Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ramires
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od ramires » 29 říj 2011 14:33

Derringer je Derringer, malá pistolka jedno a více hlavňová určená pro střelbu na velmi krátkou(kontaktní) vzdálenost, ve své době dost oblíbena zbraň a to v různých rážích od 22 do 54 a to jak perkusní tak nábojové ,ale všechny stříleli černým prachem, takže kecy o zimním kabátu nejsou na místě(tato kravina se používá snad na všechny ráže i na 7,62x39, zimní kabát :!: a vůbec kdo ho z nás nosí :D ). Prostě Derringer z delší hlavní jak 3,5" není Derringer, ale dvouhlavňová perkusní pistole z malou rukojetí :wink:, 5-6" :?: to je něco jako optika na křesadlové pušce :), ale je to samozřejmně každého věc.

In vino veritas...
Filo

Příspěvek od Filo » 29 říj 2011 14:56

Pravda,5" deringer je už trochu větší na běžné nošení ale i přes zpětný ráz se dá pořád udržet.GG "pětku" mám doma a pořizoval jsem si ho za jasným učelem:zbraň osobní ochrany s dostatečným výkonem na vandry.(smečky toulavých psů a všelijaká verbež co se za poslední roky v lese vyrojila,někdy jde fakt o hubu)Vozím ho v sumce hned vedle nože,tedy po ruce a skrytý.Momentálně mi kamarád pracuje na nové prodloužené rukojeti z mahagonu,ono přece jenom střílet s 2 gramy pyrodexu na 12 gramovou střelu je na tu uzkou rukojet nepohodlné.
GG 3" mám taky,souhlasím s nazorem že deringer hodný svého názvu pro běžné nošení má být malý a lehky.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 říj 2011 17:54

To-cernunos
Nemá cenu dohadovat se z někým kdo buď nečte, nebo číst neumí (a obrázky ho neoslovují).
Protože jen takto postižený člověk tu po všem co jsme již probírali, znovu začne mluvit o kabátu, odrazu od desky a nedostatečném výkonu.
5´´ již není pohodlný derinnger, ale naprosto nepohodlná dvouhranná pistole, po takové bych chtěl minimálně luxusní úchop, dabl mířidla sólo pro každou hlaveň a nastavitelný spoušťový mechanizmus. Což standardní deringer nemá.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 29 říj 2011 19:19

Jak jsem pochopil z debaty s majitelem onoho hebla, tak zbroják nemá, neprošel u testů 2 krát za sebou. Teď má dle jeho slov kanón se kterým nemá problém trefit jak on říkal na 10 metrů kýbl. Když jsem jej sledoval při střelbě obávám se že jeho kýbl je z muzea kuriozit v Pelhřimově. Pistolový terč trefil to ano ale pokaždé jinam.

Jen tak na okraj... můj 2,5 palcovej derríček s gramem švajsprachu a obyčejnou kulí s flastrem prostřelí vepřovou hlavu jedna báseň. Na vzdálenost 5ti metrů ... blíž jsem to netestoval nechtěl jsem být zadělanej jak po nájemné vraždě.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 29 říj 2011 19:23

:twisted: pošli fotky :mrgreen: :mrgreen:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 29 říj 2011 19:24

cernunos píše:edelweiss:účel deringeru?je jedině ten že je malý a dá se dobře schovat a nosit ale na druhou stranu vzhledem k jeho mizerným balistickým schopnostem (myslím stále perkusní deringer) dám vždy přednost raději větší zbrani,poněvadž bych nerad byl zasažen kulkou odraženou od útočníkova zimního kabátu :lol: Proto také nevidím nic divného v tom,že si někdo objedná delší hlaven než je standart.Osobně uvažuji,že bych si v budoucnu také pořídil třeba tu min 5" verzi a snad i tu 6ti palcovou.
Pokud máš pochybnosti o výkonu, což takhle provést test? Já pro test použiji svůj standardní 3,5' derringer a Ty si oblékneš vaťák a provedeme test. Pro jistotu si vezmu svoji neprůstřelnou vestu třídy IV kdyby se náááááhodou od vaťáku střela odrazila ale jsem si jist že nebude potřeba.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 29 říj 2011 19:26

Ahoj všichni, můj názor je takový, že více než 4,5 palce vypadá k derringeru 1) divně. Za 2) se to špatně nosí skrytě a za 3) je nepříjemné již zmíněné překlápění na "čumák",to jsou mínusy, které vidím já. Ted' zase nějaký plus a to 1) větší výkon střely ( ale na co, na nikoho ani v nutné sebeobraně stejně nebudete nikdy střílet ze vzálenosti větší než cca 8 metrů ). Odrazu od člověka bych se nebál, protože každý kdo chce nosit zbraň na svou obranu již musí mít něco nastříleno, tudíž problémy se špatným naládováním by se měly časem samy odstranit. No nikomu každopádně svůj názor nevnucuju, jen jsem to napsal jak to cítím já. Ještě svůj derringer nemám, ale už jsem z nich střílel hodněkrát na střelnici a proto si objednám 4palcové hlavně, zvláštní důvod k tomu nemám, podle mě je to takový kompromis mezi 3,5 palcovou klasikou co má hodně lidí a 4,5palcovou která se mi zdá na nošení už moc velká, ale nikoho tímto nechci urazit, každý má svůj názor a líbí se mu něco jiného. Toto je z mé strany zatím vše, kritiku přijímám a klidně i vítám.

