P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Svejcar je jeste drazsi a Pyrodex jsem kupoval za 1300,- takze to neni drahy 

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Re: Předovky
Zdar pánové, objednal som si po zľave u Brýmovej ,,kit Deerhunter perkus,, , nemáte s jeho skladaním niekto skúsenosti, s perkusnou puškou som doteraz ešte nečmudil, iba s derikom !
foxy:
Rozhodně tě nechci strašit,ale nejsem si jist,zda jsi udělal dobře,že ses rozhodl pro kit.Už jsem několikrát na netu četl nepříjemné zkušenosti při kompletaci těchto kitů od Ardesy.Že třeba jednotlivé díly nepasují,kohouty jsou ohnuté a jiné libůstky,dokonce vznikl i názor,že do těch kitů dávají zmetky díly.Co jsem pochopil tak je to vhodné spíš pro kutily,kteří mají zkušenosti s prací skovem(zámečník).Ale možná to není pravidlem a né všechny stavebnice jsou jalové,každopádně ti přeji,at je t vůj kousek v pohodě a at se flinta líbí a funguje...
Rozhodně tě nechci strašit,ale nejsem si jist,zda jsi udělal dobře,že ses rozhodl pro kit.Už jsem několikrát na netu četl nepříjemné zkušenosti při kompletaci těchto kitů od Ardesy.Že třeba jednotlivé díly nepasují,kohouty jsou ohnuté a jiné libůstky,dokonce vznikl i názor,že do těch kitů dávají zmetky díly.Co jsem pochopil tak je to vhodné spíš pro kutily,kteří mají zkušenosti s prací skovem(zámečník).Ale možná to není pravidlem a né všechny stavebnice jsou jalové,každopádně ti přeji,at je t vůj kousek v pohodě a at se flinta líbí a funguje...

Můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Zatímco Investarm bez potíží, Ardesa nepasovalo skoro nic, potřeba dodělat doma.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Už to tu bylo psáno, Ardessa produkuje dvojí kity. Jedny jsou balené v krabicích s černo-červeno-bílým potiskem. Druhé pak v balení s parádně vyvedenou fotografií finálního výrobku. V té první to byla kalamita. Hlaveň zarezlá, jednotlivé díly byly náhodně sesypané, kohout nepasoval. V druhém případě byla hlaveň dokonale udělaná, ošetřená vazelínou, dřevo i železo v prvotřídním stavu a dalo se to fakt skládat s radostí.
Ale nic nenaděláme. U těchto výrobků je jasně uvedeno, že jsou určené pro lidi znalé práce s kovem a dřevem. Tečka.
Hlaveň má zkušební značku, není co řešit. Piston je občas překalený, doporučuji si koupit do zásoby pár kousků navíc. Zámek je potřeba stejně celý rozdělat, jednotlivé díly přeleštit, spoušť totéž, seřídit.
Ale nic nenaděláme. U těchto výrobků je jasně uvedeno, že jsou určené pro lidi znalé práce s kovem a dřevem. Tečka.
Hlaveň má zkušební značku, není co řešit. Piston je občas překalený, doporučuji si koupit do zásoby pár kousků navíc. Zámek je potřeba stejně celý rozdělat, jednotlivé díly přeleštit, spoušť totéž, seřídit.
Chalani, dík za Vaše postrehy
, sánka mi klesla trochu dolu, ale možno sa naučím novému remeslu, keď ten kit obdržím, dám vedieť, v akom je stave 

He, hee. No to nebude jen jedno řemeslo, aby to bylo pěkné. Asi nejtěžší bude napasovat hlaveň vůči zámku - kohoutu. Aby podélná osa pistonu šla kolmo na rovinu kohoutu, aby kohout nebil do pistonu zešikma. Budeš potřebovat ostré dlátko. Je ti spousta fotek a nějaká videa.
No jsem si poměrně jist, že kit a zejména pod Ardesy není pro nováčka v předovkách to pravé. Spíš je to to nejhorší co může udělat. Přitom tady v burze je moc pěkná křesačka za velice solidní cenu a na střelectví perkuska... V obou případech pušky, které na rozdíl od Ardesáckýho kitu budou dokonce i střílet 

http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
Taky jsem dával dohromady kit od Ardesy a celkem v pohodě,půl hodinky s pilníkem to spravilo
. Nicméně pro někoho,kdy není zručnej to není,jelikož jsem dělal dřív RC modelařinu a mám tudíž jehlový pilníky,malej svěráček atd.,tak to šlo dobře,čekal jsem to horší,podle toho co bylo napsáno různě na netu.Na druhou stranu,co by zase člověk chtěl,za ty peníze,že...mít na lepší,koupím si lepší,o tom žádná.

