P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
greywolf
Re: Předovky

Příspěvek od greywolf » 26 črc 2013 06:43

chramst:Díky :)
pelanj:No,tak to mě mrzí taky,ale ten finanční obnos mezi oběma variantama je pro mě zatím propastnej.Teď jsem si udělal vánoce v červenci..Ono to jednou přijde,inlajn je pro mě nová zkušenost a těším se,až se s ní vyřádím..
A jestli příště zadovka,tak nejspíš Sharpska,nebo Smithka :wink:

edit:O nějakým průšvihu prodavač mluvil,ale jinde Evolutiona bez problémů koupíš..

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
chacal

Příspěvek od chacal » 26 črc 2013 11:53

To greywolf - píšu až teď neboť času není.

:arrow: Co se týče prachu, tak to velice dobře shrnul p. Pavlík v Zbraně a náboje číslo 7. Je tam vše co potřebuješ vědět i rozdíly. Tuším, že i ve Střelecké teď nedávno bylo o černém prachu taky něco, ale nejsem si jistý. (pokud nemáš v okolí knihovnu napiš mi SZ + mail). Co se týče váhy a tloušťky hlavní, tak .50 je váhově nejtěžší (ostatní mají dle specifikací DP zeslabenou hlaveň aby jim to sedělo na jedno "lůžko" - jo Pedersoli je také tak trochu výrobně pružný na stejné díly jako Ardesa). Snese to plnohodnotnou loveckou navážku - např. 100 grainů což je k 7 gramům :mrgreen: Borky (kulaté) jsem zatím nezkoušel, ale sekané olovo jako alternativu. A na nakrátko je to = zlo :lol: Dokonce jsem uvažoval, že si dodělám lepší mířidla (na jednu hlaveň). A to tak, že do té štěrbiny mezi hl. svazkem a lůžkem udělám posuvné hledí :) a jednu hlaveň na to nastřelím - to by pak byla legrace :lol: Ale BP zbraní mám povícero a tak času na kutilství není.
Co se týče Vesuvit express tak jedno balení jsem spotřeboval. Dle mého názoru, výkon nepoznatelný, čistota snad menší, ale dobře mažu a tak i levnější klasika mi nevadí ani po 30 ranách. Ale i tak musíš hlaveň koupat, neboť chytnout lišku do hlavně alespoň já nemusím. Ale pak mi uniká to hledisko "lepší" obzvláště v ekonomické podobě u této konkrétní zbraně.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 26 črc 2013 13:24

:arrow: chacal:Super,díky za postřehy a informace.Knihovnu mám kousek od práce,ale nejsem si jistej,jestli tam budou mít i tenhle časák..O mířidlech jsem uvažoval taky,když je může mít 58-ička,proč ne 50-ka..Ještě zvažuju koupit výměnný svazek brokových hlavní cal.12 a délka 20".Čekám na odpověď od paní Oppltové,jestli hlavně z brokovnice Coach gun jsou kompatibilní s Howdah Hunterem...Pokud ano,tak už záleží jen na ceně a s přídavnou pažbou je to plnohodnotná perkusní brokovnice..Sekaný olovo vyzkouším,teď probíhá seznamovačka se sférickejma střelama a ogiválama,maxíkam i realama...,no co dům dá..Pak mám někde ještě 5 kilo 3mm broků.
Co ti nejlíp lítá?Já že bych pořídil kleště a nejspíš začnu odlejvat :roll: Teď když v 50-ce přibyla inlajnka,bude spotřeba olova asi velká 8) Rád si nechám doporučit kleště od zkušených odlejvačů.U Howdaha asi nehraje moc velkou roli kvalita odlitého střeliva,ale ta inlajnka už kvůli nárokům na přesnost bude poněkud mlsnější...
Jestli máš víc konkrétních zkušeností s Howdahem,písni když tak SZ,aby jsme nezasírali vlákno něčím,co jak se zdá zajímá jen nás dva :lol:
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
cernunos

Příspěvek od cernunos » 26 črc 2013 14:09

greywolf: Měl jsem tuto flintu před léty.Bohužel jsem se s ní nakonec dostal na střelnici jen párkrát a tak jsem ji asi po roce prodal.Je to fakt pěkná puška,střílela bez závad a přes otevřená mířidla jsem i strefoval většinou vše do černého na 50m.Jediná slabina toho mýho kousku byla,že se ráda uvolnovala hlaven a pak měla dost velkou vůli a mírně se viklala ve svém uložení.Musel jsem tedy hlavně na střelnici utahovat tu převlečnou matici.Napiš pak prvé postřehy,zda taky nezaznamenáš tento nedostatek.
greywolf

Příspěvek od greywolf » 26 črc 2013 16:24

to cernunos:Díky za postřeh,doufám,že se podobným nedostatkům vyhnu a tvoje potíže byly od konkrétního kusu,ale dám si na to pozor a poreferuju.Kdyby se něco podobného objevilo,tak snad by to prošlo reklamací..
A na to teď vůbec nechci myslet :roll: ...Jestli můžu jeden dotaz,jakýma střelama se ti nejvíc dařilo?Nějakej čas to budu taky honit přes otevřený mířidla...Dokonce mám chuť zainvestovat do lepší mušky a mířidel.A třeba ani optiku dávat nebudu,užil jsem si ji na vzduchovkách dost... I když je to moderní předovka,tak tru-glo mě nijak neoslovilo :roll:
pelanj