Na sebeobranu je lepší cokoli, než holé ruce :D
Gewehr 88 ( 8x57IS )
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 29 říj 2011 19:34

Nemám ale mám slíbenou další vepřovou hlavu.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Blackpowdergunfan

Příspěvek od Blackpowdergunfan » 29 říj 2011 19:48

Jo, tak tu fotku tý vepřový hlavy chci každopádně vidět, to bude pro "nevěřílky" kteří si myslí že výkon nestačí a to = kravina. Na zastřelení stačí 40 J, tohle jak všichni píšou má okolo 500 J a víc, asi jako 45 LongColt která je při statistikách zastavovacího účinku procentuelně druhá po první revolverové 357 Magnum (Marshallův zákon). Ty tabulky někdy na netu jsou. A ještě se musí pamatovat, že kulka je z olova, tudíž se docela dost rozplácne a zvětší svůj průřez a tudíž i otvor a to hlavně výletový :twisted: . Každopádně se těšim na fotky vepřové hlavy. Až budu mít Derika, tak tyto testy budu taky provozovat, dost mě zajímá třeba oblíbený meloun.
Gewehr 88 ( 8x57IS )
brezvi

Příspěvek od brezvi » 29 říj 2011 20:06

Možná jsem ten flame o odrážení nahodil, když jsem blbě nabíjel. Hlavně mám od rámu 90mm což je 3,54 palce a střílí to jedna báseň. Stačí se naučit nabíjet!
cernunos

Příspěvek od cernunos » 29 říj 2011 20:09

Tak trošku uberu-to s tím kabátem jsem myslel víceméně obrazně,takže to berte pls s rezervou,nicméně trvám na tom,že takto dlouhá hlaven ve spojení s černým prachem nemůže dát výkon a přesnost jako normální perkusní pistole(např.Kentucky,kterou jsem před lety vlastnil).A na obranu,i přesto,že si tu tohoto derika nemůžete jak koukám vynachválit,stejně není moc příznivý.Zeptám se,kdo z vás ho nosí se zápalkami na pistonech(a pakliže jo,tak kdo beze strachu,že mu to může způsobit při nechtěném výstřelu střelné poranění)?A myslíte že v krizové situaci,kde je intuitivní a neomylná manipulace se zbraní jediným předpokladem k účinné obraně,budete moci úspěšně konkurovat útočníkovi,který na vás dotítá třeba nožem nebo tyčí(nedejbože moderní palnou zbraní!)?Chci naznačit,že k chladnokrevné a automatické manipulaci i třeba s takovým glockem je nutná pravidelná příprava aby jste zbraní vládli tak, jak to vysoce stresová situace vyžaduje.Tím se podle mě tenhle deringer dá s nadsázkou přiřadit snad i k plynovkám svou připraveností k okamžité obraně.

Jinak nic ve zlém.Deringer je vzhledově moc pěkný a chápu ho jako sběratelský artikl či jako doplnkovou zbran na bouchání na střelnici pro předovkáře,nicméně pro obranu si každý,kdo má ZP logicky zvolí moderní účinnou zbran a kdo ho nemá a sichruje svou bezpečnost tímto derikem,tak at si raději ten zbroják pořídí,než dojde k maléru.A i snad na ty psy bych osobně volil raději plynovku,páč když se jednou(a zbyde-li vám čas i na druhou ránu v tom fofru,kdy si to kvám plnou rychlostí hasí agresivní dobrman či jiná obluda)netrefíte tak toho psa už jedině můžete tou pistolkou umlátit,vládnete-li tedy takovou rychlostí a silou.Kdežto takových min. 10 plynových nábojů na čumák toho psa myslím odradí od dalšího otravování.Tot vše a ted,jeli vám libo, mě můžete pranýřovat jak chcete,svůj názor jsem řekl.

BP: uz sa tu rozmazavaju uplne zbytocne veci
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 říj 2011 21:44

Tohle uz je opravdu flame jako prase,vykaslete se na to.Taky ma laufy delsi a s odstupem casu vim,ze jsem mel vzit normalni triapulku,ale nelituju.Nenosim ho a na strelnici mi to nevadi.Strili hezky presne a vykon ma paradni,takze neresim.Ale pokud poridim dalsiho,tak uz normal velikost.Nebal bych se ho nosit,protoze pojistnej ozub je dost ostrej a kohout z nej urcite nespadne.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 29 říj 2011 22:52

Znám lidi co derrika nosí se zápalkami na pistonech a nikdy se nikomu nic nestalom ozubu lze věřit, je dobře vyřešen, stačí se někdy podívat dovnitř derrika.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
Bonanza

Příspěvek od Bonanza » 30 říj 2011 17:09

To, co píše ramirez a Ed je naprostá pravda, jinak ať si každý nosí co chce, ale derringer s hlavní nad 3,5" se již vzdaluje původnímu určení tohoto názvu, ( a použití).
derringer

Příspěvek od derringer » 31 říj 2011 20:26

pro názornost délky hlavní přikládám fotky prapůvodního derringeru, kterým se pravděpodobně inspirovali v GG, a perkusní dvouhlavňové pistole postavené na stejném základě, ovšem s plnohodnotnou rukojetí. Jedna hlaveň je drážkovaná .45, druhá je hladká broková, délka hlavní je 21cm. po vystřelení obou hlavní lze pistole použít jako palici - uchopením za hlavně lze útočníka domlátit špicí na patě rukojeti
Přílohy
perkusy.JPG
Odpovědět