Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
harpplayer
Odborník na zbraně
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od harpplayer » 02 úno 2010 18:59

Vypadá to móóc pěkně. Jestli to taky tak kouká, je to paráda. Kolik je třeba utratit za takovou parádu a kdo to umí přivézt?

Art

Příspěvek od Art » 02 úno 2010 19:12

takže to bude Titanium 6-24x42
sportovec

Příspěvek od sportovec » 02 úno 2010 19:23

Shiva : zajímavý puškohled, parádní parametry. Jen ta korekce paralaxe od 25yard mne mrzí i když na malorážku je to skoro jedno. Jaké s ním máš konkrétní zkušenosti ? Už jsi s ním pracoval ? Zajímalo by mne porovnání s NS Diamond New 10-50x60./ paralaxa od 9m, je to FT special /
mkouba

Příspěvek od mkouba » 02 úno 2010 20:54

Art: Doufam ze se Suhlkou budes spokojenej. Jinak jak uz bylo receno, pokud koupis levnej puskohled, do pul roku budes kupovat lepsi :wink:

Harp: Koukal jsem na ceny toho Sightronu, mel by stat neco kolem 995 $ ve statech. Ale je to uplna novinka, jeste to skoro nikde nemaj. Ja si na Rugera koupil cinskej kram ZOS 10-40x60 za 170$ i s montazi. No pravda, neni jednoduchy to zaostrit pri nejvetsim zvetseni, ale za ty prachy je vubec divny ze to ma skleneny cocky :lol: Jinak strilim s T36 a s vyjimkou poloh jsem naprosto spokojenej.
Air Arms EV2 MK III
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 02 úno 2010 22:12

sportovec píše:Shiva : zajímavý puškohled, parádní parametry. Jen ta korekce paralaxe od 25yard mne mrzí i když na malorážku je to skoro jedno. Jaké s ním máš konkrétní zkušenosti ? Už jsi s ním pracoval ? Zajímalo by mne porovnání s NS Diamond New 10-50x60./ paralaxa od 9m, je to FT special /
Ja mam ted od Sightronu asi 2x SII 36x (vymena za T36) a prehazuju to z flinty na flintu kdyz hledam laborace na velkych. uzasne tenky kriz a lepsi rozliseni nez T36
pak mam na lovecky SIII 3.-10x56 (bohuzel jen jeden model s prisvitem) druhy rok v extremnich podminkach. Klikani i v mrazech pod -15 jasne zretelne bez problemu.
SIII 6-24x50 MD (stejne provedeni jako 8-32x56, u ktereho je novinka rovnez MD) sklo v kvalite NF ale lepsi se do nej kouka (ted je na .300RUM). 8-32x56 lonsky model (tenky kriz ultra mala tecka) byl rovnez na velke flinte ale sel na zapujcku.
vsechny SIII modely maji vylepsenou mechaniku klikani, v tom smeru, ze jsou vyraznejsi a na rozdil od SIIBS se nestane ze pri nepozornosti clovek klikne o jeden ci dva kliky vic.
Pokud se nezmenil cenik a dolar se nehne nejak zavratne, tak 6-24x50 vychazi par stovek pod 20.000
8-32x56, par stovek pod 21.000 a 10-50x60, 24.500kc.
Ted budu nejake objednavat (SIII jsou nekdy problem, protoze vyrobce nestiha) a chci prevezt 10-50 na ukazku. Loni na IWA jsem mel moznost se skrz nej divat zkoumat. byl to prototyp, predpokladam, ze prodejni kusy nebudou horsi. Samozrejme ze zvetseni 50x neni tak kontrastni diky velikosti vychozi pupily, ale tim trpi i March v provedeni 5-32x52 (a ten je 3x drazsi s ED sklem) na vyuziti max. zvetseni to chce opravdu naprosto jasny a slunecny den.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 03 úno 2010 10:46

Ohledne toho zvetseni - ja myslim ze to trochu precenujete. Na BR budiz, tam se puska ani nehne, pouze se stojanem doladi na stred desitky, takze tam je velke zvetseni namiste .. ale u strelby vleze s oporou je to jine, protoze zde hraje roli take strelec!

Velke zvetseni umozni trochu presnejsi zamireni - to je pravda .. ale o kolik? Kvalifikovanym odhadem bych rekl, ze na zamerny bod zamirite se zvetsenim 40x presneji o mene nez 1mm, nez je tomu se zvetsenim 16x. Ale tento ani ne milimetr za A) temer nic neresi, jelikoz presnost takove strelby je o rad horsi. Za B) prinasi problem s mirenim, jelikoz pri velkem zvetseni vidite jakykoli pohyb krize, snazite se jej podvedome vyrovnavat a tim padem mate mnohem vetsi sklon ke strhavani.

