Benchrest
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nojo, ještě, že nemáme unlimited. Ještě nějaký prostor na rekordy máme 

- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Benchrest
Systém, který se stal základem pro stavbu benchrestoveho speciálu a nyní drží v USofA WR v unlimited
http://www.10xshootingsupplies.com/acce ... mfire.html
Jinak hlaveň byla použita SHILEN Octagon
strelivo : black Eley
http://www.10xshootingsupplies.com/acce ... mfire.html
Jinak hlaveň byla použita SHILEN Octagon
strelivo : black Eley
Skoro to vypada jak kdyz si u zaveru vzali priklad z Kouckeho. Alespon zvenci je to dost podobne. Snad je tam ale lepsi udernik.
Ahoj všem,stankoff píše:Měl bych dotaz. Střílí se na severní moravě br. disciplíny?
pokud jde o BR na Moravě potažmo Vysočině, tak mohu nabídnout střelnici s ideálními podmínkami

Zásadní problém jsou ale stoly. O těch Láďových na Břeclavsku vím, bohužel na odkup "originálu" tak nějak nejsou peníze, ale v rámci možností pracuji na sérii stolů odpovídajících mezinárodním standardům (resp podklady pro výrobu mám).
Mým zámyslem je rozjet tenhle druh střelby i tady u nás "dole". Možnou komplikací je ale "neznalost" střelců v této oblasti, respektive malá propagace tohoto sportu u nás.
Pokud by byl ale eminentní zájem o rozvinutí BR v tomhle konci republiky (Brno, Vysočina a přilehlé okolí), tak by se šlo domluvit na zázemí. Lze nabídnout místo pro cca 10-18 Br stolů, terčové zázemí atd mám z Taktické malorážky a praporky bychom nějak inovativně vymysleli...
Dojezdová vzdálenost je cca 15min od dálnice Brno - Praha a cca 45min z Brna.
Jsem pro každou špatnost

Martin
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
jen malé, bezvýznamné info, že nějakou dobu už valí web Varide Cicognani http://www.armeriaonline.com/index.php
Osobně jsem již několikrát odzkoušel a v případě pažby, tuneru, montáží, váhového systému pažby vždy OK
Osobně jsem již několikrát odzkoušel a v případě pažby, tuneru, montáží, váhového systému pažby vždy OK

Takže rád bych tady navázal na předchozí.
Po konzultaci v našem klubu, kdy jsme řešili možnost a nemožnost rozvoje a podpory BR u nás pro Moravu, Vysočinu atd., jsou výstupy následovné:
Není problém poskytnout zázemí na libovolný počet závodů za rok na naší střelnici.
Pokud by se tedy mohl k tomu vyjádřit někdo kompetentní z řad aktivních BR střelců, popřípadě představenstva jedné nebo druhé odnože BR u nás, byl bych rád. Pokud si ale chcete držet oficiální BR pouze v Čechách, pak nezbývá, než to tolerovat.
V tomto případě bych pak volil další variantu v závislosti na možné odezvě střelců, zájemců o tuto přesnou disciplínu:
- ve vlastní režii bychom vyřešili určitý počet stolů, na daný rok vypsali několik termínů a jeli prostě na vlastní triko "Jižní ligu BR"
Pokud jde o termíny, tak buď by byly samostatné soboty anebo, což by z hlediska správcování vycházelo nejlépe po závodech TM, tedy cca od 15-16hod. Nemám problém tam přes léto zůstávat do noci, možnost grilování anebo přespání na střelnici není problém. Ale nepředpokládám, že by BR byl několikahodinová záležitost.
Pokud jde o kapacity, tak (v závislosti na počtu stolů) se vedle sebe s klidem vejde 14-16 lidí, počet rund omezen pouze časově.
Díky za případnou odezvu, Martin
Po konzultaci v našem klubu, kdy jsme řešili možnost a nemožnost rozvoje a podpory BR u nás pro Moravu, Vysočinu atd., jsou výstupy následovné:
Není problém poskytnout zázemí na libovolný počet závodů za rok na naší střelnici.
Pokud by se tedy mohl k tomu vyjádřit někdo kompetentní z řad aktivních BR střelců, popřípadě představenstva jedné nebo druhé odnože BR u nás, byl bych rád. Pokud si ale chcete držet oficiální BR pouze v Čechách, pak nezbývá, než to tolerovat.
V tomto případě bych pak volil další variantu v závislosti na možné odezvě střelců, zájemců o tuto přesnou disciplínu:
- ve vlastní režii bychom vyřešili určitý počet stolů, na daný rok vypsali několik termínů a jeli prostě na vlastní triko "Jižní ligu BR"
Pokud jde o termíny, tak buď by byly samostatné soboty anebo, což by z hlediska správcování vycházelo nejlépe po závodech TM, tedy cca od 15-16hod. Nemám problém tam přes léto zůstávat do noci, možnost grilování anebo přespání na střelnici není problém. Ale nepředpokládám, že by BR byl několikahodinová záležitost.
Pokud jde o kapacity, tak (v závislosti na počtu stolů) se vedle sebe s klidem vejde 14-16 lidí, počet rund omezen pouze časově.
Díky za případnou odezvu, Martin
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:

