Benchrest

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
surfman
Re: Benchrest

Příspěvek od surfman » 23 zář 2012 20:43

Nojo, ještě, že nemáme unlimited. Ještě nějaký prostor na rekordy máme :-)

rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 24 zář 2012 14:00

Systém, který se stal základem pro stavbu benchrestoveho speciálu a nyní drží v USofA WR v unlimited
http://www.10xshootingsupplies.com/acce ... mfire.html
Jinak hlaveň byla použita SHILEN Octagon
strelivo : black Eley
mari

Příspěvek od mari » 24 zář 2012 14:14

Skoro to vypada jak kdyz si u zaveru vzali priklad z Kouckeho. Alespon zvenci je to dost podobne. Snad je tam ale lepsi udernik.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 24 zář 2012 14:52

stankoff píše:Měl bych dotaz. Střílí se na severní moravě br. disciplíny?
Ahoj všem,
pokud jde o BR na Moravě potažmo Vysočině, tak mohu nabídnout střelnici s ideálními podmínkami :mrgreen:

Zásadní problém jsou ale stoly. O těch Láďových na Břeclavsku vím, bohužel na odkup "originálu" tak nějak nejsou peníze, ale v rámci možností pracuji na sérii stolů odpovídajících mezinárodním standardům (resp podklady pro výrobu mám).

Mým zámyslem je rozjet tenhle druh střelby i tady u nás "dole". Možnou komplikací je ale "neznalost" střelců v této oblasti, respektive malá propagace tohoto sportu u nás.

Pokud by byl ale eminentní zájem o rozvinutí BR v tomhle konci republiky (Brno, Vysočina a přilehlé okolí), tak by se šlo domluvit na zázemí. Lze nabídnout místo pro cca 10-18 Br stolů, terčové zázemí atd mám z Taktické malorážky a praporky bychom nějak inovativně vymysleli...

Dojezdová vzdálenost je cca 15min od dálnice Brno - Praha a cca 45min z Brna.

Jsem pro každou špatnost :P :lol: :shock:

Martin
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 26 zář 2012 15:08

jen malé, bezvýznamné info, že nějakou dobu už valí web Varide Cicognani http://www.armeriaonline.com/index.php
Osobně jsem již několikrát odzkoušel a v případě pažby, tuneru, montáží, váhového systému pažby vždy OK :idea:
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 28 zář 2012 08:49

:idea: :idea: mini seriál o plnění / tunění zadního bagu
http://bulletin.accurateshooter.com/201 ... by-speedy/
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 30 zář 2012 13:20

Takže rád bych tady navázal na předchozí.

Po konzultaci v našem klubu, kdy jsme řešili možnost a nemožnost rozvoje a podpory BR u nás pro Moravu, Vysočinu atd., jsou výstupy následovné:

Není problém poskytnout zázemí na libovolný počet závodů za rok na naší střelnici.
Pokud by se tedy mohl k tomu vyjádřit někdo kompetentní z řad aktivních BR střelců, popřípadě představenstva jedné nebo druhé odnože BR u nás, byl bych rád. Pokud si ale chcete držet oficiální BR pouze v Čechách, pak nezbývá, než to tolerovat.

V tomto případě bych pak volil další variantu v závislosti na možné odezvě střelců, zájemců o tuto přesnou disciplínu:
- ve vlastní režii bychom vyřešili určitý počet stolů, na daný rok vypsali několik termínů a jeli prostě na vlastní triko "Jižní ligu BR"

Pokud jde o termíny, tak buď by byly samostatné soboty anebo, což by z hlediska správcování vycházelo nejlépe po závodech TM, tedy cca od 15-16hod. Nemám problém tam přes léto zůstávat do noci, možnost grilování anebo přespání na střelnici není problém. Ale nepředpokládám, že by BR byl několikahodinová záležitost.

Pokud jde o kapacity, tak (v závislosti na počtu stolů) se vedle sebe s klidem vejde 14-16 lidí, počet rund omezen pouze časově.

Díky za případnou odezvu, Martin
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 01 říj 2012 14:50

:idea: :idea: díky za projevenou podporu, ale základem konec konců jako vždy bude zájem z řad střelců na Vysočině a okolí. Těžko chtít po 15-20 střelcích z okolí do 50ti km od Práglu aby se účastnili závodu v Třebíči když z Moravy nepojede nikdo.
V Táboře je základna cca 3 benchrest střelců a celkem s tím bojují aby tam někdo jezdil. V průměru se nás tam sejde 8 střelců a především na registrační kola ze kterých se dává dohromady např. nominace na ME :idea:
Druha možnost je, že zájem bude z řad br střelců ČSS, kteří podle mě budou řešit to stejný, protože co kluky znám jsou téměř všici taky Středočeši ..............
CBRA v současné době střílí na 3 strelnicich ( Malý Újezd, Vinařece-Kladno, Čekanice Tábor ) www.benchrest.cz
ČSS myslím Stará Lysá, a pak další dvě viz. jejich web www.ssksm.cz

Obecně střelnic pro br je celkem dost, ale aktivních brstrelcu není mnoho .........
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 01 říj 2012 15:06

No mým dotazem na zájem jsem myslel právě střelce z Moravy, Vysočiny a okolí. Tím chci říci, že tak zhruba vím jak to + - v BR funguje s lidma a zázemím.

Ale vše si tam škudlíte v Čechách :) Šlo mi spíše o to, oslovit zájemce tady u nás, vybudovat zázemí pro kvalitní BR střelbu a tím pádem začít propagovat, tlačit a podporovat BR i zde.

Nebylo cílem stáhnout střelce z Čech, ale vybudovat novou "líheň" která by Vám Čecháčkům mohla pak dojet nakopat zadky :) BTW jsem rozený východočech, takže rýpat do čecháčkovství mohu :)

Takže spíše se ptám: Měli by střelci z Moravy, Vysočiny a okolí zájem o tento druh střelby?

Sám vím, že pokud bychom udělali závody soboty po TM, tak na stoprdo tam dost střelců zůstane aby jsme si užili srandu navíc!

Martin
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 01 říj 2012 15:18

rád svou účastí a věřím i účastí dalších, podpořím rozjezd benchrestu a od kvalitních střelců si nechám s úctou nakopat zadek :mrgreen:
surfman

Příspěvek od surfman » 02 říj 2012 09:33

Začít střílet jižní ligu je slovo do pranice.
Dokonce si myslím, že bychom vám mohli i s něčím pomoci. Pokud byste založili klub pod CBRA, dokázal bych vám zapůjčit bytelné stoly, které u nás používáme. V tuto chvíli by bylo k dispozici pět stolů, což by mohlo na rozjezd stačit a v případě aktivní činnosti bychom mohli v průběhu příštího roku zapůjčit i další.

Stejně tak můžeme dodat oficiální terče, oficiální pravidla, zajistit vzdělání rozhodčích atd.
Já bych se ovšem nedokázal zúčastnit soutěží, které by se konaly v sobotu, protože soboty mám pracovní. Leda bych dorazil později alespoň na to prasátko :-)

Pavel
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 02 říj 2012 13:20

myslím od Pavla super nabídka ;) teď je na Vás promyslet zda jít cestou mezinárodního benchrestu ( CBRA ) nebo jít cestou národní CZ mutace ( ČSS ). Nepředpokládám, že se budete snažit vyplodit nějakou další verzi benchrestu ;) i když to je v naší kotlině dost zvykem .................
Honza
surfman

Příspěvek od surfman » 02 říj 2012 14:42

Jo mimochodem, registrace na benchrest.cz je již pár dnů opět plně funkční, takže doufám, že to bylo to poslední, co ještě nebylo po pádu systému OK :-)
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 02 říj 2012 14:56

Supeeeeerr jinak nové číslo zde :wink: http://www.targetshooteronline.com/
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 02 říj 2012 16:59

Ahoj všem,
nabídka je to super a věřím, že bychom se dohodli na postupu, který by vyhovoval všem.

Osobně jsem pro CBRA (nějak nemám rád organizace typu ČSS) již od začátku. s Láďou jsme ohledně toho hodně diskutovali a tímto směrem jsem se chtěl vrhnout již dříve, ale zároveň vím a musím upozornit na jistou rozvážnost v tomto postupu.

Dle mého soudu je potřeba nejprve zapustit kořeny a nabídnout střelcům tento nový zajímavý směr. Doufám, že pochopíte, že nelze jít tím směrem a čekat, že se najde hned 20 střelců, kteří nakoupí výbavu za statisíce. Tak to nemůže fungovat. Tady jsme v předchozích diskuzích dost naráželi.

Mou vizí je zpřístupnit střelcům tuto možnost (střelnice, stoly a veškeré zázemí), pracovat na pozadí (pravidla, rozhodčí atd) ale zároveň v jistých mezích dovolit střelcům využívat to, co již mají (samozřejmě v rámci pravidel jednotlivých tříd dle standardů).

Vím, že nikdo hned nepojede k Vám do Čech na profi závody, ale vím, že když se tomu dá čas a prostor, tak je velká naděje, že se tento sport chytí i v tomto chudém kraji :mrgreen:

Předpokládám, že profi závody, kvalifikace atd by stále byly u Vás. Tady u nás bychom jen trénovali, stříleli neofiko a jezdili k Vám. Opravte mne pokud se pletu prosím.

Co se týče prasat a jiných spářka akcí, tak nic není nemožné! Zároveň pokud by někdo z Vás chtěl dojet na celý den a zkusit TM, tak bude vždy jen vítán!

Zároveň věřím, že dost z nás na tu chvíli zůstane a zkusí ze svých normálních flint vytlačit co se dá!

Martin
Odpovědět