P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jo táák, to je to, co řikal Dufi?
Re: předovky Ardesa
myslím opravdovou šestku do poplašnáku :idea:Pokud si to tady přečteš všechno, příjdeš na to ....ppeettrr píše:Jo táák, to je to, co řikal Dufi?
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:42, celkem upraveno 1 x.
Kde traktory končí,Niva začíná
ppeettrr:zajdi k Rosovi,tam bez problemu.Rekli mi na rovinu,ze nechapou,jak nekdo muze prodat D flintu a neprodat k ni strelivo,jeste kdyz na krabicce je napis,ze to pro tu zbran je urcene.
Ale ja jsem po rozlomeni nyplu na 209W zapalky koupil u Brymove nevej dnovej sroub a pistony na normalni 4ky zapalky a v pohode.Jedinej problem se zapalem a to strilim Pyrodex,kterej se zapaluje trochu hur nez BP.
Ale ja jsem po rozlomeni nyplu na 209W zapalky koupil u Brymove nevej dnovej sroub a pistony na normalni 4ky zapalky a v pohode.Jedinej problem se zapalem a to strilim Pyrodex,kterej se zapaluje trochu hur nez BP.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Brokový zápalky jsem kupoval do Vorteka už nesčetněkrát u mnoha prodejců a nikdy s tím nebyl problém. Jedinej problém byl v tom, že je v každým kšeftě nemají.
Ardesa Vortek call .50
ano toto je názor hodny "odborného" fóra ... vy jste určitě běžel vrátit všechny svoje zbraně po vybaleni z krabice protože jste s hrůzou v očích zjistil že je neumíte plně ovládat... prostě se zeptala jak nato!pavel 54 píše:Jsem názoru, kdo neovládá svoji zbraň- nepatřímu do ruky! A pokud se jedná o dárek, tak povolaný si určitě už poradí sám.
oba dva příspěvky OT smazat (tohle je jediné fórum z několika na kterých jsem kde se něco takového trpí...)
Ahoj, nevim jestli osvědčenej, ale můj. Řikám rovnou, že jsem začátečník. Používám kule .445 a tenčí flastr. Co se přesnosti týče, no, dost to honim po terči, ale tam asi bude, jak řiká jeden kolega z jinýho fóra, problém v elementu mezi zemí a puškou.ppeettrr píše: Hodně se plácam v tom, jakou kuli dávat do mýho Deerhuntera v .45 - koukal jsem, že neni kule jako kule a můžu použít od .440, .441, .445 atd? Máte nějakej osvědčenej tip?
Slavia 631, Ardesa Deerhunter, CZ 75D Compact
Tak jsem vyštudoval v "techničáku Ardesy" že do Deerhuntera patří kule 0.440 . Jestli to ale dobře chápu, tak můžu dát jak 0.440 se silnějšim flastrem, tak 0.445 se slabšim...?
ppeettrr: Jo, chápeš to dobře, ale úspěšná střelba bude záležet na materiálu flastru a mazání. Záleží na pevnosti flastru, tloušťce, hustotě vláken, schopnosti pojmout mazadlo a odolnosti proti propálení. Nejčastěji se používá čistá bavlněná tkanina, bez příměsí umělohmotných vláken, například riflovina nebo maskáčovina atd.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
No to je teda okolností co na to má vliv. Riflovina? Tak tlustý? Prozatim jsem zkoušel jen bílý prostěradlo nastřihaný na čtverečky napuštěný "bolavou nohou" , ale bylo to docela křehký už pri nabíjení. Teď tam dávam origo flastry - Mazaný flastr mazánám LUBE2000 http://zbrane-dave.rubicus.com/products ... -kc-100ks/
Což je relativně drahý, ale bez práce... Dávam ty nejtlustší 0,020 a zatim dobrý.
Což je relativně drahý, ale bez práce... Dávam ty nejtlustší 0,020 a zatim dobrý.
Já si flastry vysekávám sám z dámský pracovní haleny, kterých mám doma hodně po mámě. Je to kvalitní čistá bavla. Nic jinýho se ani používat nesmí, žádný syntetický příměsi, připeklo by se to na vývrt. Mažu směsí sádlo+včelí vosk.
Střílím křesadlovou pušku .50 Frontier.
Flastry vysekávám z plátěných kalhot. Pak je namočím do slunečnicového oleje, následně vložím do novim a slisuju ve svěráku...jsou tak akorát napuštěný a pěkně rovný. Když dávám filcovou ucpávku, lehce nemočenou v již zmíněném oleji, tak střílím 50 ran aniž bych měl problém se zasviněnou hlavní a následným čištěním. Přesnost mi to nezhoršuje...ze stoje jsem na 50m v černém, což mi stačí...Myslím, že je to levné a nenáročné mazadlo (žádné škvaření vosků a sádla)....prostě mi to sedlo:)
p.s.:Ale není to na dlouhé skladování....vyrobit a do 2 měsíců prohnat hlavní.
Flastry vysekávám z plátěných kalhot. Pak je namočím do slunečnicového oleje, následně vložím do novim a slisuju ve svěráku...jsou tak akorát napuštěný a pěkně rovný. Když dávám filcovou ucpávku, lehce nemočenou v již zmíněném oleji, tak střílím 50 ran aniž bych měl problém se zasviněnou hlavní a následným čištěním. Přesnost mi to nezhoršuje...ze stoje jsem na 50m v černém, což mi stačí...Myslím, že je to levné a nenáročné mazadlo (žádné škvaření vosků a sádla)....prostě mi to sedlo:)
p.s.:Ale není to na dlouhé skladování....vyrobit a do 2 měsíců prohnat hlavní.
Brezvi: Můžu se zeptat, jakej používáš prach na pánvičku? Mě se hrozně líbí křesadlové pistole, a časem bych si nějakou chtěl pořídit, ale nějaký křesadlář, už nevim na jakym fóru řikal, že si na pánvičku upravuje Vesuvit, že ho rozdrtí víc na jemno. Toho se, abych řek pravdu, trochu bojim.
Já používám Vesuvit co láduju do hlavně. Jde o to, že tento model má velikou pánvičku. Opravdu 2x větší než model Pensylvania. Takže více prachu=menší zpoždění výstřelu. Máme to s kamrádem vyzkoušený. Též jsme drtili Vesuvit...opravdu poznáš, že to rychleji hoří...tzn.to čeho chceš dosáhnout, ale POZOR: zrna prachu jsou grafitována kvůli bezpečnosti...takže podrtíš, ale už nesypeš bo je to taková hmota.
NEJLEPŠÍ je tzv. švýcarák. Ale ten nikde nekoupíš. Ten kamarád si ho sehnal ještě přez někoho, snad z lomu nebo jak...ten je nejlepší bo nepoznáš žádné zpoždění. Ale pro mě nemá cenu, protože mám velikou spotřebu na pánvičce a kilo stojí....snad 900? teď bych kecal....
Já se s normální prachem strefuju...a to zpoždění je desetina sekundy...ae jak říkám Frontier má krásně velikej zámek...ne jak ty ostatní

