Příspěvek
od cernunos » 29 říj 2011 20:09
Tak trošku uberu-to s tím kabátem jsem myslel víceméně obrazně,takže to berte pls s rezervou,nicméně trvám na tom,že takto dlouhá hlaven ve spojení s černým prachem nemůže dát výkon a přesnost jako normální perkusní pistole(např.Kentucky,kterou jsem před lety vlastnil).A na obranu,i přesto,že si tu tohoto derika nemůžete jak koukám vynachválit,stejně není moc příznivý.Zeptám se,kdo z vás ho nosí se zápalkami na pistonech(a pakliže jo,tak kdo beze strachu,že mu to může způsobit při nechtěném výstřelu střelné poranění)?A myslíte že v krizové situaci,kde je intuitivní a neomylná manipulace se zbraní jediným předpokladem k účinné obraně,budete moci úspěšně konkurovat útočníkovi,který na vás dotítá třeba nožem nebo tyčí(nedejbože moderní palnou zbraní!)?Chci naznačit,že k chladnokrevné a automatické manipulaci i třeba s takovým glockem je nutná pravidelná příprava aby jste zbraní vládli tak, jak to vysoce stresová situace vyžaduje.Tím se podle mě tenhle deringer dá s nadsázkou přiřadit snad i k plynovkám svou připraveností k okamžité obraně.
Jinak nic ve zlém.Deringer je vzhledově moc pěkný a chápu ho jako sběratelský artikl či jako doplnkovou zbran na bouchání na střelnici pro předovkáře,nicméně pro obranu si každý,kdo má ZP logicky zvolí moderní účinnou zbran a kdo ho nemá a sichruje svou bezpečnost tímto derikem,tak at si raději ten zbroják pořídí,než dojde k maléru.A i snad na ty psy bych osobně volil raději plynovku,páč když se jednou(a zbyde-li vám čas i na druhou ránu v tom fofru,kdy si to kvám plnou rychlostí hasí agresivní dobrman či jiná obluda)netrefíte tak toho psa už jedině můžete tou pistolkou umlátit,vládnete-li tedy takovou rychlostí a silou.Kdežto takových min. 10 plynových nábojů na čumák toho psa myslím odradí od dalšího otravování.Tot vše a ted,jeli vám libo, mě můžete pranýřovat jak chcete,svůj názor jsem řekl.
BP: uz sa tu rozmazavaju uplne zbytocne veci