Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mot
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od mot » 26 led 2010 18:09

No ,nechci Ti kazit radost ale když jsem viděl nástřelky Roberta z týhle flinty(asi se chtěl pochlubit),tak teda nic moc....

harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 led 2010 19:00

No, pánové, letos toho asi v lize ani jinde moc nenastřílím. Jsou prostě rodinný povinnosti, který mají přednost... Takže Good shooting, jak píše Shiva.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 26 led 2010 19:11

Teda Harpe, Ty cekas rodinu ? Rozumim tomu spravne ? No to jsou veci ....
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 26 led 2010 19:20

Teda dnes se opravdu dari! .. Grinch to s rejpanim prehani, takze dostane velmi brzy BAN .. Mot spatne vidi a i Sportovec prestrelil .. snad se Vam vsem bude v novem rocniku darit to "trefovani" lip!
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 led 2010 19:26

Nech ho, nemoh vědět, že mám mámu ve špitále. Snad to všechno dobře dopadne, ale bude to na dlouho.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 31 led 2010 14:07

Harpe preji hlavne zdravi cele rodine!

Ted trochu bokem...

vcera jsme meli s Robertem krapet anabazi s mou ancou - resp s montazemi Kozap a Nikkem...
Davali jsem to na custom zakldany upravene na anschutz a suhl (maji upraveny vyrez presne pro zaolenou rybinu Anschutz a Suhl) a davali jsme na to nizka oka Kozap.

Po prvnim nasazeni montazi jsem zjistili ze Nikko sedi hezky bokem osy a zacali jsme otacet vsemozne oka a kombinovat je - jeste ze jsem mel k dispozici 4ks ok...

Nebyl by to takovy prblem a le mel jsem nizka oka (6mm) takze po nasazeni puskohledu mam mezi otpikou a hlavni mezeru tak 1/5mm :) coz je super ale diky nepresnosti jednotlivych ok (6,1 / 6,4 / 6,45 a 6,5mm !!!) bylo celkem limitujici vybrani dobre kombinace...

Nicmene to az tak neni problem... to se doklika..ALE... Nikko ma nadherny obraz, super zvetseni, spoustu vyhod ale to co sem po vcerejsku videl me celkem rozhodilo a opravdu jsem se zacal rozmyslet nad tim ze misto nej strcim neco jineho...

Pri jedne kombinaci kdy se muselo doklikat na dobry nastrel (cca 1,5 otocky nahoru a cca 2otocky doleva) to konecne litalo dobre... ALE ... kriz v optice byl znatelne posunut! Proste kdyz jste se do toho koukli tak jste videli kriz cca v 1/3 obrazu vpravo dole - hnus hnusujici - clovek mel tendence do toho koukat zprava zespod aby si pocitove dostal kriz do stredu a tim padem mu Nikkuv ostry zorny uhel totalne znemoznil obraz ...

Prisli jste na to taky ostatni majitele Nikka? na tuto dan za velke zvetseni ze pri klikani se znatelne posouva obraz?

nicmene po X kombinacich jsem u Anci dosli k tomu, ze mam obraz stranove presne na stredu (juchuuu) a vyskove je kriz jemne dolu - pri pohledu do puskohledu neznatelne ale vim o tom tak me to krapet sejri (proto uvazuji zrejme o prechodu na jiny system montazi - kozap mne zklamal:(

A co se tyce mych zcela prvnich ran z vlastni malorazky?:) terce sem pak dam at se vsici nasmejete protoze v kombinaci s mym totalnim neumem, adrenalinem z nove pusky, zimou a nezastrelenim flinty jsem se dostal k soustrelum, ktere neumi ani Norinco:)

proste des bes hruza:) ale pocit mi zpravilo to, ze to melo zlepsujici tendenci a posledni terc uz vypadal krapet k svetu pouzitelny na MaO :)

Tot k mym novym pocitum:) Omlouvam se za sahodlouhy clanek a kdo docetl az sem tak gratuluju, mate u me pytlik hilznicek :)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Oňarb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oňarb » 31 led 2010 18:31

Aj ja som dnes prvykrat vytiahol "novu" pusku. Na Silvestra som si kupil Suhl 150, medzitym kupil novy puskohlad aj s motazou - cize som nemal problem ako Grinch a do vcera som struhal novu pazbu z lepenice. Pazba je uz ako tak k svetu tak som to vcera vecer zmontoval a dnes testoval. Puskohlad super - nenasiel som zatial ziadnu chybu. Sice mi chvilu trvalo, kym som ho nastrelil, ale teraz je to uz OK. Nova pazba - budem musiet rezat a urobit vysuvnu licnicu, nakolko velka optika si vyzaduje vysoku montaz a uz to nie je pri miereni s nizkou licnicou vobec pohodlne ani stabilne. Pri nasadeni botky sa pazba predlzila z povodnej idealnej velkosti, takze ju asi aj skratim o par cm. Taktiez som do pazby nasukal pilar bedding. Tak ako Grinch ani ja som dnes nenastrielal ziadny extra vykon. Jednak u nas dost fucalo, pazba nie je este v poriadku a prvykrat som to strielal z harrisiek. Uf, este ze mam tolko dovodov na taky spatny sustrel :roll: Mozno to nie je az take zle, dal som si na 50m olympic air rifle target :lol:
Som rad, ze som pazbu hned nelakoval ale najprv vyskusal v reale.
Poradte ako strielate z harrisiek? Ja som to skusal systemom, ze som pod nozicky dal laminatovu parketu a pri kazdom vystrele sa nozicky pekne klzali. Nacvakal som optiku na stred a potom som dal parketu prec. Nozicky sa pri vystrele uz neposuvali ale nastrel sa posunul uplne inam. Cize je lepsie ked je podklad drsny alebo ked sa po nom nozicky pohybuju? Pri benchreste sa im to pekne cele klze, ale je to vyhodne aj pri harriskach?
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 31 led 2010 18:39

Tak ber ze z 99procent se bude strilet na klasickych strelnicich a ty jsou u nas v cechach beton ci natreny beton:)

a co nastrel, pri klikani pozoroval jsi posun obrazu?
Art

Příspěvek od Art » 31 led 2010 19:20

tak už ju mám , díky Martine . Jinak ta tvoje hračička ( Ruger ) je luxusní .
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 01 úno 2010 16:20

Zdar ostrostřelci a všichni příznivci malé odstřelovačky.
Jak vidím a slyším tak se pro letošek řada mal.odstřelovačú zase o něco rozrostla a již netrpělivě čekají kdy budou moc předvést své umění. Tímto Vás tedy všechny 20.3 srdečně zvema na první letošní závody konané u Dvora Králové n L. v SSK Nové Lesy. Ceny již jsou přichystané a myší ocásky na Novoleský gulášek se již také pomalu schánějí.
Pro ty z vás, kteří se rozhodli nás navštívit poprvé přidávám odkaz s lokací střelnice... http://ssknovelesy.php5.cz/index.php?page=t_uvod
Pitrs a Tomas
ObrázekObrázekObrázek
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 01 úno 2010 17:14

krásné.... no tou dobou nevim zda budu mit čas se alespon na vas přijet podivat, ale pokud ano tak bych si i střelil ;)
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 01 úno 2010 17:36

no ja snad budu mit oradne nastreleno tak se moc rad ukazu:) a mozna zas vezmu fotak:)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 01 úno 2010 17:59

Pítrs : doufám, že je to půllitr. Malé pivo jsem v životě nepil :D
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 01 úno 2010 18:18

Jo jo neboj, je to půllitr :D Čeká už na tebe a na další dva.. :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně