P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Batistuta: Pro ráži .45 se používají většinou koule .440 nebo .445 ale s tenčím flastrem. Použít by šla i střela REAL .45 o váze 200 grainů (13 gramů), ale záleží na hloubce drážek protože válcové střely chodí nejlíp v mělkých drážkách. Ardesa v katalogu doporučuje 1,4 gramu prachu.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Re: Předovky
Jo ty kule na tu Ardesu už jsem taky někde vyčetl,tak to musím zkusit,nějaký jsem k tomu dostal při koupi,tak to musím všechno změřit a uvidíme. Jinak myslíte,že je na flastry vhodné staré poctivé komunistické prostěradlo ? Já jich mám totiž ještě několik po babičce a taky pár z lúžkových vlaků,když dělal táta na nádraží
? Já to nastříhal a vypadá to dobře,drží to fest,aspon se mi zdá. Jinak mazadlo použiju LMX a stačí to hodit do pytlíku a tam to pak promíchat s flastrama a nechat to odležet ? Ten REAL se mi líbí a jak změřím ty drážky,abych věděl,jestli je to pro tu Ardesu vhodné ? Já bych si totiž chtěl v USA objednat nějaký věci,tak bych právě objednal kleště na lití,aby v tom byla jedna kule a ten REAL,ale samozřejmě to potřebuju nejdřív vyzkoumat,aby ten REAL měl vůbec smysl i když teda na normální střelbu to asi stejně smysl nemá,co ?

To chces do pistole?Real asi nebude to prave olovene.Spis kulicka.
To Chramst a Bubba:Jaka protitankova puska jako perkus?Posledni SR mam a nic jsem tam nevidel.Je to ta,jak je tam Skorpion Evo?
To Chramst a Bubba:Jaka protitankova puska jako perkus?Posledni SR mam a nic jsem tam nevidel.Je to ta,jak je tam Skorpion Evo?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ne, až v dalším čísle...
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Batistuta: To prostěradlo je docela dobrý materiál, klidně tomůžeš zkusit. Hodí se jakákoliv pevná bavlněná tkanina vhodné tloušťky. Bez umělohmotných vláken! Tloušťka se pohybuje od 0,25mm do 0,5mm.
Záleží na průměru koule a hloubce drážek. Na mazání je spousta receptů - od sádla až po tu vazelínu. Kdysi jsem koupil z USA flastry a měly pro koule .45 průměr 28 mm. Flastry si taky můžeš vysekávat sám lochajznou. můžeš dát několik vrstev tkaniny na sebe -8 až 10- a vyseknout to najednou. Dobře to jde na dřevěné podložce a líp to jde na desce z měkkého olova. Možná by ti přišel vhod i nabíjecí stojánek, je to pohodlné a bezpečné. Existuje jich mnoho a každý si ho vyrobí podle svých představ.
Real je dobrá střela pro toho kdo se nechce unavovat s flastrama. 200 grainový real je jen o pár gramů těžší než koule a spotřeba olova není nijak velká. Musí být stejně jako koule z čistého olova! Už dost lidí na fóru si myslelo že má čisté olovo a pak při nabíjení zjistili že to není pravda a nedokázali střelu nabít!
Přidávám ukázku hlubokých drážek a mělkých drážek.
Záleží na průměru koule a hloubce drážek. Na mazání je spousta receptů - od sádla až po tu vazelínu. Kdysi jsem koupil z USA flastry a měly pro koule .45 průměr 28 mm. Flastry si taky můžeš vysekávat sám lochajznou. můžeš dát několik vrstev tkaniny na sebe -8 až 10- a vyseknout to najednou. Dobře to jde na dřevěné podložce a líp to jde na desce z měkkého olova. Možná by ti přišel vhod i nabíjecí stojánek, je to pohodlné a bezpečné. Existuje jich mnoho a každý si ho vyrobí podle svých představ.
Real je dobrá střela pro toho kdo se nechce unavovat s flastrama. 200 grainový real je jen o pár gramů těžší než koule a spotřeba olova není nijak velká. Musí být stejně jako koule z čistého olova! Už dost lidí na fóru si myslelo že má čisté olovo a pak při nabíjení zjistili že to není pravda a nedokázali střelu nabít!
Přidávám ukázku hlubokých drážek a mělkých drážek.
John Taffin
John Taffin
Re: Flobertka
zatím asi nejlepší alternativa flobert maj ho všude na dobírku ca 6500 kč výkon ohromný pohon broková zápalka
nenabitá zbran je jak ferrari bez benzinu krásná ale na hovno!
Dobrý den přeji, rád bych znal názor znalých o kmitání hlavně u předovek. O kmitání hlavní jsem četl nějaké příspěvky, ale všechny se týkaly buď loveckých, nebo vojenských flint. To jsou podle mně zbraně používající celkem nadupaný střelivo a jejich hlavně jsou oproti předovkovým hlavním relativně subtilní. Jak je to ale u předovek jsem žádný informace nezískal, kromě jedné, že předovky mají natolik masívní hlavně, že se kmitání nekoná. Jelikož mají předovky vesměs hlaveň přichycenou klínkem k předpažbí, tak mě napadá, jestli to nemá vliv na přesnost. Taky nevím, jak by to dopadalo, kdyby byl klínek volný a hlaveň se viklala. Teoreticky by to nemělo mít na přesnost vliv. Nebo jo? Tak tedy, dochází ke kmitání hlavní u flint předovek, nebo ne? Uvítám jakékoliv informace respektive odkazy na toto téma.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Niekde som tu už raz dával odkaz na jeden článok, kde si panáčik urobil na inline puške Evolution "plávajúcu hlaveň". Neviem či to má zmysel. Nech napíše svoj názor na to niekto skúsený. 

