Netvrdím že Viper je nejlepší puškohled, stejně tak i Sightron a není to ani March 2,5-25x42 který momentálně používám, ale ne na vzduchovce, takže to sem samozřejmě nepatří. Dokonce ani nikde netvrdím že je Viper lepší jak Sidewinder, jen tvrdím, že já za sebe bych volil Vipera.
Co se týče reklamací Hawke, jen já vím minimálně o 5 lidech + já a co jsem v rychlosti našel tady na foru, tak zde např.
http://forum.gunshop.cz/vyb-r-puskohled ... -1620.html optisan jsem tady na foru našel taky jeden - nefunkční podsvícení.
Narozdíl od tebe jsem měl Vipera a i Hawke rozebranýho a rozdíl v nich poznám, to se neboj... Nepovažuji se za odborníka na optiku, na to jsou tady jiní, ale zkus brát puškohledy jako celek
Pokud by byl např Sightron, jak ty tvrdíš takovej sráč, proč tedy na BR soutěžích nenajdeš nic jinýho kromě Sightronu 36x42, Weaver 36x42 nebo March? Stejně tak Viper, když je to jak ty tvrdíš sra*ka (ano je to lowend, však stojí taky stojí pár korun), ale proč ho používá mistr světa v HFT? Asi protože mu vyhovuje a nebo se asi možná přes Hawke ještě nekouknul

Nevěštím nic z křištálový koule, ale píši svoje poznatky a neboj tak špatně finančně na tom zase nejsem, abych se musel živit prodejem puškohledů. Ale informace od některých prodejců si můžeš zjistit i ty sám - klidně se zeptej na poměr prodejů/reklamací Optisan/Hawke.
Já jen nedokážu jen pochopit, co ti tak strašně vadí na tom, že bych volil Vipera 10x44 SCB a že se neztotožňuji s tvým názorem. Mně spíš přijde, že ty trpíš nějakým antiSightronismem, antiOptisanismem a nebo možná máš spíš problém s mojí osobou