P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
LegioIX
Re: předovky Ardesa

Příspěvek od LegioIX » 12 úno 2010 23:32

martin1976 píše:LegioIX,
objednal si kliešte na 250 grainové strely? Pozerám podľa toho odkazu. Ja strieľam tieto isté REALy, ale 320 grainové. Raz by som chcel vyskúšať aj tie 250gr a porovnať ich.

Napiš adresu a pár jich pošlu. Už jsem jich odlil cca 500 :)

Ardesa Vortek call .50
b52

Příspěvek od b52 » 14 úno 2010 14:35

vest pocket jak jsem si měl možnost z toho vypálit nezdá se mi to ani slabé ani silné
na takovou prskačku akorát dostat bych to ze 2m nechtěl ,,, tady přiklákám foto
z nějakého inzerátu na předělání na 22LR pomocí vrtáku a vložky jak jsem to pochopil
nenabitá zbran je jak ferrari bez benzinu krásná ale na hovno!
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 15 úno 2010 07:36

Zajímavé, určitě to ale není ke koupení u nás?
b52

Příspěvek od b52 » 16 úno 2010 17:36

jestli to je ke koupení nevim ale zvládne to každej soustružník
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 19 úno 2010 07:19

Co se týká soustružníka, to zvládnu sám! Jenom mě pořád není jasné k čemu by mě to bylo?
Daleko větší požitek s přesné střelby mě poskytuje Derringer REX od p. Dresslera.
Tenhle /prasopes/ je tak na ostudu pokud s ním nebudu střílet tam kde mám. A težko s ním budu trefovat např. plechovky od piva na 25m. Což derringer REX umí hravě!
b52

Příspěvek od b52 » 19 úno 2010 15:22

no jasně že je to asi na prd chtělo by to vyzkoušet
Vlaďas

Příspěvek od Vlaďas » 21 úno 2010 21:49

Brůča 21 píše:Jsem zde nový, všechny Vás na tomto foru zdravím.
Mám dvě předovky od Ardesy, jedna je Deerhunter cal 45. ta druhá je,Persuit Accelerátor XLT cal. 50......

Ahoj,

plánuju si koupit Deerhuntera (líbí se mi design a cena). Mohl bys mi prosím předat nějaké rady, tipy, případně na co se mám dívat při nákupu apod.? Díky

Jinak jsem tu taky nový a taky Vás všechny zdravim a děkuji za spoustu informací, které jsem si tu mohl přečíst.

V.
Slavia 631, Ardesa Deerhunter, CZ 75D Compact
Brůča 21

Příspěvek od Brůča 21 » 22 úno 2010 19:32

Vítám Tě mezi náma,
mám deerhuntera cal. 45, je to dobrá puška pro začátečníka, patří mezi ty levnější. Vzhledem ke stoupání vývrtu 1:48 palce patří mezi univerzální předovky a to jak na kule tak na ogivál.
Nejde u ni většinou povolit dnový šroub, pokud nemáš přesný klíč od výrobce tak se o to ani nepokoušej. Jestli že by jsi ho chtěl přesto vyšroubovat tak nezapomeň nejdřív odšroubovat zátravkový váleček, jak je v něm piston, ten dnový šroub aretuje. Myslím, ale že to jen odrbeš a flinta bude blbě vypadat.
Při čištění se vymačkne klínek na předpažbý a hlaveň jde vyndat, tak že při čištění nesmíš namáčet dřevo.
Citlivost spouště se dá seřizovat na perkusním zámku po vyjmutí z pažby, já ji měl hodně tvrdou, jen dej pozor aby jsi ji neudělal citlivou moc a nespouštěla třeba při menším otřesu, je to nebezpečné.
Je dobré posvítit si do hlavně aby v ní nebyl rez, občas se to stává i u nových zbraní, stačí spustit do hlavně letdiodu na drátku.
Pistony někdy bývají překaleny a praskají a tak je dobré si jich nechat pár udělat u soustružníka ze stabylky ocele.
Na střelnici na 25 m dávám tak 1 g. prachu na koule, váží kolem 10 g, úplně to stačí, na 50 m asi 1.5 g prachu. Zbytečně ji nedávej moc prachu, myslím že maximum je u Ardesy 3.5 g, ale to bys musel střílet tak na 300 m.
Nejde na ni optika, tak že budeš používat klasická mířidla, je to ale přesná flinta na 100 m, na 300 m ještě mířená rána. Má ji rád a jsem s ní spokojen.
U Brymové v Praze jsem ji loni koupil za rovných 5 000,- Kč. Možná by stálo , ale za to zkontaktovat p. Jiránka v Turnově, myslím že je v okolí v předovkách nejlevnější, pesuita mám od něj za 5500,- Kč. Což je perfektní cena.
Ještě , Brymová neprodává černý prach, musíš do Opletalky vedle Václaváku kousek pod museem a nebo potom Jiránek v Turnově.
Perkusní zápalky 4,7mm, jedna přijde asi na 1.20 Kč, celá krabička na 120 ,- Kč
Chce to koupit s flintou zrovna licí kleště na kule, jen musíš vědět jestli chceš střílet na drážku nabo na flastr, na flastr jsou o něco menší, bez něj se z hlavně volně vykulí. Bral bych ty na flastr, ten je mazaný a flinta se tak nezanáší, stačí z nějaké ryfloviny je vyseknout a napustit tukem, postup najdeš na netu. Kleště jsem sehnal za 750,-Kč v Opletalce.
Kdyby jsi chtěl něco ještě vědět tak napiš e-mail adresu a můžu se rozepsat podrobněji.
Brůča 21