No jo, chlapci. Jenomže kolega Kentan a já jsme měli spíš na mysli stavbu zbraně, kdy se shání hlavní díly. Kdy se koupí, nebo odlije kování. Kdy se desítky hodin piluje a smirkuje a nastavuje, například díly k pistoli Lorenz, jako to bylo v případě kamaráda Jima. Kdy se dlouho shání ořechový přířez. Kdy si člověk napřed po antikvariátech sežene knihy, aby znal výrobu politůry, čím se to napusí, jestli Tung olejem, nebo stačí lůj, nebo včelí vosk v terpentýnu. To jedete do práce a v hlavě si plánujete, co odpoledne uděláte, myslíte na to, nevidíte a neslyšíte manželku, co si zase brble pod nosem. A ono to praskne, nebo vám ujede ruka a ubrali jste víc, než bylo zdrávo. Z čeho pak udělat tmel, aby to nebylo moc poznat.
Kentačka se dá udělat za dva dny práce, ale já jsem se piplal s Challengerem dva měsíce. Napřed to byla buková pažba, potom turecký ořech. A míry pažby, její sklon a úhel doprava k rameni....a o tom to je.
Kentačka se dá udělat za dva dny práce, ale já jsem se piplal s Challengerem dva měsíce. Napřed to byla buková pažba, potom turecký ořech. A míry pažby, její sklon a úhel doprava k rameni....a o tom to je.
Když jsem byl mladý, nevadilo mi strávit nad přesnou maketou i rok.
Dnes již toho času nemám. Stačí mi, že dřevo si napustím oleji, ocel
bude vyleštěná a honem udělat BUMMM!!!!!!!
Dnes již toho času nemám. Stačí mi, že dřevo si napustím oleji, ocel
bude vyleštěná a honem udělat BUMMM!!!!!!!
Využil jsem ještě jednou slevy u Brymový,vrátil jsem derringer a po zvážení jsem něco přihodil a přivezl si domů inlajnku Rolling block cal.50 od DP.Prodavač naprosto v pohodě výměnu přijal...Měl jsem trochu bobky,že to nepůjde..Původně jsem přemýšlel o Evolutionu,nebo Pursuit od Ardesy.Pursuit už byl fuč a Evolutiona bez zbrojáku neprodají
Nevím,že by to někde nešlo,ale prodavač mi vysvětlil,že mají s dovozcem takovou dohodu a Evolution je v kat."C"..Marně hledám nějaký výrazný rozdíl mezi inlajnkama,proč je Evo"C" a ostatní"D"...Takže prosím,kdo mi může toto vysvětlit,ať hodí info..
Jinak ten Rolling block vypadá moc dobře a co mě těší,tak je v kovu a dřevě..Je nachystanej i na optiku,ale bohužel nejsou montáže..Zkusím je objednat v Dave..
Jestli někdo tuhle pušku má,ať se podělí o dojmy...díkys
Edit:ňáký foto...

Jinak ten Rolling block vypadá moc dobře a co mě těší,tak je v kovu a dřevě..Je nachystanej i na optiku,ale bohužel nejsou montáže..Zkusím je objednat v Dave..
Jestli někdo tuhle pušku má,ať se podělí o dojmy...díkys
Edit:ňáký foto...
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Myslím, že jsi udělal dobrý obchod. Gratuluji ke krásnému přírustku .
Pěkná zbraň. Koukal jsem po ní též, škoda, že to není zadovka.
Evolution jako C označila v loni zkušebna, dost se to řešilo. Někdo byl zbytečně horlivý a zpět už to nevezmou.
Evolution jako C označila v loni zkušebna, dost se to řešilo. Někdo byl zbytečně horlivý a zpět už to nevezmou.