V Táboře je základna cca 3 benchrest střelců a celkem s tím bojují aby tam někdo jezdil. V průměru se nás tam sejde 8 střelců a především na registrační kola ze kterých se dává dohromady např. nominace na ME

Druha možnost je, že zájem bude z řad br střelců ČSS, kteří podle mě budou řešit to stejný, protože co kluky znám jsou téměř všici taky Středočeši ..............
CBRA v současné době střílí na 3 strelnicich ( Malý Újezd, Vinařece-Kladno, Čekanice Tábor ) www.benchrest.cz
ČSS myslím Stará Lysá, a pak další dvě viz. jejich web www.ssksm.cz
Obecně střelnic pro br je celkem dost, ale aktivních brstrelcu není mnoho .........
No mým dotazem na zájem jsem myslel právě střelce z Moravy, Vysočiny a okolí. Tím chci říci, že tak zhruba vím jak to + - v BR funguje s lidma a zázemím.
Ale vše si tam škudlíte v Čechách
Šlo mi spíše o to, oslovit zájemce tady u nás, vybudovat zázemí pro kvalitní BR střelbu a tím pádem začít propagovat, tlačit a podporovat BR i zde.
Nebylo cílem stáhnout střelce z Čech, ale vybudovat novou "líheň" která by Vám Čecháčkům mohla pak dojet nakopat zadky
BTW jsem rozený východočech, takže rýpat do čecháčkovství mohu 
Takže spíše se ptám: Měli by střelci z Moravy, Vysočiny a okolí zájem o tento druh střelby?
Sám vím, že pokud bychom udělali závody soboty po TM, tak na stoprdo tam dost střelců zůstane aby jsme si užili srandu navíc!
Martin
Ale vše si tam škudlíte v Čechách

Nebylo cílem stáhnout střelce z Čech, ale vybudovat novou "líheň" která by Vám Čecháčkům mohla pak dojet nakopat zadky

Takže spíše se ptám: Měli by střelci z Moravy, Vysočiny a okolí zájem o tento druh střelby?
Sám vím, že pokud bychom udělali závody soboty po TM, tak na stoprdo tam dost střelců zůstane aby jsme si užili srandu navíc!
Martin
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
rád svou účastí a věřím i účastí dalších, podpořím rozjezd benchrestu a od kvalitních střelců si nechám s úctou nakopat zadek 

Začít střílet jižní ligu je slovo do pranice.
Dokonce si myslím, že bychom vám mohli i s něčím pomoci. Pokud byste založili klub pod CBRA, dokázal bych vám zapůjčit bytelné stoly, které u nás používáme. V tuto chvíli by bylo k dispozici pět stolů, což by mohlo na rozjezd stačit a v případě aktivní činnosti bychom mohli v průběhu příštího roku zapůjčit i další.
Stejně tak můžeme dodat oficiální terče, oficiální pravidla, zajistit vzdělání rozhodčích atd.
Já bych se ovšem nedokázal zúčastnit soutěží, které by se konaly v sobotu, protože soboty mám pracovní. Leda bych dorazil později alespoň na to prasátko
Pavel
Dokonce si myslím, že bychom vám mohli i s něčím pomoci. Pokud byste založili klub pod CBRA, dokázal bych vám zapůjčit bytelné stoly, které u nás používáme. V tuto chvíli by bylo k dispozici pět stolů, což by mohlo na rozjezd stačit a v případě aktivní činnosti bychom mohli v průběhu příštího roku zapůjčit i další.
Stejně tak můžeme dodat oficiální terče, oficiální pravidla, zajistit vzdělání rozhodčích atd.
Já bych se ovšem nedokázal zúčastnit soutěží, které by se konaly v sobotu, protože soboty mám pracovní. Leda bych dorazil později alespoň na to prasátko

