P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
bufallo
Re: Předovky

Příspěvek od bufallo » 29 črc 2013 12:06

bez vetra sa ani listok nepohne... dobre a kvatlitne vyrobky si reklamu robia same, nemusia sa sudit... 8) a to ze sa niekto ozval a vyhrozoval sudnou zalobou, to je len minus pre neho sameho... funkcne mozu byt vsetky ich zbrane v najlepsom poriadku, ci sa dizajnovo budu pacit, to je vyslovene osobna vec toho co si to kupuje, toto je verejne forum, tak ci sa mi to paci alebo nie, neviem co komu na tom vadi... nechcel by som ich ani zadarmo..
mne pripadaju dizajnovo vsetky ich predovky ako skolska odborna sutaz siestakov na zakladnej.. kus rury zaobalim do odpilenej dosky z europalety.. :(

edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 črc 2013 13:01

ubožák si vždy bude jen stěžovat ,-) Tak se mu právník bude hodit 8) Já si řeknu kdy chcu co chcu a žaluj mně :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Jim

Příspěvek od Jim » 29 črc 2013 14:55

No, přeháníte to s tou kritikou. Mě osobně se moc nelíbí ten lučík, ale je to účelový. Rozhodně je pro mě ta flinta přijatelnější, jako ty plastový hnusy. Tady je to poctivý dřevo. A nakonec, každýmu se líbí něco jinýho, někomu třeba ty plastový hnusy. Proti gustu žádnej dišputát.
Ale docela by mě zajímalo s ohledem na tu prťavou ráži, jak bude střílet, tedy nakolik bude přesná. Tak by se časem majitel mohl pochlubit.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 črc 2013 15:40

A hlavne kolikrat vystreli bez pucovani.Tak mala dirka bude mit mozna tendece k zanaseni se.Ale na presnost jsem taky zvedav.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
pelanj

Příspěvek od pelanj » 29 črc 2013 15:56

Jakmile budou zkušenosti ze střelby, tak se podělím. Možná se to povede už zítra, jinak až koncem srpna.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 29 črc 2013 16:03

pelanj:Důležitý je,že se ti líbí a jak bude střílet..netuším kolik si za ni dal.Okamžitě mě napadli dvě jména...Pejčoch a Rak...Podle pažby jsem R. jaksi vyloučil a "bingo"..Opravdu ing.Pejčoch.
Rád bych ti ji pochválil,ale ani možná budoucí hodnota zbraně 001 mě nijak neokouzlila...
Přeju ti,ať jsi s ní spokojenej a brzo se jí s prodělkem nezbavuješ :wink:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 29 črc 2013 17:57

Když ono je to celkem za pár korun, pokud pamatuju dobře tak asi 4-5k na tom se prodělat nedá..
pokud jde o kritiku, před časem jsem se pokusil vyjádřit znechucení nad jedním starým německým sběratelským krámem a banán byl na světě :D
Nejde!Prostě NNe
kentan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kentan » 29 črc 2013 19:25

Asi takto: Systém zajímavý, nabiják řešen docela vtipně, zapracovat by to chtělo hlavně na pažbě, i ta celopažba je taková prkenózní, lučík hroznej. Tu celopažbu bych si dokázal představit kratší, jako štuc. Kdyby se na tom drobet zapracovalo, nemuselo by to být špatný, ani ošklivý ani za kousek víc peněz.
http://www.kk8lir.com
Pořádná bouchačka je z oceli, dřeva a maximálně trocha mosazi.
molegabet

Příspěvek od molegabet » 29 črc 2013 21:28

Ono je to těžké.

Puška mi připomíná takové ty závodní speciály, anatomicky udělané přesně na ruku a jinak jen sražené hrany, aby se střelec neřízl. Čistá funkčnost, protože se to furt předělává, od závodu k závodu se něco mění a jde taky o každý gram.
Něco jako bugina, prostě čtyři kola s motorem a volantem, kolem svařené trubky...

Contra gustum non est disputandum, o tom nelze pochybovat.
Majiteli = zadavateli se to líbí, je to jistě originální, tak ať slouží k plné spokojenosti!

Ale ty řeči u funkčnosti a účelnosti mi přijdou - s laskavým odpuštěním - "mimo mísu".
Funkční a účelné jsou v prvé řadě bezdýmné zadovky, poslední výkřiky současné techniky.
Přesnější, funkčnější, k tomu, k čemu je puška prvořadě určena - lov a vraždění - nepochybně účelnější.

Když v XXI. století střílíme předovkou, tak to neděláme kvůli funkčnosti a účelnosti. :idea:
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 29 črc 2013 21:41

To je slovo do pranice :? má to být ale inline, ne replika.
Účel této pušky je možnost střílet bez zp. tim pádem odpadá i veškerý opruz okolo registrované zbraně Chtělo by se říct paskvil vzniklý legislativou.. v tomhle ohledu mi to přijde docela přijatelná puška a klidně bych ji bral
Nejde!Prostě NNe
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 29 črc 2013 22:23

Já tedy nejsem vůbec v obraze, co se týče původu a výrobce. Zajímá mě technická stránka věci. Jaké je stoupání vývrtu, kolik to má drážek. Jaký prach tam hodláš sypat. Díky.
Jim

Příspěvek od Jim » 29 črc 2013 22:53

Podle mě by mohla chodit s kuličkama jen na ty zápalky. Pak by i čištění bylo o dost jednodušší.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 30 črc 2013 09:22

Právě proto se ptám na ty parametry hlavně. Kdyby bylo husté stoupání, tak by šel i ogivál, něco jako malorážková střela z čistého olova. Ale při stoupání 1:48 a výš už je to na kuličku. Bude to ale podfukovat okolo, zápalka sama o sobě stačit nebude. Nebo jen na pár metrů. Spíš 0,5 gramu švýcaráku a dobré mazivo. Viděl jsi, jak jsem dopadl s Davy Crockettem, neměl jsem dost času a trpělivosti dovést tu kouli ke spokojenosti.
pelanj

Příspěvek od pelanj » 30 črc 2013 09:29

molegabet: Pepan to napsal za mě. Není potřeba zbroják (který stejně časem budu mít), ale výkonově je to téměř srovnatelné s klasickou malorážkou. Navíc na předovkách mě baví ty věci okolo. Z malorážné winchesterovky jsem za chvíli vystřílel sto nábojů, tady jich 100 budu střílet celé odpoledne. Prostě relax:)

blecha.z: Sypat budu Vesuvit LC, hlaveň má 12 drážek - ale stoupání nevím. Podle mě to bude hlaveň jako na normální malorážku, jelikož střelivo je podobné, nebo stejné (umí střílet střely .22LR - mimochodem, dají se někde koupit?)

Jim: Zkusím tu větší kuličku natvrdo - ale je to jenom na 4mm zápalku, takže si od toho moc neslibuju. Na 209 by to ale určitě šlo.
Igrlik

Příspěvek od Igrlik » 30 črc 2013 10:04

...kúpiš 209 bez zbrojáku?
Odpovědět