvapil - není zas tak tichá, ale aspoň z toho mám více střelecký pocit.

U pažby jsem předpokládal, že mi bude malá, a taky že je. Zkouším střílet zestoje a botku si opírám o rameno spodním rohem (měřím 191). Nějaký čas s tím určitě vydržím, možná se ji naučím i držet nějak jinak (lépe?) a pak bych si asi vyrobil novou pažbu, i když tahle se mi fakt líbí :-) , takže možná by mohla pomoct jen stavitelná botka.

Odpor spouště mi příjde zbytečně velký a i chod je poměrně veliký...Průběh odpalu si mohu ještě rozmyslet i když spoušť mačkám v té "druhé části chodu". Teď do toho nebudu vrtat, odstřílel jsem zatím cca 40diabolek, ale do budoucna to asi poladím.

Jinak po seřízení dioptru jsem si na konec první kartuše zkusil střelit vestoje z 10m do vzduchovkového terče (45mm) deset ran a výsledek předčil mé očekávání. Vzhledem k tomu, že vidím jak se mi to vrtí a přeletuji muškou cca 5cm do všech stran, tak přesto se mi podařilo zasáhnout každý terč na body (což beru jako úspěch :-) ) a celkem to dalo 44bodů 8) . Pozitivní je, že se mohu zlepšovat :P . Hlavní však je, že vím o tom, že to letí někam a vím kam mi to zahlo při vystřelu. Problém u mě je, že to nedokážu udržet v klidu.

CZ200S FS - 4.5mm , Delta 4x32AO Mil-Dot
Kubique

Příspěvek od Kubique » 22 led 2014 20:57

Já měl třeba spoušť z výroby úplně hroznou. Vezmi si imbus a toč s těmi červíky naspodu a brzo přijdeš na to, co který dělá a vyladíš si to. Je to na 15 minut
CZ 200 S HUNTER + Hawke Panorama
Srambo

Příspěvek od Srambo » 22 led 2014 21:16

Gratuluju k nakupu perfektni vetrovice. Mel jsem ji do nedavna take, a samotne zelezo jsem si nemohl vynachvalet. S tou pazbou je to uz ale o dost horsi.
dunde.e píše:Odpor spouště mi příjde zbytečně velký a i chod je poměrně veliký...Průběh odpalu si mohu ještě rozmyslet i když spoušť mačkám v té "druhé části chodu". Teď do toho nebudu vrtat, odstřílel jsem zatím cca 40diabolek, ale do budoucna to asi poladím
A tady mas maly navod, jak stelovat spoust:
http://cz200.dyndns.org/reference/accur ... tment.html
Na tech strankach je vice peknych veci. Sice je to psany zlyma pismenkama, ale google prekladac to taky zvladne :wink:
Slavia S631 + pevná mířidla
Lov 2
Kartofelkanón cal. 50mm
http://srambo.rajce.idnes.cz/

Příspěvek od dunde.e » 22 led 2014 21:42

Díky.

Je nějaké omezení pro odpor spouště u vzduchovky? myšleno na soutěžích vzduchovka na 10m. Né že bych se tam v nejblížší době ukázal (i když jsem se ze 44 zlepšíl na 51 8) ), ale chtěl bych střílet tak jako musí oni, tedy vzduchovka nesmí být upnutá ve svěráku :-) , neostřit optikou atd.

Posunul jsem si dioptr víc dopředu, původně jsem jej měl nadoraz vzadu, nyní ho mám na te zádní rybině ale posunutý dopředu tak, že přední hrana základny dioptru lícuje s hranou rybiny, a řek bych že se vrtím míň, mířím stabilněji.
dunde.e

Příspěvek od dunde.e » 22 led 2014 22:31

Srambo píše:http://cz200.dyndns.org/reference/accur ... tment.html
No jak se na to dívám tak (možná se pletu):
1. šroub (směrem zepředu, od ústí hlavně) určuje prázdný chod (mačká se jen pružinka co vrací spoušť)
2. šroub odjišťuje úderník malou silou
3. šroub odjišťuje úderník velkou silou
4. určuji sílu zajištění úderníku

Správně by se měl úderník odjišťovat nejprve šroubem 2 ale na závěr by se měl přidat šroub 3, což se projeví nárustem síly.