NEJLEPŠÍ je tzv. švýcarák. Ale ten nikde nekoupíš. Ten kamarád si ho sehnal ještě přez někoho, snad z lomu nebo jak...ten je nejlepší bo nepoznáš žádné zpoždění. Ale pro mě nemá cenu, protože mám velikou spotřebu na pánvičce a kilo stojí....snad 900? teď bych kecal....
Já se s normální prachem strefuju...a to zpoždění je desetina sekundy...ae jak říkám Frontier má krásně velikej zámek...ne jak ty ostatní

Foto pre ilustraciuduffioso píše:Brokovy zapalky nejsou na zbrojak.Jsou urceny i jako poplasne strelivo do jisteho popl. revolveru,ktery statni zkusebna zaradila do D. A ja teda nemel nikdy nikde problem s nakupem.Jeste kdyz na krabicce je napis Best for muzzleloading.Nekde asi o sto stran zpatky jsem tu mel fotkyTohle se resilo uz mockrat.Nemuze se tu preci prodavat naprosto legalne zbran kat.D,kterou zkusebna schvalila a nesehnat do ni strelivo.Zadnej normalni obchodnik,nebude delat problemy.Ikdyz v tom bordelu co tu mame,bych se ani nedivil.

http://picasaweb.google.com/NzPerXxx/Re ... 209Premier#