P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
vojnar
Re: Předovky

Příspěvek od vojnar » 02 črc 2011 17:09

já mám osvědčenou grafitovou vazelínu.Klidně i po 300 výstřelech jde krásně DŠ ven

Kde traktory končí,Niva začíná
tavic

Příspěvek od tavic » 02 črc 2011 19:35

Na mazání Dš používám lékárenskou bílou vaselínu a vyšroubování jde hladce. I když ke konci střelby musí být úplně zkapalněná, vždyt hlaven má jistě 60 stupnů Celsia.
milovicak

Příspěvek od milovicak » 06 črc 2011 19:18

Není tady prosím nějaký předovkář z Milovic (okres Nymburk), nebo okolí který by se podělil o vědomosti a nechal za příplatek na prach a kule z předovky (nejlépe pistole) vystřelit abych se mohl s černým prachem seznámit osobně? Děkuji.
Demokracie je rozdat zbraně lidu.
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 07 črc 2011 23:12

tavic píše:Na mazání Dš používám lékárenskou bílou vaselínu a vyšroubování jde hladce. I když ke konci střelby musí být úplně zkapalněná, vždyt hlaven má jistě 60 stupnů Celsia.
Mazivo není zas tak kritické, dávám nejlevnější strojní vápenatý tuk (K3), někdy G3 (totéž s příměsí grafitu - není podmínkou). Jakékoli plastické mazivo na tom ale bude teplotně líp (bod skápnutí) než vazelína. Jinak 60°C je teplota, kdy na předmětu právě ještě udržíš ruku, aniž by ses popálil. Předovka není samopal :P
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
Batistuta

Příspěvek od Batistuta » 08 črc 2011 01:45

Chtěl bych se zeptat,kterou z perkusních pistolí mi doporučíte : Ardesa Kentucky nebo Ardesa Pioneer ? Pak se ještě nabízí Ardesa Patriot,ale ten už je dražší,do toho se mi moc nechce,peněz není na rozhazování a jelikož to bude moje první předovka,tak mi pro začátek bude stačit něco z téhle laciné řady.Pak se ještě zeptám,zda vzít kit či nikoliv ? Určitě je mi jasný,že s tím bude práce to napasovat,ale tak zase úplně levej nejsem :) a rozdíl v ceně je pomalu 1000,- ,což není k zahození na nákup dalšího vybavení ke střelbě. Děkuju za případné rady od lidií znalých těchto zbraní.
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 08 črc 2011 06:50

Vlastní tu už někdo moderní perkusní pistoli Vortek cal .50 :?:
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
tavic

Příspěvek od tavic » 08 črc 2011 09:15

Batistuta: Kit nebrat ! Také jsem nad tím jako hračička přemýšlel, pak jsem si přečetl pár recenzí a nakonec si i nechal kit ukázat. A opravu, recenze (strelectvi.cz) nelhaly, do kitů dávají zjevné zmetky, a pokud se s tím nechceš trápit řadu dní v dílně, lépe si koupit už hotovou pistolku. Zvlášť do začátku.

Per Larsson: S tím mazivem je to asi víceméně jedno jaké se na DŠ použije, lékařská vazelína (bílá) má tu výhodu že nešpiní a většinou nezpůsobuje kožní reakce jako vyrážky a ekzemy.
Batistuta

Příspěvek od Batistuta » 10 črc 2011 14:02

Tak jsem si byl prohlídnout ty 2 Ardesy a ten Pioneer je teda na držení lepší ,protože je lehčí,ale nelíbí se mi a navíc nejsem zvyklej něco takovýho mít v ruce,takže si myslím,že ta Kentucky,byt je poměrně těžší,bude jen otázka času než si zvyknu a pak se mi u toho líbí ta masivní hlaven,ta je u toho Pioneera poloviční.Pak jsem ještě koukal na ten William Parker of London,ten je teda jo pěknej,ale už je to na mě v tuhle chvíli moc kaček,navíc do první perkusky nechci moc investovat,na moje střílení sem tam někde v lomu na chatě či sem tam střelnice,to zatím bude stačit.
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 10 črc 2011 14:51

Ahoj, rozhodl jsem se yukona z výše zmíněných důvodů nahradit pursuitem. Tudíž yukona dám cca levně do placu, kdyby měl někdo zájem - na ND nebo na úpravu. Mimo popsaného konstrukčního problému se závěrem je v perfektně udržovaném stavu.

Dotaz na administrátory: Nebylo by pro in-line vhodnější samostatné vlákno?
Tomík

Příspěvek od Tomík » 12 črc 2011 21:25

Ahoj střelci, našel by se někdo ochotný z Prahy nebo okolí, kdo by mě vzal na střelnici, ukázal mi pušku, nechal mě bouchnout pár ran a případně i dal pár rad do začátku?
vojnar

Příspěvek od vojnar » 13 črc 2011 00:59

hned ti jednu radu dám.Když toto celé téma pročteš,tak na 99% tu bude vše co potřebuješ znát do začátku.Nemusíš se bát,že tě nikdo nenechá vystřelit.To já si každého zvědavce vychutnám.Posledně sem jednomu dal pod ogivál 6 gramu Vesuvitu,zapřel si to jako vzduchovku a hezky ho nakopla.Jeho pohled......k nezaplacení :lol:

-nebo si pročti patřičné téma na http://www.strelectvi.cz ale neregistruj se,jinak budeš hořce zklamán přístupem vedení fora.
Naposledy upravil(a) vojnar dne 13 črc 2011 12:12, celkem upraveno 2 x.
Tomík

Příspěvek od Tomík » 13 črc 2011 09:50

Téma mám přečtené od začátku do konce. Ale přece jen bych se rád podíval v reálu.
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 18 črc 2011 20:17

Pánové staří praktici - prosba & dotaz: V sobotu mi přišel nový pursuit XLT a najednou řeším problém, který má i martin´76: Zkouším naolejované REALy, které jdou do yukona pěkně zlehka = nepatrně těsně, ale v pursuitu (po proříznutí ústím) procházejí tak "na fouknutí" a v opačném směru hrozí vypadnutí, kdybych flintou zatřásl. REALy mám (měřeno šuplerou na 0,05 mm, mikrometr bohužel t.č. nevlastním) s dolním žebrem 12,55-12,60, třetím odspodu 12,65-12,70, horním 12,85-12,90. Myslíte, že je to na vrácení flinty? Díky.
Netopyr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Netopyr » 18 črc 2011 20:51

vojnar píše: -nebo si pročti patřičné téma na http://www.strelectvi.cz ale neregistruj se,jinak budeš hořce zklamán přístupem vedení fora.
Mohu vědět čím bude zklamán ?
vojnar

Příspěvek od vojnar » 18 črc 2011 20:54

já bych to řešil důkladným proměřením průměru laufu,zjistit nebo napsat výrobci flinty jaké mají být hodnoty a porovnat.Pokud je to v toleranci,koupit jinou kokilu,pokud ne tak reklamovat.
Net: všichni víme jak to na střelectví funguje,netřeba rozebírat
Odpovědět