P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
LegioIX
Re: předovky Ardesa

Příspěvek od LegioIX » 21 led 2010 22:16

Klasický kuličky .495 s flastrem (šlo to hodně ztěžka) a zkoušel jsem dávat 2-3g Vesuvitu.

Ardesa Vortek call .50
praporčík

Příspěvek od praporčík » 22 led 2010 14:57

martin1976 píše:Ja na dnový šrób natriem nahrubo grafitovú vazelínu, aby sa pri našróbovaní troška vytlačilo zo závitov aj do hlavne. Potom to vytriem vyterákom s handričkou a viem že to mám "bezpečne" namazané. Po asi 30 výstreloch to bez problému vyšróbujem. Šrób doťahujem s citom.

LegioIX, aké strely si strielal a aké navážky si skúšal?
Mám yukona.Dávám teflonovou pásku co jsem našel doma a vytočení dnového šroubu brnkačaka. :D Zkuste to -doporučuji
LegioIX

Příspěvek od LegioIX » 22 led 2010 15:31

praporčík píše:
martin1976 píše:Mám yukona.Dávám teflonovou pásku co jsem našel doma a vytočení dnového šroubu brnkačaka. :D Zkuste to -doporučuji
Docela zajímavej nápad s tou teflonovou páskou. Mohl bych poprosit o foto toho dnového šroubu? Bratr nad ním (Yukonem) uvažuje a nikde jsem foto nenašel. pokud by byla možnost, tak i podrobnější foto celé zbraně.
Ardesa Vortek call .50
praporčík

Příspěvek od praporčík » 22 led 2010 16:28

Není problém nafotím.Není tam žádnej o kroužek jen jemnej závit.Jinak kdyby to chtěl vidět tak Brymová to má na stránkách nafocený jako náhradní díl myslím.A někde tady na foru se to už taky objevilo.Mám to na 6mm brokový zápalky,ale prej to dělali i na jiný...tak nevím
LegioIX

Příspěvek od LegioIX » 25 led 2010 12:45

LegioIX píše: Kleště jsem už objednal tady: http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=2184 což je za perfektní cenu.
Tak kleště i když měli napsáno "na skladě" nemají a doba dodání by byla cca měsíc. Tak je dnes objednám u Anděla.
Mám otázku - pokud je tady někdo z Brna a nebo blízkého okolí, tak kam chodíte střílet a nebo nemáte někdo informace o střelnici v Mokré a ve Vyškově (Luleč) ?
Ardesa Vortek call .50
Brůča 21

Příspěvek od Brůča 21 » 06 úno 2010 13:38

Jsem zde nový, všechny Vás na tomto foru zdravím.
Mám dvě předovky od Ardesy, jedna je Deerhunter cal 45. ta druhá je,Pursuit Accelerátor XLT cal. 50, Osadil jsem ji optikou. Zkoušel jsem ji na 50 m, je přesná. Na střelbu se používají brokové zápalky,řekl bych že mají větší výkon než klasické perkusní ,a dají se sehnat za stejnou cenu,ty se vkládají velmi snadno i když je na ni namontovaná optika. Zbraň se při nabíjení otevře jako brokovnice. Nepoužívám saboty, ale odlévám ogivály do originál zakoupených licích kleští. Váha střel 24 g. Prachovou náplň na výstřel dávám 2,5 g.Při této váze má střela značnou kynetickou sílu. Na odlévání střel je potřeba použít měké olovo, nejlépe z olověných trubek na vodu, nepřidávat ani cín , a ani liteřinu. Mažu jenom vepřovým sádlem, které v dlouhé hlavni dobře vyhoří, jednoduše trochu sádla roztavím v hrnéčku a střely v něm jen ponořím a vytáhnu, potom přes protest manželky, je dám do mrazáku. Jdou lehce nabíjet, nepotřebuji ani startér, což je dobré i kvůli optice na zbrani, díky duté prdelce se při výstřelu utáhnou v hlavni a nestrhávají se. Neosvědčilo se mazání v kalibračním přístroji a kalibrování střel. Nejlépe je nachat střelu bez úprav tak jak vypadne z kleští, alespoň z těch co mám já.
Stoupání vývrtu je 1 : 28 palce, dnový šroub jde lehce vyšroubovat. Je na něm osazen okroužek a splodiny se tudíš nedostávají do závitu. Stačí odšroubovat jeden šroub a sejmout jde předpažbí i hlaveň, což je dobré na čištění. Povrchová úprava , černý mat. Hlaveň je 71 cm dlouhá. Klasická mířidla opatřená světelnými vlákny. Hlaveň kanelovaná opatřená úsťovou brzdou. Jsem s ní spokojen, samozřejmě hodně záleží na tom jaké kleště nebo střely si střelec vybere.
Přílohy
100_8146.JPG
100_8168.JPG
Naposledy upravil(a) Brůča 21 dne 25 úno 2010 07:56, celkem upraveno 1 x.
Asot

