Derringer od fy Great Gun
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
mam na to nabiják ve tvaru čumáku, nakonci ho po něm plasknu až se střela roztáne, tvrdé Pb nepoužívám. Balistika u zbraně na kontkt
no to řešit je nesmysl, jde o výkon a soustřel, oboje mám, tak to asi vadné nebude,-)

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Re: Derringer od fy Great Gun
TO:
"Filo" díky za typ
Originál "závaží" od GG je OK. Měkké olovo na 100%
Jak píše ED chce to nabiják s vybraným důlkem, ale i tak na "závaží" něco zanechá. Mě se spíše líbí ta kreace si dodělat "závaží" dle vlastní libosti. Originál GG při nabájení teď schválně malinko naklepnu kladívkem až se mi udělá malá plocha - viz foto náboje "45caliberACP".
Zastavující účinek je ideální. Pokud bych do něj ještě udělal důlčíkem jamku tak pak i zdivočelý divočák v lese by lehl jak nic.
Dostupnost "závaží" od GG není navždy jistá a tak asi každý zvažuje alternativy.
Olovo - kvalitní + jeho zpracování je opravdu pro člověka bydlícího ve městě problém. Ve výkupnách je ho málo. Koupit se samozřejmě dá v kovohutích, Ferona, ale co já mám ověřené, tak nej. balení je např. ca. po 100 kg (Ferona)
Chci s Derringerem trénovat (trhat papír) a cpát do něj v 100% "závaží" GG mě přijde jako dost velká škoda.
Ideál je pro mě v poměru 30/70 (ve prospěch kuliček).
Kuličku jsem zkoušel 11,3 mm s tenkým flastrem a bouchalo to jedna báseň. Kulička těsnila (dle mého soudu a konkrétních podmínek lépe jak "závaží" GG) zastavující účinek je tam o malinko menší jen díky váze kuličky, ale na střelnici ideální.
Pak kuličku 11,5mm bez ucpávky (ucpávky ještě nemám - řeším), střela se trochu deformuje. Ale dle mě to svůj účel v balistice od 0/15m nevadí, spíše naopak. Co já vím, tak na "divokém západě" si s tím "ládováním" moc hlavu nelámali. A tam jim šlo každodenně o život. Výsledky - přesnosti - těchto střelců jsou velmi nadsazovány např. Hollywoodem.
Mě stačí, že to trefuje (s patřičným účinkem) tam kam je to žádoucí
Ta hlaveň přeci musí přežít i aktivního střelce 

Originál "závaží" od GG je OK. Měkké olovo na 100%

Zastavující účinek je ideální. Pokud bych do něj ještě udělal důlčíkem jamku tak pak i zdivočelý divočák v lese by lehl jak nic.
Dostupnost "závaží" od GG není navždy jistá a tak asi každý zvažuje alternativy.
Olovo - kvalitní + jeho zpracování je opravdu pro člověka bydlícího ve městě problém. Ve výkupnách je ho málo. Koupit se samozřejmě dá v kovohutích, Ferona, ale co já mám ověřené, tak nej. balení je např. ca. po 100 kg (Ferona)

Chci s Derringerem trénovat (trhat papír) a cpát do něj v 100% "závaží" GG mě přijde jako dost velká škoda.
Ideál je pro mě v poměru 30/70 (ve prospěch kuliček).
Kuličku jsem zkoušel 11,3 mm s tenkým flastrem a bouchalo to jedna báseň. Kulička těsnila (dle mého soudu a konkrétních podmínek lépe jak "závaží" GG) zastavující účinek je tam o malinko menší jen díky váze kuličky, ale na střelnici ideální.
Pak kuličku 11,5mm bez ucpávky (ucpávky ještě nemám - řeším), střela se trochu deformuje. Ale dle mě to svůj účel v balistice od 0/15m nevadí, spíše naopak. Co já vím, tak na "divokém západě" si s tím "ládováním" moc hlavu nelámali. A tam jim šlo každodenně o život. Výsledky - přesnosti - těchto střelců jsou velmi nadsazovány např. Hollywoodem.
Mě stačí, že to trefuje (s patřičným účinkem) tam kam je to žádoucí

