V?b?r pu?kohledu na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Předražená čína s honosným americkým názvem (asi inspirována Sightronem). Obraz je "použitelný" do zvětšení 20x a nad cca 30 není ani "použitelný". Přirovnal bych ho k Walther 8-32x60 nebo Bullet 10-40x.
Re: Výběr puškohledu na vzduchovku
Jak píše deef: http://forum.gunshop.cz/sightmark-zkuse ... rk#p191664 
Edit: zde ještě doplním (z posledních sil - never ending facha
) nefunkčí odkaz: http://www.airgunturk.com/7890-sight-ma ... ayyer.html
V podobných optických parametrech a cenové relaci bych se raději zajímal o puškohledy Optisan Taipan SCB, Falcon T50 MD, NS Targetmaster FT/MD, popř. 8-32x56 Hawke Sidewinder 30 Half MD, Leapers AccuShot MD...

Edit: zde ještě doplním (z posledních sil - never ending facha

V podobných optických parametrech a cenové relaci bych se raději zajímal o puškohledy Optisan Taipan SCB, Falcon T50 MD, NS Targetmaster FT/MD, popř. 8-32x56 Hawke Sidewinder 30 Half MD, Leapers AccuShot MD...
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Děkuji za rady.Dobrá rada nad zlato 

Milius, jak to vypadá s Varmintem?
Do 8-32x56 Hawke Sidewinder se můžeš stavit podívat, máš to kousek 

EDgun Matador .22 + Sightron SIII 10-50x60 LRIRMOA
Air Arms FTP 900 + Burris Timberline 4,5-14x32
Air Arms FTP 900 + Burris Timberline 4,5-14x32
Tak co jsem měl tacticala,tak mi vadily velké vůle v nastavení paralaxy a u varminta je to dvakrát tolik.Nedokážu nastavit paralaxu,která ukazuje při 30ti metrech 50yardů a při 20ti 40yardů.Paralaxa je k ničemu a jen to na puškohledu pěkně vypadá.Osnova je tak jemná,že nedokážu na jakoukoliv vzdálenost spojit záměrnou dot/cíl.Spíš bych to viděl na chlupatej duplex.Zkoušel jsem celý víkend štelovat s čímkoliv a tu optiku bych nedal ani na airsoft.Je naprosto k ničemu ve všech bodech použití.Že prý díky 1/2 mildotu je ideální na přesnou střelbuPyron píše:Milius, jak to vypadá s Varmintem?

Hawke tactical nemá tu cenu a Varmint za 3700 už vůbec ne.Hawke jsou předražený všechny a v mém odporu se dostávají před Nikko.No a když jsme u Nikka,tak na cestě z UK je Gameking 4-16x44 mildot.V akci za 50 Liber.Takže bohužel nebude boční paralaxa a asi si nacejchuju přední 3D,aby šlo štelovat levou rukou.Podotýkám,že sháním jednoduchou a subtilní optoku,za málo s čitelnou osnovou na 30-50m.
Varmint asi půjde Alexxxusovi do mrazáku nebo pod kachničky.Takže Hawke už nee.
http://millius.rajce.idnes.cz/RWS_Excal ... MG0058.jpg
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jé ... a já zrovna koupil novou kachničku 

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Milius: děkuju tak ho teda taky vyřazuju.
Dnes jsem dostal NS Airking, zatim jsem nemel moc cas ho testovat, dal jsem jen 30 ran. Ale na prvni pohled za ty penize dobre. Jednodilny tubus, tenky kriz, jasne klikani, funkcni paralaxa.
Strilel jsem pouze s FT polohy,takze presnost klikani,.. si necham na zitra.
Zitra pridam vetsi postrehy.
Strilel jsem pouze s FT polohy,takze presnost klikani,.. si necham na zitra.
Zitra pridam vetsi postrehy.
tak ja neviem čo sa ti na sidewinderoch nepáči, točil som si s 8-32x56 a sa mi nejako nezdá že by mal vôle...
ja mám Eclipse (dá sa prirovnať ku klasickému sidewinderu) tak mi paralaxa v metroch plus mínus sedí a vôľu má dá sa povedať nulovú, ked som točil s MTC Viperom 10X44 tak tam je vôla na paralaxe ako prasa velká...
moj Eclipse 6-24 v priamom s porovnaní s Deltou 6-24 nebe a dudy... delta si fakt že nejako pohoršila...
ja mám Eclipse (dá sa prirovnať ku klasickému sidewinderu) tak mi paralaxa v metroch plus mínus sedí a vôľu má dá sa povedať nulovú, ked som točil s MTC Viperom 10X44 tak tam je vôla na paralaxe ako prasa velká...
moj Eclipse 6-24 v priamom s porovnaní s Deltou 6-24 nebe a dudy... delta si fakt že nejako pohoršila...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Jestli sis někdy cejchoval paralaxu,tak bys viděl ty vůle,kde rozdíl mezi 20ti a 25metry je někde v 10minutovém otočení kolečkem.Něco podobného jsem měl na Falconech.Z 0m na 20m dobrý,to souhlasí,tak si to označim a pak hurá ne 50m.A z 50m návrat na 20m a ejhle. ono to ukazuje 25m.Falcony jsem jsem musel vždy nulovat,aby mohli naměřit jinou vzdálenost.Tehle problém u Sightronu nemám.Ať nastavim jakoukoliv vysokou vzdálenost,tak se na nižší vrátí na metr přesně.
Na Tacticalech je dobrá jen ta osnova.
Na Tacticalech je dobrá jen ta osnova.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
hmmm možno sidewindery ale ten moj eclipse má inú stredovú kocku (paralaxa je mimo osi komínkov) a ja to mám v pohode či hore alebo dole... ciachoval som si 10 cm kolečko a dokonca to zhruba aj sedí s tými metrami čo sú na kolečku...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
-
hm tak sem rád, že sem eště nic nekoupil
vypadá to, že do 10litrů nic solidního neni...

Kvalitní puškohled s pevným zvětšením se dá koupit už za 300 $, ale nevím jak je to s objednáním přes eBay. Něco bys dal za CLO a DPH, v tom se ztrácím...
http://swfa.com/SWFA-SS-Scopes-C1719.aspx
Nové SWFA optiky se prodávají pouze na území USA, ale obejít se dá snad téměř cokoli. (New Tasco
).
Puškohledy s AO.
Bushnell Elite 3200 5-15x40 AO Tac je vynikající! Mil-Dot osnova je dost tlustá, ale to jsem nebral nikdy jako nevýhodu.
Další vynikající puškohledy s AO jsou již nad 10.000,-Kč (Sightron SII Big Sky apod.).

http://swfa.com/SWFA-SS-Scopes-C1719.aspx
Nové SWFA optiky se prodávají pouze na území USA, ale obejít se dá snad téměř cokoli. (New Tasco

Puškohledy s AO.
Bushnell Elite 3200 5-15x40 AO Tac je vynikající! Mil-Dot osnova je dost tlustá, ale to jsem nebral nikdy jako nevýhodu.

Naposledy upravil(a) kesi dne 27 bře 2012 21:44, celkem upraveno 2 x.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Môžte mi poradit na hatsan 125 bushnel mi nedrži nastrel je možne že už bol vadny skôr než som ho testoval nedržal od začiatku no nadelil som niko stirling mounthmaster 4x32 dal mi ho sused držal asi 100ran
už je po smrti niečo cenovo dostupne a pripadne čo by vydržal aj možny tuning tejto pružinovky