Příspěvek od Asot » 06 úno 2010 14:29

Zdravím, jaký máte názor na Vest Pocket ? A jakou má asi cenu ?
http://derringer.websnadno.cz/VEST_POCKET.html
cernunos

Příspěvek od cernunos » 06 úno 2010 18:02

Podle mě je to pěknej šmejd-nepřesný a výkon minimální, při takové ráži a délce hlavně určitě bezůčelné plivátko.
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 06 úno 2010 18:42

Presne tak. Keď som počul hodnotenia tých čo ho mali, tak som sa radšej rozhodol pre derringer Philadelphia. Nebola síce až tak presná, ale bolo s ňou kopec zábavy a rana ako z dela pri 1g Vezuvitu. Na 15m som prestrelil 3cm hrubú dosku. :twisted:
Naposledy upravil(a) Smazaný uživatel 3736 dne 26 srp 2010 18:47, celkem upraveno 1 x.
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 07 úno 2010 07:44

Já jsem na toto plašítko naletěl už před patnácti roky! Tenkrát to stálo cca 2000Kč. O přesnosti se nedá vůbec mluvit,a po několika odražených střelách od dřevěné palety, jsem byl rád, že jsem se tohodle nebezpečného zmetka zbavil. Hlaveň bez drážek, přednost žádná. Dobrá hračka na trefování vrat u stodoly.
L.Andrle

Příspěvek od L.Andrle » 07 úno 2010 11:23

Asi před čtyřmi lety jsem provedl testík tohoto svého pidi derringeru dle jejich původního určení,
tj. bezprostřední vzdálenost a nepříliš houževnatý cíl. Vzdálenost 1,5 m, střela 2,7 g, navážka
1 g Vesuvit, flastr z plátěného kapesníku, směs hov. lůj a vepř sádlo 1 : 1. Terč na sobě dvě
vrstvy bůčku b.k. á cca 7 cm "oblečené" do staré košile. Po třech čistých průstřelech test u-
končen. Jako dbalý zákona, střelba s BP VÝHRADNĚ na schválených střelnicích. Nyní odpočívá
pro potěchu oka ve vitríně. http://fromer.rajce.net/XXX
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 07 úno 2010 11:27

Tak to máme teda odlišné zkušenosti. Ale stojím si za tím co jsem napsal!!! Jenom ta vzdálenost v mém případě byla asi 5-7 metrů, jinak postup nabíjení je totožný.
L.Andrle

Příspěvek od L.Andrle » 07 úno 2010 20:33

Na 10m bednění po "šalunku" také pouze odraz, takže materiál dopadové plochy a vzdálenost, krátká hladká hlaveň a lehounká střela. Je to milá hračka, která by mohla kousnout. Myslím, že
Ardesa se inspirovala podobnými derringery na náboje s okrajovýn zápalem, např. Colt .41
apod. Viz kniha Pistolníci - Joseph G. Rosa, nakl. Svojtka a Vašut 1996.
kolos

Příspěvek od kolos » 12 úno 2010 10:16

Zdravim
Kdybi mel nekdo zajem o EVOLUTION.
Jen tak prohlizim inzeraty a narazil jsem na tohle,dve pazby 50 sabotu atd.3500k
BAZAR.CZ je tam foto.
LegioIX

Příspěvek od LegioIX » 12 úno 2010 23:29

kolos píše:Zdravim
Kdybi mel nekdo zajem o EVOLUTION.
Jen tak prohlizim inzeraty a narazil jsem na tohle,dve pazby 50 sabotu atd.3500k
BAZAR.CZ je tam foto.
Tak jsem mu napsal o podrobnější informace, tak jsem zvědavej co odpoví.
Cena je to víc než dobrá.
Ardesa Vortek call .50
Odpovědět