Perkusní inline malorážka (ráže .22) TOROP

Příspěvek od pelanj » 28 črc 2013 23:51

Na žádost v jiném vláknu se zde chlubím s novým přírůstkem do rodiny:) Je to perkusní inline puška ráže .22, délka pušky je zhruba 95 cm, délka hlavně od ústí po piston 50 cm. Zápalka je 4 mm, spoušť má pojistku. Puška mě zaujala svým trochu "cyberpunkovým" vzhledem. Navážka je stanovená na 0,4 g pro střelu 2,6 g (ogivál), střílet se mohou i broky - menší průměr s flastrem, větší natvrdo a také střely .22LR. Pušku jsem si objednal včetně příslušenství - startovací nabiják, nástavec na hlaveň pro ogivály, trychtýřek na prach a nástroje na odstranění zápalky a protažení pistonu.

Zatím jsem ještě nestřílel, snad se to povede během týdne. Puška je lehká a krátce řečeno mi úplně přirozeně sedí, čehož jsem se trochu bál. Podle výrobce je energie na ústí asi 120 J. Pořídil jsem si ji pro střelbu na terč, v porovnání s klasickými inline puškami od Ardesy ráže .50 ušetřím dost prachu i olova:)

Obrázek
Album s dalšími fotkami je zde: http://s1203.photobucket.com/user/krema ... OROP%20gun
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 29 črc 2013 02:08

Tedy netuším kdo tohle vytvořil ... to byl nějaký kovář ? Ajjj už jsem ji našel ... nesmím se vyjadřovat :-)
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
bufallo

Příspěvek od bufallo » 29 črc 2013 07:13

co sa tyka ucelovosti, no povedzme, kaliber 22, lahka, skladna, financne vyhodna strelba, ale co sa tyka vzhladu, hnus.... du blejt velebnosti... urazka pomenovania predovka, inlajnka atd... :evil:
derringer

Příspěvek od derringer » 29 črc 2013 08:54

oproti předchozím zbraním je vidět pokrok třeba na pažbě, ale s puškařinou to stále nemá nic společného, škoda
pelanj

Příspěvek od pelanj » 29 črc 2013 09:29

Nechápu, co komu na tom vzhledu vadí. Mě se ta puška líbí i díky nevšednímu vzhledu - spíš než cyber punk je to steam punk. Uznávám, když někdo preferuje precizní zdobené lovecké pušky z 19. století, ale tahle má taky svoje kouzlo. Klidně bych si ji pověsil na zeď.

Mechanismus chodí perfektně a hladce, z funkčního hlediska je to naprosto super a bez výhrady. I tvarově a celkově rozměry mi ta puška fakt sedí.
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 29 črc 2013 09:54

Přesně :wink: nechápu že má někdo potřebu kydat na ni takový nesmysly, a mě se taky líbí- víc než nějaký nazdobený fifleny, co nejsou ani k užitku. Hlavně ať pěkně střílí.
Nejde!Prostě NNe
derringer

Příspěvek od derringer » 29 črc 2013 10:02

zdobený pušky nepreferuju, na zdi u dětí visí flobertka ze spielberku a nějaké moje výtvory a pohled je to oku milý

na tomhle se vsadím, že je použitá pažba z něčeho jiného, černá plastová kulička na závěru ?hnus?
při pohledu z vrchu mi přijde, že zbraň nesedí v ose pažby, navíc zakončení pažby nahoře??
ta bakule na nabijáku pod hlavní?

šla by z tohohle systému udělat moc pěkná zbraň - pažbu udělat z jednoho dílů, lučík udělat pěkný a vychytat ty detaily co jsem napsal
pelanj

Příspěvek od pelanj » 29 črc 2013 10:51

Kulička na závěru je sice plastová, ale naprosto funkční. Pohled z vrchu klame, je to focené trochu ze strany, abych si nestínil. Všechno je perfektně symetrické. Tvar lučíku i bakule na nabijáku dotváří ten netradiční steampunkový vzhled. Zakončení pažby jsem si všiml až teď na fotkách po upozornění:) Pažba z jednoho dílu je v nabídce tuším také. Já chtěl tuhle, protože se mi líbila na fotce. Mám sériové číslo 0001, časem stoupne na ceně:)

Flobertka Spielberg mě vzhledem též neuráží, rozhodně má "klasičtější" vzhled. Mám krátké flobertky, ale místo dlouhé jsem si radši pořídil vzduchovku a právě tuhle pušku. Sousedům vadí střelba, takže stejně musím na střelnici - ta venkovní, co je nejblíž je zaměřená hlavně na krátké, ale s malorážkou také problém mít nebudou. Zkusím, co řeknou na Trackera, ten už by se jim mohl zdát moc.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 črc 2013 11:12

home-made, no dobrý pokus, pokut to ale má být profi výstup tak to je hodně slabé.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
derringer

Příspěvek od derringer » 29 črc 2013 11:19

http://www.torop.wz.cz/vyrobky/?zbrane=perkusni

už se to tu řešilo před lety, nakonec tady nějaká právnica vyhrožovala a požadovala stažení hanlivých příspěvků
Odpovědět