Příspěvek
od Brůča 21 » 22 úno 2010 19:32
Vítám Tě mezi náma,
mám deerhuntera cal. 45, je to dobrá puška pro začátečníka, patří mezi ty levnější. Vzhledem ke stoupání vývrtu 1:48 palce patří mezi univerzální předovky a to jak na kule tak na ogivál.
Nejde u ni většinou povolit dnový šroub, pokud nemáš přesný klíč od výrobce tak se o to ani nepokoušej. Jestli že by jsi ho chtěl přesto vyšroubovat tak nezapomeň nejdřív odšroubovat zátravkový váleček, jak je v něm piston, ten dnový šroub aretuje. Myslím, ale že to jen odrbeš a flinta bude blbě vypadat.
Při čištění se vymačkne klínek na předpažbý a hlaveň jde vyndat, tak že při čištění nesmíš namáčet dřevo.
Citlivost spouště se dá seřizovat na perkusním zámku po vyjmutí z pažby, já ji měl hodně tvrdou, jen dej pozor aby jsi ji neudělal citlivou moc a nespouštěla třeba při menším otřesu, je to nebezpečné.
Je dobré posvítit si do hlavně aby v ní nebyl rez, občas se to stává i u nových zbraní, stačí spustit do hlavně letdiodu na drátku.
Pistony někdy bývají překaleny a praskají a tak je dobré si jich nechat pár udělat u soustružníka ze stabylky ocele.
Na střelnici na 25 m dávám tak 1 g. prachu na koule, váží kolem 10 g, úplně to stačí, na 50 m asi 1.5 g prachu. Zbytečně ji nedávej moc prachu, myslím že maximum je u Ardesy 3.5 g, ale to bys musel střílet tak na 300 m.
Nejde na ni optika, tak že budeš používat klasická mířidla, je to ale přesná flinta na 100 m, na 300 m ještě mířená rána. Má ji rád a jsem s ní spokojen.
U Brymové v Praze jsem ji loni koupil za rovných 5 000,- Kč. Možná by stálo , ale za to zkontaktovat p. Jiránka v Turnově, myslím že je v okolí v předovkách nejlevnější, pesuita mám od něj za 5500,- Kč. Což je perfektní cena.
Ještě , Brymová neprodává černý prach, musíš do Opletalky vedle Václaváku kousek pod museem a nebo potom Jiránek v Turnově.
Perkusní zápalky 4,7mm, jedna přijde asi na 1.20 Kč, celá krabička na 120 ,- Kč
Chce to koupit s flintou zrovna licí kleště na kule, jen musíš vědět jestli chceš střílet na drážku nabo na flastr, na flastr jsou o něco menší, bez něj se z hlavně volně vykulí. Bral bych ty na flastr, ten je mazaný a flinta se tak nezanáší, stačí z nějaké ryfloviny je vyseknout a napustit tukem, postup najdeš na netu. Kleště jsem sehnal za 750,-Kč v Opletalce.
Kdyby jsi chtěl něco ještě vědět tak napiš e-mail adresu a můžu se rozepsat podrobněji.