Mě se zdá, že je nejlepší šroub 3 vyřadit ze hry, tedy povolit jej a místo toho přitáhnout více šroub 2. Co myslíte, je takové nastavení dobré nebo blbé? (při odjišťování úderníku klade spoušť po přemáčknutí "mrtvého chodu" do zbylého konce rovnoměrnou sílu)
dunde.e

Příspěvek od dunde.e » 23 led 2014 11:01

No, musel jsem to mé včerejší nastavení předělat. Tedy, že odjištění prováděl jen šroub č.2 a šroub č.3 byl povolený....spoušť byla až moc citlivá, šla sice lehko ale nedalo se odhadnout kdy to vystřelí. Tudíž se nedal ani rozumně opřít prst o spoušť.

Takže jsem do hry zapojil i šroub č.3, který se do činosti zapojí až, těsně před střelou. Prstem díky tomu poznám že už chybí jen to poslední domáčknutí.

Mechanismus jsem prostříkl WDéčkem, dofám že to tomu nevadí. Přišlo mi, že se to mělo snahu zadrhávat a že vše bylo úplně suché. Nebo je lepší používat něco jiného, např BALLISTOL ?

Na čištění a promazání hlavně mi v obchodě doporučili BALLISTOL akorát mi říkali postup (nebo jsem to tak pochopil) nastříkat tu filcovou diabolku a vystřelit ji.
Není lepší stříknout do hlavně, pak prostřelít naprázdno a pak až prostřelit filcovou diabolkou?

A poslední dotaz, u větrovek se může, nevadí jim to, střílet naprázno bez diabolky že?
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 23 led 2014 11:46

strikat balistol do hlavne??to neni dobry napad :cry: myslim,ze martinK ti to rad potvrdi
bud vystrelit suchou cistici paletku nebo to protahnou vyterakem... to je lepsi
a pak jednou za rok chemicke cisteni
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 23 led 2014 12:07

Vytěrák radši nebrat, čištěnim vzduchovky se dá víc věcí pos..t než napravit, radši nečistit vůbec.
ty peletky ok. střílet naprázdno ok, mechanismus lehce máznout, na úderník, spoušť a kanály radši ne
Nejde!Prostě NNe
dunde.e

Příspěvek od dunde.e » 23 led 2014 16:38

Asi mám problém :( . Když jsem měl vyšroubovanou kartuši, tak jsem naklonil pušku hlavní k zemi a vypadla taková malá osička s pružinkou. Jedná se o položku (40)+(41).

Bohúžel, dle nakresu by tam měla být ještě nějaká segerovka (42). Problém je, že ta by nedokázala projít tím málým otvorem, ve kterém ta oska (40) je. Buď tam tedy segerovka nebyla, nebo už je zatemovaná vevnitř, nebo vypadla někde zadem. Nic tam nehrká. Budu muset zjistit jak to je.

Včera jsem jednou vystřelil bez kartuše....to jsem asi neměl. Dnes jsem střílel s kartuší a vše fungovalo normálně, pouze napíjecí páka má od zajištěné polohy cca 4mm prazdný chod, než se zapře o čep úderníku.

Poraďte co s tím. Mám ošroubovat ten velký šroub za uderníkem? Je na něm značka, takže bych jej pak musel vráti na původní místo. Ale jinak by v tom nebyl problém ne?

EDIT:

jak je vidět v tomto videu, pokud se budu chtít jen podívat, tak musím vytáhnout úderník zadem....pokud to budu chtí opravit, tak musí jít i mechanismus spouště ven, tj. vyrazit kolíky....ach jo :roll:
Přílohy
nákres.jpg
dunde.e

Příspěvek od dunde.e » 23 led 2014 19:26

Hotovo, puška znovu funguje a teď již se segerovkou 8) . Byla opravdu vyskočená, naštěstí zůstala přilepená na tělese nad pákou spouště, takže ničemu nepřekážela a úderník do ni nenarážel. Abych ji tam dostal zpět, tak jsem musel demontovat pružinu bicího mechanismu, úderník jsem pouze přesunul dozadu a pak bylo ptřeba vyrazit dva kolíky (spouš'tě + páky spouště), pak tam bylo již "místo" na montáž té segerovky. Poté se mi podařilo nalezenou segerovku mou vinou ztratit, když jsem ji odmetl...ale naštěstí se znovu našla.

Vrtá mí hlavou, jak mohla ale vyskočit :roll: , protože bez kartuše se ta oska schová do tělesa a úderník do ní neklepne...takže se to nemohlo stát tou střelou bez kartuše.

Na vyrážení kolíků jsem si udělal ze stopky vrtáku kolík a tím to šlo pěkně.

A když už jsem měl spoušť venku :wink: .... tak jsem tam pilníkem lehce srazil hrany, ať se líp navádí a při bočním tlaku nedrhne o těleso.
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 24 led 2014 12:35

Poprosil bych přítomné majitele cz 200 o malou pomoc. Jelikož má číza "určité rezervy" v ergonomii a koneckonců i vzhledu svých pažeb (ač zbraň sama o sobě je velmi dobrá) a protože teď přes zimu mám více volného času, chystám se pro eventuální zájemce vyrobit malou sérii (asi tří kusů) pažeb, které by tyto věci řešily. Jednoho Huntera mám doma, takže veškeré reálie znám, ale protože jsem ho zkrátil pro kluka, nemám údaj o délce tovární pažby. Poprosil bych tedy o tento rozměr a samozřejmě uvítám i podněty, jak ideálně by měla být dlouhá (mám pocit, že většině majitelů je spíše krátká). Potřebuju vzdálenost konec botky - spoušť. Díky.
pepe
ranovak

Příspěvek od ranovak » 24 led 2014 13:09

nebylo by lepší to změřit od konce lučíku? Spoušť může mít každý posunutou na páce spuště trochu jinak...

Osobně mi skoro vyhovuje tvar jako je na verzi FS, akorát bych vytvořil zdrsnění na úchopových plochách. Přece jen ta lakovaná pažba klouže víc než jiné povrchové úpravy.

A pak jsem zkoušel na jednom Hunteru pažbu od Jendy Poštulky (alá HW100T) a ta byla také super, ikdyž mám takový pocit, že délkově na tom byla stejně jako pažba Huntera, resp. bez gumové botky byla Poštulkovo pažba kratší, s botkou asi o 1 cm delší...

Večer můžu změřit jak Hunter tak FS Colour
Martin K

Příspěvek od Martin K » 24 led 2014 13:31

Ahoj Josko. Tak u huntera jsem nameril 360mm a u FS 340mm :wink: Jo a asi by se mi libila pazba ala Evo. Neco jako dela Jenda Postulka na HW :wink:
dycky STEYR
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 24 led 2014 14:11

No mě osobně se nejlíp střílí s tímhle :) http://1pepe1.rajce.idnes.cz/CZ_200/, jenže výroba by byla ekonomická sebevražda a protože se mi, byť na jiné zbrani, osvědčil thumbhole styl http://1pepe1.rajce.idnes.cz/Diana_52/, jsem tomuto konceptu zatím nejblíž a aplikováno na CZ by to mohlo vypadat takto http://1pepe1.rajce.idnes.cz/koncept_CZ ... 249000.jpg, ale dokud se řeže jen na papíře, lze ještě měnit cokoliv.
Martine, díky za míry, ještě mi řekni, jak se Ti ty pažby zdají dlouhý tak říkajíc na omak, Tebe mám celkem "ve voku", takže to bude pro mě poměrně objektivní posudek.
pepe
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 led 2014 14:47

Pažba by měla být tak dlouhá, že když ohneš loket do pravého úhlu a do té jamky opřeš botku, tak by ti měl prst dosáhnout přesně na spoušť.
Ale je to i individuální.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět