V?b?r pu?kohledu na vzduchovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
diZZy
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku

Příspěvek od diZZy » 27 lis 2012 18:53

presne toto som cakal :) ok idem si to precitat budem strielat do plechoviek a nejake patkaňe :twisted: vzdialenosti 10-40metrov +... chcel som ho z merkuri lebo zajtra tam idem pravdepodobne pre pumpu tak by som si zobral aj nejaky puskohlad

Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 27 lis 2012 19:01

pokud umic cist a mas pulhodinky cas urcite to najdes :wink:

ty maji teda vyber :roll: http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... 8890c74b0e sice by byl 4-16x lepsi, ale to ti na to staci
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 27 lis 2012 19:53

Dobrý typ. Mám ho na HW. Potkana nebo plechovku při dobrém světle bez problémů.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 27 lis 2012 22:04

Neukradli me je z garaze, ale z venku ze dvora a zahrady :-) co to sem pletes ? LOL
a pro tvou informaci nemel jsem tam sklopky jenom ja, ale i Hellboy a mozna nejakou i Jirka Z. ........

Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 28 lis 2012 11:46

Hele deefe pokud si myslis, ze je Viper druhy nejlepsi puskohled po Sightronu tvoje vec. Hawke 10x42 je rozhodne lepsi puskohled jak Viper 10x44.....pokud v nich nepoznas rozdil, tak bude lepsi kdyz lidem prestanes hloupe radit. My s hellboyem se tu snazime poradit pri vyberu a to tak ,ze ty puskohledy mame vedle sebe a dlouhe hodiny je porovnavame mezi sebou jak pro hft tak normalni strelbu atd navic, v ruznych podminkach jako napriklad vcera kdy bylo zatazeno pak i mlha. Ne jak kesi ktery S3 10x42 a bushnella 10x40 nikdy nemel vedle sebe a hada se tu se mnou. A kdyz mu napisi at prijede si to porovnat sam, tak radeji napise, ze melu hovna stejne jako ty :-) . Takze se zamyslete oba dva o cem se tu se mnou vubec hadate. Oba mate tolik zkusenosti, ze to nikdo nikdy nevidel :-) Ja jeste neslysel ,ze by tu u nas nekdo reklamoval havka, zato o problemech Viperu uz nekolikrat. Je ale pravda ,ze se nezivim jejich prodejem abych se s tebou o tom tady dohadoval. Jen vim ,ze ty co si koupili optisan a predtim nebo potom meli moznost se podivat do hawka nebo ho meli, tak ho honem rychle prodali a vratili se k hawku. To z praxe ne z kristalove koule

deef

Příspěvek od deef » 28 lis 2012 14:01

Netvrdím že Viper je nejlepší puškohled, stejně tak i Sightron a není to ani March 2,5-25x42 který momentálně používám, ale ne na vzduchovce, takže to sem samozřejmě nepatří. Dokonce ani nikde netvrdím že je Viper lepší jak Sidewinder, jen tvrdím, že já za sebe bych volil Vipera.

Co se týče reklamací Hawke, jen já vím minimálně o 5 lidech + já a co jsem v rychlosti našel tady na foru, tak zde např. http://forum.gunshop.cz/vyb-r-puskohled ... -1620.html optisan jsem tady na foru našel taky jeden - nefunkční podsvícení.

Narozdíl od tebe jsem měl Vipera a i Hawke rozebranýho a rozdíl v nich poznám, to se neboj... Nepovažuji se za odborníka na optiku, na to jsou tady jiní, ale zkus brát puškohledy jako celek :wink:

Pokud by byl např Sightron, jak ty tvrdíš takovej sráč, proč tedy na BR soutěžích nenajdeš nic jinýho kromě Sightronu 36x42, Weaver 36x42 nebo March? Stejně tak Viper, když je to jak ty tvrdíš sra*ka (ano je to lowend, však stojí taky stojí pár korun), ale proč ho používá mistr světa v HFT? Asi protože mu vyhovuje a nebo se asi možná přes Hawke ještě nekouknul :lol: Nevěštím nic z křištálový koule, ale píši svoje poznatky a neboj tak špatně finančně na tom zase nejsem, abych se musel živit prodejem puškohledů. Ale informace od některých prodejců si můžeš zjistit i ty sám - klidně se zeptej na poměr prodejů/reklamací Optisan/Hawke.

Já jen nedokážu jen pochopit, co ti tak strašně vadí na tom, že bych volil Vipera 10x44 SCB a že se neztotožňuji s tvým názorem. Mně spíš přijde, že ty trpíš nějakým antiSightronismem, antiOptisanismem a nebo možná máš spíš problém s mojí osobou :lol:
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 28 lis 2012 14:25

Prevracis ma slova - ja nerekl, ze Sightron je sracka,ale ze za ty prachy co stoji neni az tak dobry, jak si tu skoro kazdy mysli. O Viperu 10x44 jsem napsal, ze za ty prachy je to slusna a hlavne levna optika na HFT pokud jsou dobre svetelne podminky, ale v zadnem pripade neni lepsi po obrazove strance jak S3, bushnell nebo ten Hawke. Hawke a bushnell je za podobnou cenu jako viper.

Mistr sveta jak si tu dobre pochytil resp. letosni vicemistr pouziva Vipera, ale take pouziva stareho steyera lg100... no a nemuze to byt take proto, ze je na to zvykly a jednoduse nechce menit jak puskohled tak steyera? Je na neho proste zvykly coz chapu mel jsem take problem pri prechodu na bushnell a zrovna to bylo na MS a nastrilel jsem ,,prdlacku,,

diZZy

Příspěvek od diZZy » 28 lis 2012 17:48

Tomayo: dakujem uz som ho objednal + vyssiu montaz nakolko k nemu je kolajova a mam tam 10 ranovy zasobnik cize by to nevydalo :)
jardin38

Příspěvek od jardin38 » 28 lis 2012 19:07

Tomayo: Tak Hawka 8-32x56 jsem reklamoval celkem 3x po tom mi byly vráceny peníze a vím min. o dalších dvou, kterým odešla stranová korekce. Srovnávat Hawka a Vipera nejde ani náhodou. Viper je o poznání horší - hlavně za snížených světelných podmínek. A k Sightronu S III se výše uvedené optiky nepřibližují. A pokud snad trochu, tak Hawke. Mluvím o optikách, které jsem vlastnil nebo vlastním a s ostatními střílejí kolegové. A mají stejný názor.
EDgun Matador .22 + Sightron SIII 10-50x60 LRIRMOA
Air Arms FTP 900 + Burris Timberline 4,5-14x32
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 28 lis 2012 19:18

to mate docela smulu na ty Hawke... mel celkem asi 4 a zadny jsem nereklamoval ,ale je fakt,ze ja neklikam,ale prenasim takze to mozna nestihlo odejit :-)))
jinak Viper jak rikas je horsi za snížených světelných podmínek a ma sedy opar...
Jinak k SIII v Hawke asi bude lepsi o tom nebude asi pochyb(cina v japan),ale jak psal deef ve vlastnostech ktere potrebuju pro HFT to zas nebude nejaky extra rozdil(tedy neadekvatni 10tis kc) ktery bych nejak extreme poznal tedy co jsem koukal
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
jardin38

Příspěvek od jardin38 » 29 lis 2012 08:35

Hellboy píše:...............................to zas nebude nejaky extra rozdil(tedy neadekvatni 10tis kc) ktery bych nejak extreme poznal tedy co jsem koukal
V tom si s tebou dovolím nesouhlasit, protože kde s S III nemusím použít přísvit - při špatné viditelnosti (za šera nebo pokud je hodně pod mrakem) tam již u Hawke musíš použít přísvit. Proto kolega mění Hawka za Sightrona S III 10-50x56 (s podsvětleným křížem). A to už je přes 32 000 Kč.
Takže za mě (nás) S III stojí za každou korunu navíc oproti Hawke.
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 29 lis 2012 18:01

no pockej ,tak ti nevim jestli se bavime vubec o stejnych puskohledech ? Strilel jsem z neho za ruznych podminek a NIKDY jsem nebyl nuceny pouzit prisvit ani u zadneho jineho..co je to za nesmysl....copak ti prisvit nejak zlepsi opticke vlasnosti? Je to snad otazka dobreho nastaveni ocni korekce a paralaxy(vzdalenosti) aby si videl kriz..Dalsi vec - mi se tu bavime o pevnych desitkach a ty sem tahas BIG SIghtro :roll: navic to neni 10-50x56, ale 10-50x60 :!: A ten puskohled je o nicem ve sve podstate - na zavody FT je nevyhovujici diky paralaxe az od 12m, na hft je taky k nicemu, na lov taky ....takze jedine co me jeste napada je benchrest JUPIIII...a na to ti staci zidlicka a cokoliv s krizem :lol: opravdu velka namaha a veda upnout pusku do stojanu a vybrat si serii diabolek :roll:

takze si vem vipera 10x44, S3 10x42 a Hawka 10x42 dej si je pekne vedle sebe jako mi a pak porovnavej....no a az tak udelas, tak pak teprve rekni, ze je tam rozdil 10tis :!: :!: :twisted: Ten novy hawk je proste dobry a urcite ma lepsi sklo jak Hawke 6-24 nebo 8-32 pri stejnem zvetseni

BTW ! par lidi dalo na dopuruceni nekterych jedincu a prodavaji a na otazku proc? No neni to uplne to co jsem cekal, za ty penize jsem cekal tak nejak vic

A jeste teda poslu seznam ucastniku pro nadchazejici zavod HFT v polsku......vidis tam nekde sightron? Ja ne. https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html

Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 29 lis 2012 18:48

Já jó sebe budu za exota otázka je jak dlouho mi to vydrží
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 29 lis 2012 18:55

:D :D :D tak tebe jsem nepocital no :)
ted koukam na vysledky z MS v FT v italii a pouze 3 ze 212 lidi pokud dobre pocitam meli sightrony

jardin38

Příspěvek od jardin38 » 29 lis 2012 19:06

Ano, máš pravdu, oprava Sightron S III 10-50x60.
Asi mluvíme opravdu o něčem jiném. Reagoval jsem na tvoje slova o tom, že jsi neslyšel o reklamacích na Hawka. To jsem ovšem netušil, že myslíš jen Hawka s pevným zvětšením.
Použil jsem slovo přísvit ve smyslu použití jiného zdroje světla než je okolní prostředí- svítilna, zelené světlo apod. Psal jsem za šera nebo-li při stmívání a tam se opravdu pozná lepší optika od horší.
Zkus porovnat mnou jmenované optiky za těchto podmínek a potom porovnej jestli jsi viděl to stejné v Hawku a v Sightronu.
A že je Sightron S III 10-50x60 nebo 8-32x56 nevhodný na lov bych s tebou zásadně nesouhlasil. Nakonec výsledek takového lovu je zde:
http://forum.gunshop.cz/strelba-vzducho ... 2-930.html
Nikomu svůj názor nenutím jen konstatuji svou zkušenost. A nejen svou :)
Naposledy upravil(a) jardin38 dne 29 lis 2012 19:16, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět