V?b?r pu?kohledu na vzduchovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Hellboy
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku

Příspěvek od Hellboy » 15 lis 2012 20:35

no dnes jsem se chtel zlepsit v cteni vzdalenosti s SIII....bohuzel se to zvrhlo v neco jineho a naucil jsem se zase prd....ale k veci...si tak ctu zkousim ...a sem tam strilim 15..22...28...30..41..m dobry vse jak ma byt.....hodim terc na 8 metru bum 1 cm doprava...
rikam to je divny a zas a zas do jedny diry...pritom rikam si divam se dobre...asi ne kdyz se podivam jinak chodi to jak ma....a stale jednou tak a po druhe jinak....vzpomel jsem si jak rika kubajzz a nejen on aha chyba paralaxy tak to je v riti....tak to moc na HFT nebude na 10M sice min,ale stale stejny problem....vemu Matador s Hawke...a tam nic chodi to jak ma 8..10..30...tez bez zmeny paralaxy...rikam si cina je lepsi nez japonsko??nejak divny....zacinam byt zoufaly cas bezi zima tma se blizi....zkousim jine pohledy zmenu nastaveni pazby...jo trochu to pomohlo,ale stale to neni ono....dochazi mi trpelivost...menim japonsko za cinu v domeni kdyz to funguje na Edovi tak rakusak to da taky....a k memu uzasu dam Hawke a problem se stejny 1cm vpravo...
tak rikam a je to v riti asi je neco spatne na pusce,vzdyt to neni mozny....jednou tak pak zase jinak....takze jsou dve moznosti bud jsem vul ja nebo flinta:-)))zacinam premyslet povolim hlaven a budu dal badat...mezitim dam SIII zpet nastrelim a zazrak nechapu at se do SIII podivam pomalu na pul oka lajdacky nebo soustredene 8-10m jedna dira jak ma byt v rovine........takze mi prijde jako by to bylo spatne usazene na pusce...ale proc by to same delal cinan??spis si myslim,ze za to muze spatny pohled a si spatne nastavena pazba plus chyba paralaxy...takze jsem vlastne tam kde jsem byl a den v trapu...jeste chvili tak si koupim cinu za 100dolacu od BSA :-))) jako ma sampion v UK:-))

od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 15 lis 2012 21:11

ja si myslim, ze to bude tim pohledem do neho....me to chodilo rovne,ale clovek si na to musi dat opravdu hodne pozor. Zitra zkusime doladit tu pazbu jeste pokud budes mit cas jeste.....rekni i Martinoj nebo od neho vem leopolda

ja ti nevim machale..... o vikendu se podivam do puskohledu Martina a Lukase a budu porovnavat. Jen se obavam ze nebude na to dost casu :?
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Martin K

Příspěvek od Martin K » 16 lis 2012 08:26

hoši, nezlobte se, ale už vám to někdo musí říct :D . chápu, že psaní na mobilu nebo tabletu není úplně to pravý, ale než kliknete na tlačítko "odeslat" tak si to po sobě alespoň jednou přečtěte. v těch vašich postech, aby se prase vyznalo :lol: . trochu korekce by fakt neškodilo, například z téhle části vůbec nejsem rozumnej :wink: :
Hellboy píše:zacinam premyslet povolim hlaven a budu dal badat...mezitim dam SIII zpet nastrelim a zazrak nechapu at se do SIII podivam pomalu na pul oka lajdacky nebo soustredene 8-10m jedna dira jak ma byt v rovine........
povolil jsi tu hlaveň, nebo jsi jenom přemýšlel o jejím povolení, nebo jak to bylo? a nebo tady:
Hellboy píše:...a zazrak nechapu at se do SIII podivam pomalu na pul oka lajdacky nebo soustredene 8-10m jedna dira jak ma byt v rovine
...takze jsem vlastne tam kde jsem byl a den v trapu...jeste chvili tak si koupim cinu za 100dolacu od BSA
nejdřív napíšeš, že se problém vyřešil, lítá to jak má a vzápětí hned v další větě píšeš, že jsi tam kde jsi byl... tak z toho jsem fakt blázen :lol:

a přitom mě tato tématika zajímá, bo mám občas stejný problém, ale vzhledem k velikosti killzony to zas až tolik neřeším :wink:
dycky STEYR
mikiki

Příspěvek od mikiki » 16 lis 2012 09:26

Abych to zamotal ještě více :D
V Polsku se mi dvakrát stalo, že jsme tzv. ulítnul (cinknul) o 1cm doleva (střed byl O.K.).
Vítr žádný, vzdálenost cca 30m.
Taky jsem dumal - diabolka, strhnutí .... a nakonec to bude podívání do optiky???
Mám na pušce MTC Mambu 4-16x50 - paralaxa nastavena na cca 27metrů a zvětšení 10x.
Naposledy upravil(a) mikiki dne 16 lis 2012 09:29, celkem upraveno 1 x.
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 16 lis 2012 09:28

no ja vim trochu chaos :-)) kdyz na tom mobilu se to blbe upravuje nebo maze:-))
ale k tvym otazkam....ano premyslel jsem nad jinou polohou hlavne stejne jeko to delaji kluci u HWcka...zda to nestrili krive,ale uvedomil jsem si,ze kdyz jsem strilel jinym puskohledem jeste FT a meril jsem paralaxou nepamatuji si ,ze bych mel tento problem tudiz jsem napsal,ze jsem nad tim premysle nikoliv udelal a pri tom mysleni:-)) au moc to bolelo :-)) jsem zatim prehodil skla zpet,protoze jsem usoudil kdyz to dela i Hawke a na EDovi ne bude chyba patrne jinde ne ve skle,ale asi na pusce nebo v nastveni pazby a stim spojene koukani do skla...a kdyz jsem to prehodil a nastreli to a pak dal terc 8-10 metru najednou to slo tak melo,ale uz byla skoro tma
nebyl cas na dalsi test zda to byla nahoda a nebo jsem mel spatne usazeny puskohled nebo jsem si jen k tomu jinak lehnul...ale nejvetsi pravdepodobnost chyby vidim v poloze oka a plus chyba paralaxy a pak z toho vyleze tohle silenstvi .... proto jsem napsal,ze jsem byl tam kde jsem byl pac jsem se zabyval jinymi vecmi a ne mereni vzdalenosti pomoci skla .... snad mi to dnes vyjde a jeste to znova zkusim...a to BSA jsem napsal jen ze zoufalstvi :-)))
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 16 lis 2012 09:35

mikiki píše:Abych to zamotal ještě více :D
V Polsku se mi dvakrát stalo, že jsme tzv. ulítnul (cinknul) o 1cm doleva (střed byl O.K.).
Vítr žádný, vzdálenost cca 30m.
Taky jsem dumal - diabolka, strhnutí .... a nakonec to bude podívání do optiky???
Mám tam MTC Mamba 4-16x50 - nastvena paralaxa na cca 23metrů a zvětšní 10x.
myslim,ze ano nekdy sam vidim ze se do toho koukam spatne a podivam se lip nebo jinak,ale jinak se do toho kouka od stolu a jinak v leze v terenu kdy jsi k tomu jinak skrouceny a mas jinou polohu...a myslis si dobry a ono prdlacku :-))) toho jsem si vcera tez vsiml na 35-40m neni problem aby to letelo taky o 1cm jinam,ale tam je preci jen velka killzona a prislo mi,ze je to pro mne mensi problem nez na tech 8-10m
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 lis 2012 09:52

Já jsem řešil v první polovině roku stejný problém. Vždycky na malé killzóny na malou vzdálenost mi to šlo cca o centimetr na stranu. Burris to vyřešil, zdá se, ťuk ťuk... :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 16 lis 2012 10:11

jj vim rikal jsi ...tak to mas stesti repektive na puskohled:-) ...jen mne udivuje,ze kdyz se divam z jineho uhu tak jsem schopen mozna i tu lajdu dat a pak hodis jinak oko ani si toho clovek vsimne a ahoj 1cm doprava...asi to fakt bude chyba te paralaxy jinak nevim...pak je ovsem otazka proc Hawke na Edu defacto tu chybu nema a na Steyru ano....jedine co mne napada ED nema defacto zadnou licnici takze se do toho muzu divat jinak...
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 lis 2012 10:26

Jo, to znám, míříš, koukáš tak i jinak, pak seš si 100% jistý, že je to uprostřed, puška je jak beton, nic se nehne, tak to zmáčkneš a bum o centimetr vedle. :D
Ještě mě napadá jedna věc, ale nemám ji ověřenou, pokecáme zítra.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Barys

Příspěvek od Barys » 16 lis 2012 11:15

Ač to zní paradoxně tak ta chyba paralaxy je na kratší vzdál. (8m) mnohem větší než třeba na 40m.Jestli se koukáž pokaždé stejně leč chybně,tak se to projeví třeba jen na těch 8 m a míň.
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 16 lis 2012 11:20

hm to by davalo smysl...co stim?leda Burris :lol:
a nebo se snazit koukat spravne,ale tam bude vzdy velke proceto mozne chyby :shock:
Warthog

Příspěvek od Warthog » 16 lis 2012 11:39

Ultimátním řešením problému s paralaxou je pochopitelně digitální puškohled, kde se osnova promítá do stejné roviny jako výsledný obraz. Můžeš na to čučet z libovolného úhlu a kříž se nepohne. Docela se divím, že to ještě není zakázané :-)

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
mikiki

Příspěvek od mikiki » 16 lis 2012 11:42

Dej odkaz :D
Mě by se líbilo i toto, kdyby šlo na větrovku
http://bestpatron.shop5.cz/cz-kategorie ... urris.html
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 16 lis 2012 11:46

tohle neprojde cenzurou pac to ma i dalkomer. :lol: :lol: ...navic toto ma normalni sklo a ma to prisvit dotu kam mas na danou dalku strilet:-)) ja o nem uvazoval na Eda :lol: :lol:
pak mas fakt jiny digitalni a koukas do nej jako do fotaku .-)) ale odkaz musim najit
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 16 lis 2012 11:48, celkem upraveno 1 x.
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 16 lis 2012 11:46

Odpovědět