CZ200S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Josef Krtička
Re: CZ200S

Příspěvek od Josef Krtička » 24 led 2014 15:15

Tuhle poučku samozřejmě znám, ale jak píšeš, je to individuální a u CZ je to ještě trochu složitější, protože puškohled, zvláště ty větší typy, mnohdy nelze umístit do ideální pozice (např. kvůli nabíječi), takže je třeba o chlup vzaději a musí se pomoci délkou pažby. Proto sbírám podněty od majitelů sériových pažeb, abych si to potvrdil nebo naopak vyvrátil.

pepe
Martin K

Příspěvek od Martin K » 24 led 2014 19:25

Josef Krtička píše: Martine, díky za míry, ještě mi řekni, jak se Ti ty pažby zdají dlouhý tak říkajíc na omak, Tebe mám celkem "ve voku", takže to bude pro mě poměrně objektivní posudek.
jsou malý. bylo by potřeba pár centimetrů přidat... podle mě tak 2-3 a bylo by to ideální. bohužel to teď nemůžu poměřit se Steyrem, který mi padne jak prdel na hrnec. schválně by mě zajímalo, kolik centimetrů je tam od spouště k háku.

každopádně ty tvoje pažby vypadají perfektně. pokud budeš dělat tu slibovanou malovýrobu, tak si jednu pažbu zamlouvám. líbila by se mi ta thumbhole :wink: . děkuji předem.
dycky STEYR
Zipep

Příspěvek od Zipep » 24 led 2014 20:06

Ahoj Josko, všechny pažby co jsem si dělal pro sebe mají vzdálenost spoušť - střed botky 385mm, na AA Pro Sport jsem si ji prodloužil koženýma podložkama na 380 a kousíček :mrgreen: , originál byla 360mm. Původní pažba od Ripleye měla taky 360mm. Zip
dunde.e

Příspěvek od dunde.e » 24 led 2014 20:52

Taky zvažuji úpravu pažby, ale chtěl bych něco více "terčového" s pistolovější rukojetí ale bez díry. Původní pažba na CZ200SFS se mi čím dál tím víc líbí, škoda že není větší. Na druhou stranu, udělat dřevěnou jednodílnou pažbu, aby neměla díru, měla pistolovou rukojeť a byla dost velká i vysoká (pro 190cm člověka) a vypadala i dobře, je asi problém.
Z těch dřevěných se mi líbí např. Feinwerkbau 800 Universal, kdyby tohle někdo uměl vyrobit za rozumný peníz...rozbil bych prasátko

Zkusil jsem si v designerském programu tj. v malování :) upravit současnou pažbu, po vzoru T verze. Zde je výsledek....a možná bych do této úpravy i šel, myslím, že by to vyřešilo můj problém.
edit: vím, mohl jsem si možná rovnou koupit Téčko, ale na druhou stranu dvoudílná pažba je jedna z hodně kritizovaných věcí a pak se mi na něm nelíbí ty otvory na mechanismus pažby. Mylsím, že by to šlo řešit i jinak, aby to nevypadalo jak montovaný nábytek.
Přílohy
uprava CZ200S FS.jpg
CZ200S FS - 4.5mm , Delta 4x32AO Mil-Dot
Josef Krtička

Příspěvek od Josef Krtička » 25 led 2014 08:28

Pánové díky moc za VELMI cenné podněty, pochopitelně přivítám i další. Martine, pokud je Tvůj zájem myšlen vážně, napiš mi sz, probereme podrobnosti a pokud se dohodneme, budeš mít jednak jistotu, že se na Tebe dostane (z důvodu efektivity práce a tedy zachování nějaké přijatelné ekonomiky pro obě strany chci dělat sérii naráz, ale obávám se, že víc jak tři kusy do jara nedám), ale taky budeš mít možnost určit si některé klíčové detaily (volná nebo pevná hlaveň, délka pažby, finální povrchovka...). To samozřejmě platí i pro ostatní eventuální zájemce.
To dunde.e - možná zkusím nakreslit něco v tom Fw 800 sportovním stylu, docela mě zajímá, jak by to vypadalo, jestli by to s CZ šlo dohromady...
pepe
dykmore

Příspěvek od dykmore » 29 led 2014 00:24

Doufám že se toto téma brzy rozhýbe :lol:

Obrázek
Pořádná bouchačka je z plastu a oceli, a nosí se v kydexovém pouzdru.
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 29 led 2014 00:34

nevieš to poskladať? :lol:
thubalek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thubalek » 29 led 2014 09:00

Větrovka àla scrap heap.... ;-)

Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk
Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala.
- George Orwell
dykmore

Příspěvek od dykmore » 29 led 2014 09:53

Složit to umím,neboj :D jen teď nemám čas. Ale jednou přijde ten den.
dykmore

Příspěvek od dykmore » 30 led 2014 19:11

Přátelé,prosím o radu. S největší pravděpodobností mi v cz200 chybí součástky č.41 a 42. Předchozí majitel segerovku vytratil,pružinka odcestovala taky neznámo kam. Dá se to něčím běžným nahradit? Úplně se stydím to napsat,ale třeba pružinkou z prupisky a běžnou segerovkou z železářství? Myslel jsem,že si o víkendu už postřílím.. A velké kulové...

Omlouvám se adminům za dva příspěvky pod sebou.
dunde.e

Příspěvek od dunde.e » 30 led 2014 19:28

Myslím si, že segerovka pouze zajišťuje, aby ta tyčinka nevyskočila, když sundáváš kartuši. Pokud plníš quickfilem, tak je segerovka zbytečná. Pokud si dáš při sundávaní kartuše pozor, aby tyčinka nevypadla, pak se dá bez segerovky žít také a je možná jistější ji tam vůbec nemít, než nevědět jestli náhodou sama nevyskočí a nezašprajcuje se mezí úderník.

Ta pružinka by tam asi měla být, ať úderník při nárazu klepe přes tu tyčinku rovnou o ventil...měla by být tak dlouhá, aby se tyčinka opírala o zašroubovanou kartuši. Kdyby byla moc dlouhá (po dotažení by závity dosedly na sebe a otevřeli ventil..velká síla, moc tomu stejně nevěřím), mohl by ucházet vzduch.
CZ200S FS - 4.5mm , Delta 4x32AO Mil-Dot
dykmore

Příspěvek od dykmore » 30 led 2014 23:32

Tak je to blbé. Na trnu, co bije do kartuše, má být na konci segerovka držící pružinku. Ale kousek materiálu za segerovkou je odlomený, takže ji sice nasadím, ale při výstřelu naprázdno hned uletí. Doufám, že pomůže pomoc nejvyšší, samotná CZUB :cry:
Zipep

Příspěvek od Zipep » 31 led 2014 07:33

To samé se stalo i mě, vcelku bez problémů jsem od czub koupil všechny díly, tyčku, pružinku i segrovku a navíc jednu kuželku ventilu. Zip
dykmore

Příspěvek od dykmore » 31 led 2014 08:20

Tak to je dobrá zpráva, na kolik to přibližně vyšlo peněz?

EDIT: už chápu, proč segerovka nedrží :lol:

Obrázek
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 06 úno 2014 19:36

Nechávate si objímku, či máte voľnú hlaveň?
Odpovědět