Příspěvek od Brůča 21 » 22 úno 2010 19:47

Jsem velký, mám skoro 2 m a tak jsem musel deerhuntera prodloužit, nastavil jsem pažbu kůží, uvnitř je přesné dřevěné kopyto viz. obrázek. Jde to sundat když střílí někdo menší, je to na zdrhovadlo. Flinta je lovecká a tak si myslím že se to k ní hodí.
Přílohy
100_7992.JPG
Brůča 21

Příspěvek od Brůča 21 » 22 úno 2010 20:01

Jestli máš někoho známého na jatkách tak z kravského rohu můžeš vyrobit takovéto prachovnice, také jsem se o to pokusil viz foto.
Jen to musíš asi 4 h. vařit ve vodě aby šel vyndat vnitřek toho rohu.
Přílohy
P1020135.JPG
Vlaďas

Příspěvek od Vlaďas » 22 úno 2010 21:03

Brůča:

Děkuju za vyčerpávající informace. Jakožto Pražák nejspíš využiju Brymovou. Střílet chci určitě kulema s flastrem, doporučil mi to zatím každý. O optice apod. jsem ani neuvažoval, na takový flintě by to nevypadalo hezky, navíc chci střílet jen pro zábavu. S délkou pušky problém mít nebudu, měřím 180cm.

Ta prachovnice z rohu vypadá výborně. O něco podobného bych se mohl taky pokusit. Rohy mám doma dokonce dva (jako puberťák jsem jezdil na fichtlu a rohy jsem si přidělal na helmu po vzoru motorkových gangů :lol: ) S vyvařením jsem si užil, dal mi je tenkrát kamarád - řezník ještě s kusem lebky, rohy jsem musel odřezat a vyvařit (samozřejmě venku v kotlíku, domů mě s tim nepustili).
Slavia 631, Ardesa Deerhunter, CZ 75D Compact
Brůča 21

Příspěvek od Brůča 21 » 22 úno 2010 21:22

Vývrt předovek se pohybuje v hloubce 0,007 " až 0.015 " což je opravdu velmi jemné. Proto musíš flintu čistit vždy po každém střílení, dělá se to ve vařící vodě s přísadou jaru. Chce to v tomto roztoku protáhnout mosazným kartáčkem a potom vytěrákem, tak dlouho dokud jde z hlavně špína. Potom hlaveň usušit a zkonzervovat zbrojním olejem. Když to necháš nevyčištěné tak zanedlouho můžeš přijít o vývrt, odrezne.
Naposledy upravil(a) Brůča 21 dne 23 úno 2010 09:00, celkem upraveno 1 x.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 23 úno 2010 00:22

Brůča 21 Vývrt předovek se pohybuje v hloubce 0,007 mm až 0.015 mm, což je opravdu velmi jemné.
Pri Tebou uvedenom udaji by sa nejednalo o drazky, ale o hrubost povrchu po obrabani, teda by to bolo hladka hlaven. Totizto si udaj napisal v tisicinach mm.
Drazky predoviek maju velmi vela rozmerov. Bezne sa vsak pouzivaju od +/- 0,10mm do 0,25mm, pri starsich vyvrtoch a originaloch su aj hlbsie. Hlboke drazky su urcene na pouzivanie flastru, plytsie natvrdo. Za dalsie hlbku drazok ovplyvnuje aj stupanie vyvrtu, pocet drazok a doporuceny typ strely. Ale to je na Teba na zaciatok uz moc.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Brůča 21

Příspěvek od Brůča 21 » 23 úno 2010 08:24

Ty údaje o hrubosti drážek jsem si nevymyslel, vyčetl jsem to někde na netu, nechce se mi to hledat, ale když to někde najdu tak Ti to sem dám, myslí zdroj ze kterého jsem čerpal.
Výroba drážek a volba je dost složitá záležitost a nedá se to popsat pár řádkama, zcela určitě se nejedná o hrubost po obrábění, záleží od typu zbraně, stoupání vývrtu, délka hlavně apod. To co jsem uvedl, jsem uvedl proto aby si kolega uvědomil jak snadno může rez zničit vývrt. Něco jsem našel tady o vývrtech .Čti , viz odkaz.
http://www.strelectvi.cz/forum/vyvrt-hlavni-t1742.html
Neboj moc to na mě není, pane chytrý. Ty mm. byl překlep, za to se omlouvám. Jsem naučen používat mm. a ne "
Jen nevím proč hned urážíš, nebo na slovensku máte jiné směrnice slušného chování ?
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 23 úno 2010 14:09

V mojom prispevku nevidim nic urazlive, pane Brůčo.
a ak si mal na mysli toto:
Ale to je na Teba na zaciatok uz moc
bolo to urcene zacinajucemu predovkarovi Vlaďasovi ako aj posledne tri riadky.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Odpovědět