Včera jsem měl chvilku trochu otestovat flobert revolver Zoraki R1 4mm 4"...Jen pár bubínků na vzdálenost 7m.Docela mě překvapila přesnost..Na to,že hlaveň nemá vývrt tak soustřel o průměru 3cm ze střelby obouruč bez opory v DA mi přijde docela dobrej..A to i přes to,že se mi zdá spoušť dost tvrdá..Ale nemám s čím porovnávat,protože jiný flobert revolver jsem v ruce neměl.Např. spoušť Drulovky bez napínáčku je úplně jinej level..
Omezení flobertky na zákonej lmit 7,5J je řešenej kuželovým náběhem do laufu.Mezera mezi bubínkem a hlavní je minimální.Chvili jsem jen tak z prdele střílel do násady koštěte opřeného o zeď a lítaly z něj třísky

Jasně,že to není žádný validní měření energie střely,ale ta je určitě vyšší,než 7,5J...Tipnul bych tak mezi 10-13J.Občas kulička pleskla o dlaždičky a zbyla z ní jen placička

Komory i hlaveň jsou těsné a střela nepropadává,takže se energie ztrácí jen v náběhu do hlavně,možná proto se jeví výkon jako vyšší..
Zpracování revolveru je na dobré úrovni,jen ta spoušť mi vadí a zřejmě je tam ještě nějaká nepřesnost,páč dvě z devíti komor jdou vůbec ztuha...Drhne bubínek v DA i SA.Třeba se to časem rozchodí a když ne,tak se bude nejspíš pilovat.
Nechal jsem Zorku nabitou asi 14dní a dalo se vystřelit jen 6 z 9 nábojů.Vyhazovač ztuha vyhodil všechny nábojnice a tři kuličky zůstali v bubínku.Ony ty kuličky držej v patroně totiž jen silou vůle a asi se oddělily od patronky.Vzniklou mezerou patrně zvlhla prachová náplň a nedošlo k odpálení náboje..Na pár drobností za málo peněz docela dost zábavy,plechovky, víčka a různé pí.ovinky na 20m úplně v pohodě

..Berte můj názor jako silně subjektivní,nemám s čím srovnávat a třeba mě někdo vyvede z omylu,že je to přímo katastrofa
Edit:Pro vtipálky...nemyslím víčka od petek,ty tak možná na 10m,ale třeba od diabolek,přesnídavky atd...terčovnice to vskutku není

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill