Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Můj kousek má ráž 9 mm a délku hlavní 3,5". Zkusil jsem pár prvních ran, nejdřív jsem z něj vytřel velké množství oleje, z každé hlavně vystřelil jednu zápalku a nabil jej. Nabito jsem měl v obou hlavních po 1 gramu Vesuvitu LC, bez ucpávek, střely 9 gramů od GG mazané domácky vyrobeným mazáním a zápalky S&B. Namazané střely šly zatlačit přes ústí hlavní ztuha, ale dál už docela snadno, když byly zasunuty "na dno", několikrát jsem ještě rukou klepl po nabijáku a dorazil je trochu víc.
Ze vzdálenosti 2 m jsem střílel na odřezek smrkového trámku, nyní už dobře vyschlého.
Střely se z původní délky 16 mm a průměru 9 mm přetvarovaly:
Z dolní hlavně na délku 14,4 mm a max. šířku 10,2 mm
Z horní hlavně na délku 15,1 mm a max. šířku 10,9 mm.
Záměrně jsem nepoužil slovo "průměr", ale "šířka", střely se totiž nepřetvarovaly do kruhu, ale podle let dřeva se jejich předek přetvaroval do nějakého nepravidelného oválu.
Na obrázku jsou obě části trámku i střela.
Ze vzdálenosti 2 m jsem střílel na odřezek smrkového trámku, nyní už dobře vyschlého.
Střely se z původní délky 16 mm a průměru 9 mm přetvarovaly:
Z dolní hlavně na délku 14,4 mm a max. šířku 10,2 mm
Z horní hlavně na délku 15,1 mm a max. šířku 10,9 mm.
Záměrně jsem nepoužil slovo "průměr", ale "šířka", střely se totiž nepřetvarovaly do kruhu, ale podle let dřeva se jejich předek přetvaroval do nějakého nepravidelného oválu.
Na obrázku jsou obě části trámku i střela.
Re: Derringer od fy Great Gun
Dnes už tam volat nemá cenu, ale tak zejtra snad............
Předpokládám, že použil větší navážku, na jiném fóru píše :COOK píše:Nick b52 tuším nikde nezmínil, jakou použil pro 9mm navážku, ale předpokládám 1,1g (?)
29.4.2012 - láduji 1.1g až 1.7g
8.5.2012 - do 9mm láduju 1.3g
7.6.20112 - pánové je to hezká hračka na sebeobranu tam je učinek proti luger9 víc jak 30%
10.6.2012 - gg 9mm ucpávka 10mm tlouštka 3mm obivál 1.9g prach ,zápalka remington ůčinnost na plastové kýble naplněné montážní pěnou supra wurt. postavené za sebou odhadem!!!!!!!!!!!! při prústřelech !!!!! gg o 30% ůčinější (myšleno účinnější než 9 mm Luger s olověnou střelou)

Očistit GG je přeci velmi jednoduché

Je to nejrychlejší čištění zbraně co znám, a to už jich mi prošlo rukama

Konečně jsem se dnes dovolal
. Chtěl jsem trochu jinou barevnou variaci derringera tak jsem se ptal jestli by to šlo, ale bohužel bych na to musel čekat nějaký 3 měsíce takže jsem zvolil klasiku. Celou dobu jsem mluvil s příjemnou paní, která se snažila udělat všechno, aby mi udělali tu barevnou kombinaci jakou chci pokuď možno co nejrychleji. Asi 2x mi volala zpět, ale jak na potvoru bych musel na to dlouho čekat. Takže jsem se domluvil na základním modelu a potom jsme se domluvili na příslušenství. No když to zhrnu tak mají 100 procentní zájem vyhovět zákazníkovi, poradit a velmi profesionální chování. V dnešní době je takových prodejců hodně málo. Takže všechna čest a můžu vřele doporučit.

No a já byl dneska v Tvrdovanech na exkurzi
Vyzvednout chromovaný urychlovač 9mm částic. Výroba zrovna úplnou náhodou nejela a tak nakonec jsme klábosili neuvěřitelných 5 hodin. U 9mm mě velmi potěšila měkká spoušť, páč jsem čet o jiných Derringerech, kde bývá tvrdá tak, že se s tím prakticky nedá mířit. Je to zásluha hlavního konstruktéra Pavla, který má podobně jako já vyvynutý smysl pro dokonalost, tak jsem mu aspoň pogratuloval
V průběhu ládování ráže .54 jsem byl upozorněn, že z ní budu střílet já. Poněkud mi zatrnulo, poněvadž jsem z perkuse zatím nikdá nestřílel, natož ze 14mm a měl jsem docela bobky o moje ne zrovna arnoldovský zápěstí. Ale nakonec to při pevným stisku dobře dopadlo, nic strašnýho to není a mám i na památku video z mobilu
Hůř asi dopadne objednavatel 7" laufu, který bude klepán po palici. Průměr laufu je efektivní už při pohledu do něj a možná ani nebude potřeba střílet, třeba po černé zvěři.
Taky mě dostalo osvětlení původu toho obrázku v logu s pravým amerikánským pistolníkem. Je to velmi povedená překreslená fotka, ale ne z amerikánska a ani z 19. století
Poličky s pistolkama:
http://www.q3.cz/images/12DSC00021.jpg
http://www.q3.cz/images/89DSC00023.jpg

V průběhu ládování ráže .54 jsem byl upozorněn, že z ní budu střílet já. Poněkud mi zatrnulo, poněvadž jsem z perkuse zatím nikdá nestřílel, natož ze 14mm a měl jsem docela bobky o moje ne zrovna arnoldovský zápěstí. Ale nakonec to při pevným stisku dobře dopadlo, nic strašnýho to není a mám i na památku video z mobilu

Taky mě dostalo osvětlení původu toho obrázku v logu s pravým amerikánským pistolníkem. Je to velmi povedená překreslená fotka, ale ne z amerikánska a ani z 19. století

Poličky s pistolkama:
http://www.q3.cz/images/12DSC00021.jpg
http://www.q3.cz/images/89DSC00023.jpg
ten berec na logu, je totiž kamarád střelec doposud žijíci ve Valticích
Jo vždy se na něho rád podívám
.54 si přežil tak je to OK.

Jo vždy se na něho rád podívám

.54 si přežil tak je to OK.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Doufám, že na té poličce je i můj 3" DIMINI v kombinaci nerez/tvrdochrom, z plánovaného konce června se prý asi o měsíc opozdí
Blyští se tam toho ale dost, takže to vypadá nadějně, dík za fotky.

Snažím se marně vybavit, kolik předovek a černého prachu Breivik použilchacal píše:Co se týče prodeje Švýcarského prachu v Německu, tak našinec má utrum! Po Breivikovi a jeho činu (07/2011) je prodej tohoto prachu jen na zbroják (nebo nějaký spec průkaz)! Ti němci jsou ale pomatenci... "Prý je to moc nebezpečný prach!"Tvrdil mi prodavač ve FRANKONII. Byl to "zápich" léta
![]()
![]()

Alfa 641
On ho nestřílel, on ho šňupal a pak šílel!
další OT bude s bonusem, chat je jinde!
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Kázeň musí byt!
Tak zatím nemůžu normálně střílet, poněvadž mi bylo dodáno vadný střelivo. Kule (onen pseudo ogivál) jsou moc velký a nejdou nabít. I po ojetí pilníkem musím kuli opřít o zem a na pistoli houpnout celou vahou, aby zalezla.
Tak zatím nemůžu normálně střílet, poněvadž mi bylo dodáno vadný střelivo. Kule (onen pseudo ogivál) jsou moc velký a nejdou nabít. I po ojetí pilníkem musím kuli opřít o zem a na pistoli houpnout celou vahou, aby zalezla.
To není vadné, tak to má být, 9mm střela musí být ve vývrtu těsná+ asi nemažeš, kdo maže, ten jede.
Kalibrace pilníkem? ROFL!
Kalibrace pilníkem? ROFL!
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Mam stejné odlitky a problém nemám, čím to asi bude? Odpovím si sám, zkušenostmi, kdo je nemá, křičí jak je všechno špatně, kdo je má v klidu střílí.