-
Poprosil bych pro inspiraci foto nabijáku, ten si ještě budu muset vyrobit. Poslal by mi někdo prosím pro přesnost výroby jeden origo GG ogivál, abych mohl nabiják vyvrtat tak, aby do něj střela sedla? Do 50 Kč včetně poštovného. Nechci objednávat od GG, musel bych platit mnohem víc. Předem díky za odpověd'.
Gewehr 88 ( 8x57IS )
- Black Powder
- Administrator
Som netusil, ze firma Great Gun ma uz tak dlhu tradiciu a ze vznikla pred rokom 1890.
http://aukro.cz/show_item.php?item=1875167914

http://aukro.cz/show_item.php?item=1875167914
Tento derringer je historický originál vyrobený do roku 1890,jakožto historická zbrań, nepodléhá registraci.Stav viz foto.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
-
Ahoj, vzhledem k stupidním pravidlům na onom aukčním portálu, to tam musíš takto napsat.
Jinak ti aukci zruší pro porušení pravidel.
Jako to udělali mně. 

ono s tím jak ma aukro pravidla, to asi jinak popsat nejde. Prodej nelegálních vykopávek jim nevadí a třeba mně vyhodili předpažbí z brokovnice. Aukro=diletanti.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Zdravím, tak jsem si po přečtení tohoto fóra, také pořídil Derringera od firmy Great Gun. Chci se zeptat, jestli někdo můžete poradit střelnici v Praze nebo u Prahy, kam mě pustí zastřílet si s perkusní pistolí. Vím, že většina střelnic nechce s perkuskama pouštět..
Děkuji.

Střelnice P-4 na Chodovci, tel: 725867245, (Jarda Kubálek), střelnice Magnum, P-6 Sedlec, ( paní Šulcová), tel: 233322466, 603885073.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
S Prahou mne Bonanza předběhl, osobně jezdím střílet na Haldy do Vinařic
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Obecně platí, že s perkusem a křesadlem tě bez problémů pustí na každou "venkovní" střelnici. Tam "čmoudilové" nikomu nevadí
Horší je to pak v zimě 

Tak jsem otestoval pouzdro.
+ sedí na opasku nejezdí
+ derik v něm drží
- zapínaní mi leze do kohoutu když tasím, tam to chce změnu
- su tlustý jak prase, kohout mně bodá do bůčku, co přetéká z kalhot, nejde s tím sedět ,-)
+ sedí na opasku nejezdí
+ derik v něm drží
- zapínaní mi leze do kohoutu když tasím, tam to chce změnu
- su tlustý jak prase, kohout mně bodá do bůčku, co přetéká z kalhot, nejde s tím sedět ,-)
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
To zapínání nevím jak jinak vyřešit aby to jistilo kohout.
Nechci dělat jištění tak že budu "převlíkat" smyčku přes kohout ....
Klidně si nechám poradit.
A že pouzdro nejezdí to je dobře úmyslně je to dělané jako že to hodně svírá opasek.
A jsem také tlustej jako prase a sednu si s tím i za volant
Nechci dělat jištění tak že budu "převlíkat" smyčku přes kohout ....
Klidně si nechám poradit.
A že pouzdro nejezdí to je dobře úmyslně je to dělané jako že to hodně svírá opasek.
A jsem také tlustej jako prase a sednu si s tím i za volant

píchá no, zapináni jeko ny pistoli, nalevo od kohoutu spoj a jak do toho vrazíš palec, je otevřeno:-)
Na str. 6 je mnou šité pouzdro, derik se v něm nehne, je na fest a dá se dobře vytáhnout. Uvnitř je bloček asi ze 3 ks kůží tak, aby se kohout o něj opřel a derik napadal níž.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
To jsem také chtěl šít ale moje pouzdro je na ležáka i stojáka a na ležáka se bojím že by chtěl derrik samovolně vyklouznout, proto je tam ta pojistka.
Nicméně příští pouzdro ušiju bez pojistky.
Dneska jsem byl čmoudit střílel při tasení z pouzdra a pojistka mně nepřekáží ... asi je to o zvyku.
A na okraj pouzdro nemam půjčil si jej spolustřelec, do té doby neznámý.
Nicméně příští pouzdro ušiju bez pojistky.
Dneska jsem byl čmoudit střílel při tasení z pouzdra a pojistka mně nepřekáží ... asi je to o zvyku.
A na okraj pouzdro nemam půjčil si jej spolustřelec, do té doby neznámý.