P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:30, celkem upraveno 1 x.
Kde traktory končí,Niva začíná
Re: předovky Ardesa
Jedna libra cili 494g stala cca 1400,- Cistit se musi samoszrejme porad poctive,jen to jde lip.Navazky nemusi byt tak velike,jako u vesuvitu,jelikoz pyrodex je silnejsi.Moderni flinty jsou vlastne od vyroby konstruovane pro pouzivani pyrodexu,triple7,a podobnych nahrazek cerneho prachu.Napriklad Tracker patri do tak zvane rodiny Magnum a zvlada navazky kolem 150gr Pyrodexu.On ten Pyrodex je vlastne lehci nez obycejny cerny prach,takze se neda pouzivat objemova merka jako na BP,ale je treba si navazit.Jsou ovsem k sehnani i merky,ktere maji cejchy na BP i Pyrodex.Dam priklad.Dve nabojnice .357 vesuvitu a 320 gr REAL,rana klidna,takzvane nic moc.Vsechno stejne,jen s pyrodexem a kopanec ostrejsi a rychlejsi.Myslim,ze jde provozovat navazka cca 75% navazky vesuvitu se stejnymi vysledky.Ovsem jelikoz je Pyrodex select trideny a kazde zrno je stejne,tak nejsou velke rozdily v sarzich a jde udelat i polovicni navazka s prijatelnymi vysledky.Takze sice nakup bude bolet,ale vystaci stejne dlouho jako kilo vesuvitu.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Pyrodex je korozivnější než běžný prach,protože ve zplodinách obsahuje KCl.Co to dovede s ocelí si lze snadno představit.
Byl vyvinut jako "Volumetrický ekvivalent" k černému prachu, s jednodušší, levnější a bezpečnější výrobou.
Pokud si prolezete americká fóra,příručky atd.Zjistíte,že se k odměřování množství prachu v drtivé většině používá tradiční odměrka a to stejně na obvyklý goex,swiss,tak i na pyrodex app či 777.Substituenty jsou sice výkonnější na jednotku hmotnosti,ale při objemovém odměření (gr Vol) podávají všechny prakticky stejný výkon.Jako objemový ekvivalent jsou myšleny i peletky (např. 50gr tedy má 3,24ml a nikoli g).
Byl vyvinut jako "Volumetrický ekvivalent" k černému prachu, s jednodušší, levnější a bezpečnější výrobou.
Pokud si prolezete americká fóra,příručky atd.Zjistíte,že se k odměřování množství prachu v drtivé většině používá tradiční odměrka a to stejně na obvyklý goex,swiss,tak i na pyrodex app či 777.Substituenty jsou sice výkonnější na jednotku hmotnosti,ale při objemovém odměření (gr Vol) podávají všechny prakticky stejný výkon.Jako objemový ekvivalent jsou myšleny i peletky (např. 50gr tedy má 3,24ml a nikoli g).
kolik ste skouseli dat nejvic do pusky vesuvitu
Ptáš se....Kdo se pokusil o sebevraždu??? 

9 g vesuvitu do in-linu, 360 gr střela; solidní kopanec, hlavně v kleče a v leže. Sebevražda to není, puška by měla vydržet 9,7 g.
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:29, celkem upraveno 1 x.
Dobré je mít i rozum, po ráně která tě odrovná ho už nečekej...
Zatím nejvíce jsem dával 3g .Do papíru to stačí a tančit na střelišti nepotřebuji.
Nejvyšší provozní náplň prachu u cal .50 je 8g a zkušební 13g.Otázka je dokázat se s tímto množstvím trefit.
Nejvyšší provozní náplň prachu u cal .50 je 8g a zkušební 13g.Otázka je dokázat se s tímto množstvím trefit.
Najviac som skúsil 6g (strela 320gr), ináč dávam iba 2,5g (strela 250gr). Na konci návštevy strelnice mám vždy navážené 3 skúmavky po 4g pre potešenie.
Je zvláštne, že pri 320gr strele som cítil rozdieľ (kopanec) medzi rôznymi navážkami (menšia-väčšia). Pri strele 250gr by som absolútne nezistil, či tam mám 2,5g alebo 4g.
Je zvláštne, že pri 320gr strele som cítil rozdieľ (kopanec) medzi rôznymi navážkami (menšia-väčšia). Pri strele 250gr by som absolútne nezistil, či tam mám 2,5g alebo 4g.

6g Pyrodexu na strelu,kterou jsem dostal na zkousku v par kusech.Nevim vahu,ale podle delky a drazek ma dost pres 400gr.Rana hruzostrasna a ten kopanec tak silnej,ze mi udelala pazba brutalni jelito na rameni a flinta se zvedla tak,ze jsem ji chytil na posledni chvili nad hlavou.A to jsem strilel vsede s oporou.Vazne sranda.Od te doby jsem to nekolikrat zopakoval s nalezitou pripravou a vzdy zazitek.Ale nestrilim na terc,jen na popera a na 50 m ho to polozi a zase postavi.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Z Evolutiona .50 110gr Vesuvitu LC s 320gr REALem. Zpětný ráz zvládnutelný - nic strašného.
Zvládnutí zpětného rázu závisí na správné technice střelby.
Dle mého, není žádný problém trefit s velkou laborací, pokud nepřekročí bezpečnou hranici. Silně pochybuji, že když jdou amíci s moderníma předovkama na medvěda mají naváženo 45gr BP. To se jaksi rovná sebevraždě.
Zvládnutí zpětného rázu závisí na správné technice střelby.
Dle mého, není žádný problém trefit s velkou laborací, pokud nepřekročí bezpečnou hranici. Silně pochybuji, že když jdou amíci s moderníma předovkama na medvěda mají naváženo 45gr BP. To se jaksi rovná sebevraždě.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
Ano i velkej zpetnej raz se da zvladnout,pokud neocekavas zpetnej raz o 50% nizsi.Bylo to v dobe kdy jsem experimentoval a zalozeni do ramene jsem tehdy hodne podcenil.Nicmene jsem videl musketu,tusim .72 nasypanou do 3/4 prachem a pak strela.aten clovek to tedy vubec nezvladl,ale tvrdil,ze to byl naprosto skvely zazitek.Flinta vydrzela.Nebyla to seriovka,ale vyroba na zakazku.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:27, celkem upraveno 1 x.
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:24, celkem upraveno 1 x.