Tak jsem po čase našel chvilku a vyrazil jsem na střelnici. Výsledek je pozitivní! Ale je tady pořád jedno ALE které je třeba dořešit / vyladit. Chce to svůj čas a prostě zkoušet a zkoušet.
Vzal jsem sebou na střelnici Derringera a Patriota. Z Patriota jsem střílel kuličkou a Z Derringera ogivalem. Prachu jsem dával 22 grs. Výsledek je jasně vidět na fotkách. Jak již jsem psal "děrovat" mi nedělá problém.
Opravdu při správném nabytí a těsnění je "defenzivní" účinek jako u .45 Long Colt.
V čem je u Derringera "problém" je to, že to není klasická černoprachá ".45" Je tam moderní hlaveň a tak mu klasické .45 střelivo - flastr a kulička - "nechutná". Respektive je třeba toto střelivo speciálně na Derringera "vyladit". S tím co mi funguje n Patriota a Hawkena u Derringera moc nepochodním. Sice jsem to naládoval a vystřelil (šlupka jak z kánonu), ale střela šla úplně mimo - do desky jsem se na ca 8/10 m netrefil

Prostě to chce jiné "papaní" co bude vyhovovat téhle moderní hlavni. A pak by to mělo také dobře "chodit" a děrovat.
V čem bych ale od vás rád slyšel odpověď (řešení) je problém tzv. prvního výstřelu. Tento výstřel je evidentně (v mém případě) díky čisté hlavni slabší - viz foto. Ale právě z defenzivního hlediska je první výstřel z této hlavně rozhodný a měl by být 100% co do "výkonu".
Tedy vás zkušené prosím o vyjádření jak tento problém s úspěchem řešit, nebo jakou cestou se alespoň vydat? Prostě je třeba dosáhnout maximální těsnosti už při prvním výstřelu.
Mě napadlo hlaveň "začmoudit" něčím co nemá korosivní účinek. Nebo se vydat cestou Pistolníků, kdy oni řešili problém spolehlivosti nabytí a výstřelu svých perkusních revolverů voskováním atd.
Díky za pomoc a podporu.
----------------------------------------------------
Derringer .45/.45, Howdah Hunter .50/.50, Patriot .45, Hawken .45