Terce v disciplinach MaO jsou dostatecne citelne i pri zvetseni 12x, takze podle meho je zvetseni 16x naprosto dostacujici. A sam jsem se o tom dlouho presvedcoval. Nyni prechazim na novou optiku, ale nikoli kvuli zvetseni, ale kvuli ostatnim jejim vyhodam. Jedna se konkretne o Weaver SuperSlam Tactical 4-20x50 - a subjektivne: mezi 20x a 16x neni zadny velky rozdil.

Podle mne jedinou vyhodou velkeho zvetseni je moznost cteni zasahu bez nutnosti pozorovaku .. ale je to vyhoda? U "Smajliku" treba ano, ale napriklad u "Rukojmich" - tam jsem byl jiz mnohokrat docela rad, ze jsem si az do konce polozky mohl myslet, ze mi tam ta rana "rukojmiho" neskrtla .. a strilel jsem zvytek v klidu .. a tu nemilou skutecnost se dozvedel az nakonec pri pohledu do pozorovaku, ale to uz jsem mel hotovo a tak mne to nemohlo rozhodit :wink:

Mnohem dulezitejsi nez honit zvetseni je kvalita obrazu. Takze se primlouvam radeji za Titanium 4-16x potazmo 6-24x (ktery je ovsem svetelne horsi) .. nez nejaky levny 10-50x60
mot

Příspěvek od mot » 03 úno 2010 11:25

Výhoda velkého zvětšení zrovna u "Rukojmí" je velká. Se zvětšením 12x nemůžeš tak dobře vidět cíl (Mluvím o hlavách. Při střelbě na tělo ,to asi tak moc nevadí). Malým zvětšením se tak akorát snažíš ošálit ten svůj mozek aby Ti řekl,že je vše v pořádku a Ty ses uklidnil. (sám jsi to v podstatě přiznal.) Jenže jsi cíl minul. A proto klidně použiju zvětšení větší(neříkám,že 50x ale klidně 30x)bych cíl trefil a jsem klidnej zrovna jako Ty. Jenže já jsem na tom líp,protože jsem se trefil. :lol:
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 03 úno 2010 11:31

Taky jsem se dlouho uklidňoval, že 16 stačí....ale fakt nestačí. Pokud někdo vybíráte optiku pro Mao, berte 24x a výše. Teď po přechodu na 10-50x mě 30x přijde jako naprosto ideální.
geoserver.rajce.net
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 03 úno 2010 11:37

Mozna bude jedno Nikko s NATO osnovou volne:)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 03 úno 2010 12:32

No musim jeste doplnit, ze jelikoz strilim take disciplinu "Mizice cile", tak proste potrebuji zvetseni 4x a tomu take vyber optiky podrizuji. Dnes je nabidka siroka, takze kdybych toto omezeni nemel, asi bych take sahnul po nejake 6-24x, i kdyz to zadny velky rozdil proti soucasne 20x neni. U tech abnormalnich zvetseni mne uz dost vadi ta ztrata svetelnosti a kontrastu.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 03 úno 2010 13:26

To právě myslím u NS 10-50x60 Diamond tak docela neplatí. Sám jsem nevěřil jak dobré je to sklo. Normálně bych řekl, že na zvětšení 50x při velikosti výstupní pupily 1,2mm musí být obraz už moc tmavý, přeci jen tohle zvětšení už se blíží meznímu zvětšení puškohledu. :idea:
Opravdu jsem nechápal, že do zvětšení 40x je obraz téměř stejný, pravda maximální zvětšení 50x už vypadlo hůře, na kontrastu i světelnosti obraz trochu ztrácí, ale stále je za slunečného dne dobře koukatelné. :shock:

PS: bylo by zajímavé porovnání s puškohledem Sightron 3 10-50x60.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Art

Příspěvek od Art » 03 úno 2010 13:34

ještě by bylo zajímavé ,aby jste sem každej napsal ¨co máte za puškohled .To jen pro ukázku ,aby to nebylo jako v mém oboru ,když se někdo zeptá na radu tak mu každej hned poradí to nejdražší a to nejlepší . :lol:
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 03 úno 2010 13:35

Nikko ma skvely obraz to ano, cca do toho zvetseni 35x je bezkonkurencni... ale to je vse:) o klikani uz jsem napsal viz vyse...
mot

Příspěvek od mot » 03 úno 2010 13:55

To není vše. Má dost přesný klikání a drží nástřel. Co víc bys chtěl. Že ujíždí obraz je sice blbý ale poud nemusíš klikat víc než řekněme 12 MOA,tak je posun zanedbatelný a ničemu to nevadí.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 03 úno 2010 14:09

Pardon, na to jsem doopravdy zapomnel...to ma Mot pravdu, je to skvela optika, to nepopiram, jen diky super praci u Kozapu jsem na nej ted chvilku nas*any ale to by mela vyresit jina montaz...

Jinak spokojenost maximalni a myslim ze v te cenove relaci neni lepsiho skla! a co se tyce zvetseni, konecne jsem pochopil to ze strilet na 40-50x nema smysl a na tech 30-35x ta optika ma obraz nadherny pri modo Louveru :)
Odpovědět