P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:46, celkem upraveno 1 x.
Kde traktory končí,Niva začíná
-
Re: předovky Ardesa
[quote="martin1976"]
Ahoj. Nezabudol si na mna?

Ahoj. Nezabudol si na mna?

No mam prachovnici s nástavcem, prstem chytnu, pustim páčku, prachovnice se zavře a nasypu tu štamprdli do hlavně. Takto ta prachovnice není bezpečně uzavřená?
Co způsobí že to může chytnout? Fakt je, že se objeví taková ta jemná "mlha" která věřim by asi chytnout mohla - statická elektřina???
Co způsobí že to může chytnout? Fakt je, že se objeví taková ta jemná "mlha" která věřim by asi chytnout mohla - statická elektřina???
Je to věc názoru, podle mě není. Pokud používáš tento druh nabíjení je dobré opatřit prachovnici "papírovým" dnem.ppeettrr píše:No mam prachovnici s nástavcem, prstem chytnu, pustim páčku, prachovnice se zavře a nasypu tu štamprdli do hlavně. Takto ta prachovnice není bezpečně uzavřená?
Když někdo vedle mě na střelnici nabíjí přímo z prachovnice, raději se odstěhuji na druhou stranu.....
smazáno
bufallo,
ten záručný list mám spolu s papiermi od pušky (doklad zo skúšobne). Takže to nosím aj s tým. No a to by sme asi na strelnicu mali nosiť..
ten záručný list mám spolu s papiermi od pušky (doklad zo skúšobne). Takže to nosím aj s tým. No a to by sme asi na strelnicu mali nosiť..

smazáno
juraj197405,
nezabudol. Keď najbližšie pôjdem, tak sa ti ozvem. Ale najskôr asi keď bude teplo a nebude toľko roboty po víkendoch.
nezabudol. Keď najbližšie pôjdem, tak sa ti ozvem. Ale najskôr asi keď bude teplo a nebude toľko roboty po víkendoch.
vojnar,
pre istotu to radšej nosím na strelnicu. Voľakedy som žiadne "doklady" k puške nenosil, ani ma to nenapadlo. Ale niekde som čítal, že už bol s tým problém. Tak som to pribalil..
pre istotu to radšej nosím na strelnicu. Voľakedy som žiadne "doklady" k puške nenosil, ani ma to nenapadlo. Ale niekde som čítal, že už bol s tým problém. Tak som to pribalil..