Pavel
- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
myslím od Pavla super nabídka
teď je na Vás promyslet zda jít cestou mezinárodního benchrestu ( CBRA ) nebo jít cestou národní CZ mutace ( ČSS ). Nepředpokládám, že se budete snažit vyplodit nějakou další verzi benchrestu
i když to je v naší kotlině dost zvykem .................
Honza

Honza
Jo mimochodem, registrace na benchrest.cz je již pár dnů opět plně funkční, takže doufám, že to bylo to poslední, co ještě nebylo po pádu systému OK 

- rimfireBR
- Kontaktovat uživatele:
Supeeeeerr jinak nové číslo zde
http://www.targetshooteronline.com/

Ahoj všem,
nabídka je to super a věřím, že bychom se dohodli na postupu, který by vyhovoval všem.
Osobně jsem pro CBRA (nějak nemám rád organizace typu ČSS) již od začátku. s Láďou jsme ohledně toho hodně diskutovali a tímto směrem jsem se chtěl vrhnout již dříve, ale zároveň vím a musím upozornit na jistou rozvážnost v tomto postupu.
Dle mého soudu je potřeba nejprve zapustit kořeny a nabídnout střelcům tento nový zajímavý směr. Doufám, že pochopíte, že nelze jít tím směrem a čekat, že se najde hned 20 střelců, kteří nakoupí výbavu za statisíce. Tak to nemůže fungovat. Tady jsme v předchozích diskuzích dost naráželi.
Mou vizí je zpřístupnit střelcům tuto možnost (střelnice, stoly a veškeré zázemí), pracovat na pozadí (pravidla, rozhodčí atd) ale zároveň v jistých mezích dovolit střelcům využívat to, co již mají (samozřejmě v rámci pravidel jednotlivých tříd dle standardů).
Vím, že nikdo hned nepojede k Vám do Čech na profi závody, ale vím, že když se tomu dá čas a prostor, tak je velká naděje, že se tento sport chytí i v tomto chudém kraji
Předpokládám, že profi závody, kvalifikace atd by stále byly u Vás. Tady u nás bychom jen trénovali, stříleli neofiko a jezdili k Vám. Opravte mne pokud se pletu prosím.
Co se týče prasat a jiných spářka akcí, tak nic není nemožné! Zároveň pokud by někdo z Vás chtěl dojet na celý den a zkusit TM, tak bude vždy jen vítán!
Zároveň věřím, že dost z nás na tu chvíli zůstane a zkusí ze svých normálních flint vytlačit co se dá!
Martin
nabídka je to super a věřím, že bychom se dohodli na postupu, který by vyhovoval všem.
Osobně jsem pro CBRA (nějak nemám rád organizace typu ČSS) již od začátku. s Láďou jsme ohledně toho hodně diskutovali a tímto směrem jsem se chtěl vrhnout již dříve, ale zároveň vím a musím upozornit na jistou rozvážnost v tomto postupu.
Dle mého soudu je potřeba nejprve zapustit kořeny a nabídnout střelcům tento nový zajímavý směr. Doufám, že pochopíte, že nelze jít tím směrem a čekat, že se najde hned 20 střelců, kteří nakoupí výbavu za statisíce. Tak to nemůže fungovat. Tady jsme v předchozích diskuzích dost naráželi.
Mou vizí je zpřístupnit střelcům tuto možnost (střelnice, stoly a veškeré zázemí), pracovat na pozadí (pravidla, rozhodčí atd) ale zároveň v jistých mezích dovolit střelcům využívat to, co již mají (samozřejmě v rámci pravidel jednotlivých tříd dle standardů).
Vím, že nikdo hned nepojede k Vám do Čech na profi závody, ale vím, že když se tomu dá čas a prostor, tak je velká naděje, že se tento sport chytí i v tomto chudém kraji

Předpokládám, že profi závody, kvalifikace atd by stále byly u Vás. Tady u nás bychom jen trénovali, stříleli neofiko a jezdili k Vám. Opravte mne pokud se pletu prosím.
Co se týče prasat a jiných spářka akcí, tak nic není nemožné! Zároveň pokud by někdo z Vás chtěl dojet na celý den a zkusit TM, tak bude vždy jen vítán!
Zároveň věřím, že dost z nás na tu chvíli zůstane a zkusí ze svých normálních flint vytlačit co se dá!
Martin