P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
já mám osvědčenou grafitovou vazelínu.Klidně i po 300 výstřelech jde krásně DŠ ven
Kde traktory končí,Niva začíná
Re: Předovky
Na mazání Dš používám lékárenskou bílou vaselínu a vyšroubování jde hladce. I když ke konci střelby musí být úplně zkapalněná, vždyt hlaven má jistě 60 stupnů Celsia.
Není tady prosím nějaký předovkář z Milovic (okres Nymburk), nebo okolí který by se podělil o vědomosti a nechal za příplatek na prach a kule z předovky (nejlépe pistole) vystřelit abych se mohl s černým prachem seznámit osobně? Děkuji.
Demokracie je rozdat zbraně lidu.
-
Mazivo není zas tak kritické, dávám nejlevnější strojní vápenatý tuk (K3), někdy G3 (totéž s příměsí grafitu - není podmínkou). Jakékoli plastické mazivo na tom ale bude teplotně líp (bod skápnutí) než vazelína. Jinak 60°C je teplota, kdy na předmětu právě ještě udržíš ruku, aniž by ses popálil. Předovka není samopaltavic píše:Na mazání Dš používám lékárenskou bílou vaselínu a vyšroubování jde hladce. I když ke konci střelby musí být úplně zkapalněná, vždyt hlaven má jistě 60 stupnů Celsia.

Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
Chtěl bych se zeptat,kterou z perkusních pistolí mi doporučíte : Ardesa Kentucky nebo Ardesa Pioneer ? Pak se ještě nabízí Ardesa Patriot,ale ten už je dražší,do toho se mi moc nechce,peněz není na rozhazování a jelikož to bude moje první předovka,tak mi pro začátek bude stačit něco z téhle laciné řady.Pak se ještě zeptám,zda vzít kit či nikoliv ? Určitě je mi jasný,že s tím bude práce to napasovat,ale tak zase úplně levej nejsem
a rozdíl v ceně je pomalu 1000,- ,což není k zahození na nákup dalšího vybavení ke střelbě. Děkuju za případné rady od lidií znalých těchto zbraní.

Vlastní tu už někdo moderní perkusní pistoli Vortek cal .50 

...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Batistuta: Kit nebrat ! Také jsem nad tím jako hračička přemýšlel, pak jsem si přečetl pár recenzí a nakonec si i nechal kit ukázat. A opravu, recenze (strelectvi.cz) nelhaly, do kitů dávají zjevné zmetky, a pokud se s tím nechceš trápit řadu dní v dílně, lépe si koupit už hotovou pistolku. Zvlášť do začátku.
Per Larsson: S tím mazivem je to asi víceméně jedno jaké se na DŠ použije, lékařská vazelína (bílá) má tu výhodu že nešpiní a většinou nezpůsobuje kožní reakce jako vyrážky a ekzemy.
Per Larsson: S tím mazivem je to asi víceméně jedno jaké se na DŠ použije, lékařská vazelína (bílá) má tu výhodu že nešpiní a většinou nezpůsobuje kožní reakce jako vyrážky a ekzemy.
Tak jsem si byl prohlídnout ty 2 Ardesy a ten Pioneer je teda na držení lepší ,protože je lehčí,ale nelíbí se mi a navíc nejsem zvyklej něco takovýho mít v ruce,takže si myslím,že ta Kentucky,byt je poměrně těžší,bude jen otázka času než si zvyknu a pak se mi u toho líbí ta masivní hlaven,ta je u toho Pioneera poloviční.Pak jsem ještě koukal na ten William Parker of London,ten je teda jo pěknej,ale už je to na mě v tuhle chvíli moc kaček,navíc do první perkusky nechci moc investovat,na moje střílení sem tam někde v lomu na chatě či sem tam střelnice,to zatím bude stačit.
-
Ahoj, rozhodl jsem se yukona z výše zmíněných důvodů nahradit pursuitem. Tudíž yukona dám cca levně do placu, kdyby měl někdo zájem - na ND nebo na úpravu. Mimo popsaného konstrukčního problému se závěrem je v perfektně udržovaném stavu.
Dotaz na administrátory: Nebylo by pro in-line vhodnější samostatné vlákno?
Dotaz na administrátory: Nebylo by pro in-line vhodnější samostatné vlákno?
Ahoj střelci, našel by se někdo ochotný z Prahy nebo okolí, kdo by mě vzal na střelnici, ukázal mi pušku, nechal mě bouchnout pár ran a případně i dal pár rad do začátku?
hned ti jednu radu dám.Když toto celé téma pročteš,tak na 99% tu bude vše co potřebuješ znát do začátku.Nemusíš se bát,že tě nikdo nenechá vystřelit.To já si každého zvědavce vychutnám.Posledně sem jednomu dal pod ogivál 6 gramu Vesuvitu,zapřel si to jako vzduchovku a hezky ho nakopla.Jeho pohled......k nezaplacení 
-nebo si pročti patřičné téma na http://www.strelectvi.cz ale neregistruj se,jinak budeš hořce zklamán přístupem vedení fora.

-nebo si pročti patřičné téma na http://www.strelectvi.cz ale neregistruj se,jinak budeš hořce zklamán přístupem vedení fora.
Naposledy upravil(a) vojnar dne 13 črc 2011 12:12, celkem upraveno 2 x.
Téma mám přečtené od začátku do konce. Ale přece jen bych se rád podíval v reálu.
-
Pánové staří praktici - prosba & dotaz: V sobotu mi přišel nový pursuit XLT a najednou řeším problém, který má i martin´76: Zkouším naolejované REALy, které jdou do yukona pěkně zlehka = nepatrně těsně, ale v pursuitu (po proříznutí ústím) procházejí tak "na fouknutí" a v opačném směru hrozí vypadnutí, kdybych flintou zatřásl. REALy mám (měřeno šuplerou na 0,05 mm, mikrometr bohužel t.č. nevlastním) s dolním žebrem 12,55-12,60, třetím odspodu 12,65-12,70, horním 12,85-12,90. Myslíte, že je to na vrácení flinty? Díky.
Mohu vědět čím bude zklamán ?vojnar píše: -nebo si pročti patřičné téma na http://www.strelectvi.cz ale neregistruj se,jinak budeš hořce zklamán přístupem vedení fora.
já bych to řešil důkladným proměřením průměru laufu,zjistit nebo napsat výrobci flinty jaké mají být hodnoty a porovnat.Pokud je to v toleranci,koupit jinou kokilu,pokud ne tak reklamovat.
Net: všichni víme jak to na střelectví funguje,netřeba rozebírat
Net: všichni víme jak to na střelectví funguje,netřeba rozebírat