Taky sypu prach rovnou z prachovnice, ale vytírám hlaveň po každém výstřelu (omezím alespoň riziko možnosti zapálení od žhavých zbytků prachu). Když jsem v neděli pozoroval, co někteří lidé vyváději při nabíjení předovek (otočení hlavně pušky při zatlačení kule proti břichu/hrudi, nebo lépe proti obličeji při ládování pistole), tak mi způsob sypání prachu v rámci bezpečnosti přijde zanedbatelný.No mam prachovnici s nástavcem, prstem chytnu, pustim páčku, prachovnice se zavře a nasypu tu štamprdli do hlavně. Takto ta prachovnice není bezpečně uzavřená?
smazáno
Naposledy upravil(a) vojnar dne 05 úno 2011 20:45, celkem upraveno 1 x.
Certifikat nosit je zbytecnost.Flinta ma zkusebni znacky a hotovo.
Petre nabijeni z prachovnice je risk jako prase.Obzvlast u replik,ktere maji zatravku do boku a muze nekde uviznout kousek zhavyho uhliku (pokud pouzivas vesuvit).U nas se to asi nikomu nestalo,ale nemusi se to stat zrovna tobe.Jeste se doporucuje mit mezi vystrelem a nabitim minutovou pauzu.Ale to jsem dodrzoval malokdy a hlavne jsem vetsinou protahoval hlaven.Mrkni na youtube a hledej muzzleloader,nebo muzzleloading a uvidis,ze vetsina strelcu sype z prachovnice do odmerky a az pak do hlavne.
Petre nabijeni z prachovnice je risk jako prase.Obzvlast u replik,ktere maji zatravku do boku a muze nekde uviznout kousek zhavyho uhliku (pokud pouzivas vesuvit).U nas se to asi nikomu nestalo,ale nemusi se to stat zrovna tobe.Jeste se doporucuje mit mezi vystrelem a nabitim minutovou pauzu.Ale to jsem dodrzoval malokdy a hlavne jsem vetsinou protahoval hlaven.Mrkni na youtube a hledej muzzleloader,nebo muzzleloading a uvidis,ze vetsina strelcu sype z prachovnice do odmerky a az pak do hlavne.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Bylo by dobré podívat se na tyto stránky. Je na nich fotka výbuchem roztržené prachovnice. Občas se to stává...
http://www.strelectvi.cz/forum/jak-nabi ... 8-100.html
http://www.strelectvi.cz/forum/jak-nabi ... 8-100.html
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
pokial mas vyrobenu predovku tovarne, musia byt na nej vyrazene aj skusobne znacky ktore su platne casovo bez obmedzenia, jedna sa o dlhe zbrane, kratke jednoranky to iste, pri revolveroch co su na papiere, je doba platnosti znacky 10 rokov(tu u nas v SR), potom na tlakovky, no a tam je moznost bud ti vyrazia znacku, potom nemusis nosit papiere o skuske (napr.Dubnica), ak ti nevyrazia na tvoju ziadost alebo nemaju pridelenu znacku, tak ten papier radsej nosit...
prachovnica je dobra vec, ale za urcitych bezpec.opatreni, nesypat do hlavne priamo, ale najprv do odmerky a potom do hlavne, robi sa to takto uz starocia, asi vedeli nasi predkovia preco.... este pri revolveroch sa to da, tam je valec kratky, ale pre istotu radsej prefuknem komory....
myslim ze to bolo vlani co buchla prachovnica v ruke niekomu tam u vas, myslim niekde na Morave, pekne mu oholilo masko z prstov a dlane...
bolo to sice pri inej situacii ako sypanie prachu do hlavne ale aj tak, je to varovanie...a to moze hovorit o stasti ze to dopadlo tak ako to dopadlo... myslim ze aj v predpisoch pre sportovu strelbu predoviek je vyslovene zakazane pouzivat prachovnice pri nabijani prachu do hlavne, iba odmerky, jedine je tolerovane pre male prachovnice pri sypani prachu na panvicku pri kresadlovkach...
aj ked prefukujem hlaven pred nasypanim prachu do hlavne a pouzivam odmerky, uz sa mi raz stalo, nasypal som odmerku prachu a spravilo baf a bolo po prachu... chytil sa od zbytkov po predchadzajucom vystrele... bolo po rychlostrelbe, nieco ako western...
takze nesypat priamo do hlavne ale cez odmerky a nekukat do hlavne po nasypani prachu...
prachovnica je dobra vec, ale za urcitych bezpec.opatreni, nesypat do hlavne priamo, ale najprv do odmerky a potom do hlavne, robi sa to takto uz starocia, asi vedeli nasi predkovia preco.... este pri revolveroch sa to da, tam je valec kratky, ale pre istotu radsej prefuknem komory....
myslim ze to bolo vlani co buchla prachovnica v ruke niekomu tam u vas, myslim niekde na Morave, pekne mu oholilo masko z prstov a dlane...

bolo to sice pri inej situacii ako sypanie prachu do hlavne ale aj tak, je to varovanie...a to moze hovorit o stasti ze to dopadlo tak ako to dopadlo... myslim ze aj v predpisoch pre sportovu strelbu predoviek je vyslovene zakazane pouzivat prachovnice pri nabijani prachu do hlavne, iba odmerky, jedine je tolerovane pre male prachovnice pri sypani prachu na panvicku pri kresadlovkach...
aj ked prefukujem hlaven pred nasypanim prachu do hlavne a pouzivam odmerky, uz sa mi raz stalo, nasypal som odmerku prachu a spravilo baf a bolo po prachu... chytil sa od zbytkov po predchadzajucom vystrele... bolo po rychlostrelbe, nieco ako western...
takze nesypat priamo do hlavne ale cez odmerky a nekukat do hlavne po nasypani prachu...

-
Zdravim vsetkych. Ma s Vas niekto skusenost z dovozom In-Line pusky z USA (eBay, Cabelas..)?