Jim - mám pro tebe špatnou zprávu,každá hlaveň kmitá, jenom čím je hlaveň tlustší a kratší tak kmitá v menší amplitudě,krajní případ je hmoždíř u kterého se na to nemusí brát zřetel
U normální pušky kdy je hlaveň uchycena šroubem na konci hlavně a přibližně ve třetině klínem je samozřejmě důležité utahovat klín co nejstejněni a k tomu odladit navážku prachu na nejmenší rozptyl.

U normální pušky kdy je hlaveň uchycena šroubem na konci hlavně a přibližně ve třetině klínem je samozřejmě důležité utahovat klín co nejstejněni a k tomu odladit navážku prachu na nejmenší rozptyl.
Naposledy upravil(a) navip dne 02 srp 2011 16:48, celkem upraveno 1 x.
Jo ten nabíjecí stojánek je pěknej,budu muset říct truhlářovi,at něco stvoří. Jinak ten William Parker má teda drážky mělký,aspon co jsem si tak posvítil do hlavně a vývrt je 1:16 ,tak si myslím,že ty REAL 200grain budou ok,no uvidíme,zatím mám asi 100 kulí co jsem k tomu vyškemral,jsou teda na flastr,ale to je jedno,budu na nich zkoušet navážky prachu,jestli vůbec já poznám rozdíl,jelikož budu rád,když trefím terč
. Chci zkusit klasicky 1g,1,5g a 2g navážky,ale to už bude asi moc,zvlášt toho pomletýho prachu,je to jemnoučký jak pudr,myslím,že bude stačit i méně.Jediný co je blbý,že není v Praze kde střílet,kromě magnumu.

martin1976: Když už jsi použil ten termín "plovoucí hlaveň", tak musím tebe i ostatní střelce upozornit , že to je špatný překlad z angličtiny. Není to plovoucí hlaveň, ale VOLNÁ HLAVEŇ, ve smyslu nepodepřená a nedotýkající se předpažbí. Tolik na vysvětlenou.
John Taffin
John Taffin
Batistuta: Pokud ma tvoje pistole hlaven 1:16 tak by ji valcove strely mohli chutnat a REAL by mohl chodit slusne.
Fandaks:Ahoj Fando,ono to s tim prekladem je osemetny.Floating Barrel muze byt plovouci hlaven,plovouci sud,volna hlaven,volny sud,atd...
Spousta lidi si to muze odvodit i od toho pohybu kmitu.Jako ze pluje.Ovsem spousta lidi rika volne plovouci hlaven a ty prve dve slova maji v anglictine stejny vyznam "floating".Zlata rustina,tam clovek muze aspon vetu poskladat jak chce
Fandaks:Ahoj Fando,ono to s tim prekladem je osemetny.Floating Barrel muze byt plovouci hlaven,plovouci sud,volna hlaven,volny sud,atd...
Spousta lidi si to muze odvodit i od toho pohybu kmitu.Jako ze pluje.Ovsem spousta lidi rika volne plovouci hlaven a ty prve dve slova maji v anglictine stejny vyznam "floating".Zlata rustina,tam clovek muze aspon vetu poskladat jak chce

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Ono je to spíše tak,že se používá pojem "Free floating barrel" tedy volně plovoucí hlaveň.
Fungovat na předovce to může,ale reálně se dá provést jen u moderních konstrukcí.U takové Enfieldky si to díky objímkám nedovedu představit.
Fungovat na předovce to může,ale reálně se dá provést jen u moderních konstrukcí.U takové Enfieldky si to díky objímkám nedovedu představit.
Synci, u klasických předovek a jejich replik takové cypoviny nemusíte vůbec řešit. Neřešil to nikdo, kdo je vyráběl. A dá se s nima klidně nastřílet stovka. Borci jako p. Balák to dokážou i s křesadlem 

Tak to se zeptej Baláka jaké neuvěřitelné "cypovinky" on na předovkách řešil aby mu to tak střílelo,to se budeš divit