P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ppeettrr
Re: předovky Ardesa

Příspěvek od ppeettrr » 29 říj 2010 14:46

To spíš mam strach, když zatlačuju kuli dolů, aby při tom umáčknutí to nebouchlo. To nemůže? Kort když tam jde hůř a tlačimim ji silou. Na youtube ji několikrát i skoro zatloukali. Představa že to buchne s kovovym nabijákem v hlavni a já u toho.... fuj

romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 29 říj 2010 19:30

Obávat se můžeš "Disel efektu".
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 29 říj 2010 20:32

Ja poriadne prefúknem, počkám asi minútu, zasuniem lievik, nesmelo nasypem prach, troška poklepkám zboku po hlavni, ešte nesmelšie natlačím strelu.. :lol:
Keď už pušku otočím smerom k terčom, tak som kľudný.
Tento popis vyzerá smiešne a navonok to tak nevyzerá, ale v človeku (vo mne) sa to takto odohráva. Bezpečnosť a opatrnosť je na prvom mieste.
taťka

Příspěvek od taťka » 29 říj 2010 22:09

Ahoj chlapi,jsem tu nový a potřebuju poradit,má Pursuit 2 ocelový závěr,nebo je to ,,kvalitní zinková slitina,,?
JanaMu1

Příspěvek od JanaMu1 » 29 říj 2010 23:53

Ahoj kluci, vidim, ze jste vsichni odbornici a priznam se, ze spouste terminu tady ani nerozumim, i kdyz jsem se tedy snazila cist opravdu poctive, nenasla jsem odpoved, kterou jsem hledala. Asi s tim problem nikdo nemel. Koupila jsem jako darek predovku Ardesa Evolution a neni tak uplne kompletne sestavena a to bych chtela, aby byla. Neni v ni nasazeny zaver. Zkousela jsem lecos, ale nedari se. Poradite mi prosim, zda je na to nejaka finta? A nesmejte se, ju :wink:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 30 říj 2010 08:21

Ja tedy Evolutiona nemam,ale ma bolt system,tak zkus zastrcit zaver zezadu do pouzdra a pritom mej stisknutou spoust.Ven by mel jit stejne.Stiskni spoust,zvedni kliku nahoru a vytahni dozadu.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 30 říj 2010 09:07

Jsem názoru, kdo neovládá svoji zbraň- nepatřímu do ruky! A pokud se jedná o dárek, tak povolaný si určitě už poradí sám.
JanaMu1

Příspěvek od JanaMu1 » 30 říj 2010 11:23

Dekuju moc, to jsem tedy zkousela, ale je tam takovy hranaty vystupek, ktery je pres, kdyz to vezmu silou, tak se i hybe, ale je tam hodne velky odpor. Myslim si, ze se bude asi muset nejak zatlacit a otocit, ale nevim, zda moje domenka je vubec spravna a pokud ano, tak jestli na to neni nejaka finta, protoze se mi to tam opravdu dotlacit nepodarilo :-)
JanaMu1

Příspěvek od JanaMu1 » 30 říj 2010 11:25

Jsem toho nazoru, ze u kazde veci by mel byt navod k pouziti a to zvlast v pripadech, kdy dana vec neni po prodeji plne sestavena a funkcni. U teto zbrane bohuzel toto postradam a tam jsem jen pozadala o radu, nic vic, nic mene.
monccou

Příspěvek od monccou » 30 říj 2010 17:24

Aby šel závěr zasunout do pouzdra musí být hranol úderníku v zadní úvrati. Tedy ten výstupek musí být zachycený uplně vzadu v takové poloze, že když klika závěru směřuje vzhůru je výstupek svisle. Pak jde závěr vložit do pouzdra při stisknuté spoušti. Při vkládání je potřeba závěr dát přesně do osy a tak aby výstupek zajel do drážky na dně pouzdra.
Pokud máš ten "výstupek" v přední poloze (úderník není napnutý) musíš ho natáhnou např. o hranu stolu nebo spíš přes nějakou fošínku (škoda ničit stůl), ale je potřeba vynaložit poměrně velkou sílu (já jsem si při tom jednou rozsek kloub na prstu a to mám sílu jako bejk), tak bych to spíš přenechal chlapovi. přece jen škoda dámské ručky.
Bicí mechanismus se pak vypustí, tak že je závěr ve zbrani v přední poloze s odemčenou klikou. Podržíš kliku a stiskneš spoušť a kliku dáš do uzamčené polohy.

Jinak návod je ke ztažení zde:
http://www.traditionsfirearms.com/~sheh ... hunter.pdf
http://www.traditionsfirearms.com/~sheh ... manual.pdf
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"

„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 30 říj 2010 20:12

Když jste narazili na toho Evolutiona , jak to je se zápalkama? Neni náhodou na brokový, který mi bez ZP neprodaj? Takže pro mě nemá asi smysl o něm uvažovat, co?
Hodně se plácam v tom, jakou kuli dávat do mýho Deerhuntera v .45 - koukal jsem, že neni kule jako kule a můžu použít od .440, .441, .445 atd? Máte nějakej osvědčenej tip?
monccou

Příspěvek od monccou » 30 říj 2010 20:38

Ano, brokový jsou pouze na ZP.
Prodávají se dvě verze, rep. sady. Ta první je značená 209 a je jen na brokový, ale u nás jsem jí viděl jen jednou a to ještě díky tomu, že jí dovozce dodal omylem. Ta druhá, kterou jsem měl, má v sadě niply na 4", 6" a 209 zápalky. Já jsem střílel 6" a neměl jsem s tím žádný problém.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"

„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
duffioso

Příspěvek od duffioso » 30 říj 2010 23:14

Brokovy zapalky nejsou na zbrojak.Jsou urceny i jako poplasne strelivo do jisteho popl. revolveru,ktery statni zkusebna zaradila do D. A ja teda nemel nikdy nikde problem s nakupem.Jeste kdyz na krabicce je napis Best for muzzleloading.Nekde asi o sto stran zpatky jsem tu mel fotky :D Tohle se resilo uz mockrat.Nemuze se tu preci prodavat naprosto legalne zbran kat.D,kterou zkusebna schvalila a nesehnat do ni strelivo.Zadnej normalni obchodnik,nebude delat problemy.Ikdyz v tom bordelu co tu mame,bych se ani nedivil.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 31 říj 2010 06:50

Dufi - no já to řešil v Luně, chtěl mi prodat Yukona, že prej by ho nechal za 4,5 ale skrachovali jsme na zápalkách. Že prej je na brokový, který jsou na ZP a ještě je prý mívá občas. Tak nevim. Ale Evolutiona bych skoro už i bral...
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 31 říj 2010 10:48

ppeettrr píše:Dufi - no já to řešil v Luně, chtěl mi prodat Yukona, že prej by ho nechal za 4,5 ale skrachovali jsme na zápalkách. Že prej je na brokový, který jsou na ZP a ještě je prý mívá občas. Tak nevim. Ale Evolutiona bych skoro už i bral...
Místo brokové zápalky můžeš dát takzvanou 6estku. Je do startovací pistole. Střílel jsem tak několik let.....
Odpovědět