Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Slečna Irma vypadá výborně vždy. Jen jsem myslel,že by to triko mělo být mokré
Re: Malá "odstřelovačka"
Takže pane profesore, znovu a lépe... Dnes jsem vyčerpal své fotografické umění, obnova fotodokumentace až příště.
Taky bych sem dal pár teču , ale nechci nikoho děsit
Trička super , dnes jsem převzal od pošty dvě modrá.

Trička super , dnes jsem převzal od pošty dvě modrá.
Chlapi u té Vaší MAO skupiny se mi začíná líbit,tak Vám sem teď hodím něco/přeloženo od fy ELEY/co se týká jak postupovat při rozběhu nové zbraně.Vašíku Ch.čti dobře!
Příteli střelče.A.vystřel nejméně 300 ran-pečlivě vyčisti po každé 50 ráně-použij pouze fosforbronz kartáč a patřičné chemikálie-čistit suchým hadříkem tak dlouho,dokud nezůstane naprosto čistý.B.vystřel celkem asi 1500 ran,jestliže hlaveň je vyrobena z karbonové oceli-vystřel dvojnásobný počet ran,jestliže hlaveň je z nerezavějící oceli-čistit každých 100 ran-užívej k tomu hadřík a patřičné chemikálie-čisti suchým hadrem až do té doby,kdy je hlaveň naprosto suchá a čistá-zkontroluj usazeniny olova na hadříku pokaždé,když ho protáhneš hlavní.Během testování/benchrest/-vystřel asi 100 ran a čisti znovu-střílej pomalu,aby se hlaveň nepřehřála-najdi nejlepší 4-5 serií nábojů,s kterými jsou nejlepší výsledky-před použitím každé z těchto sérií vyčisti hlaveň-zjisti,kolik ran to vezme,než se začnou formovat sevřené nástřelové formace-zjisti,kolik skupin můžeš nastřílet,než se velikost těchto formací začne zvětšovat-nastřílej 5 skupin z každé série a ignoruj výsledky té první-používej pouze špičkovou munici.Hodnocení hlavně 4x10 ran-průměr vstřelů pod 16mm-průměr,pod 15mm-dobrá,pod 14mm velmi dobrá,pod 13mm vynikající,pod 12mm-na zlatou medaili.
Čištění hlavně/olověné náboje/-před každou střeleckou sezónou vyčistěte hlaveň speciálním rozpouštědlem vyrobeným pro tento účel-čistěte zásadně směrem od závěru pušky-protáhněte vytěrák hlavní,potom odšroubujte kartáč nebo jag a pak vytáhněte vytěrák zpět-dále čistětze jen suchými hadříky až do té doby,než budou absolutně čisté-ponechejte hlaveň suchou v případě,že se chystáte střílet,v opačném případě použijte k její ochraně trochu oleje-čistící tekutinou pozorně vyčistěte komoru i ukončení/crown/hlavně-čistým hadrem mírně napuštěným trochou oleje přetřete závěr-udržujte závěr naprosto čistý.Testování.-když hledáte ideální munici pro vaši pušku,použijte čistý kus suchého čistícího hadříku asi po každých 200 ranách/proces popsaný výše/-není zapotřebí čistit hlaveň kompletně/tekutina atd./-před opětovným pokusem o nastřílení další skupiny,je třeba hlaveň trochu zanést-4-5 ran.Selhání munice.-když zbraň nevystřelí víc než 1x z 10 000 pokusů,máte zřejmně poruchový závěr.Hlavní příčiny-pu nebyla v servisu minimálně 1 rok-excesive head space between bolt face and breech-nesprávné čištění závěru/příliš ostrý nebo tvrdý kartáč/-špinavý závěr-nesprávná procedura čistění závěru
při čištění závěru užito mnoho oleje,který se dostal dovnitř-nesprávně tvarovaný úderník-pružina úderníku unavená-špatně sestavený závěr.Když puška nevystřelí,může to znamenat opotřebování nebo špatné čištění závěru-natáhněte znovu a zmáčkněte kohoutek,jestliže tentokrát vystřelí,pak zkoumejte.Měření Striker indent.-minimální hloubka indentu 0.01-0.25mm--0.012-0.3 by mělo zaručit perfektní odpálení náboje--.0.008-0.2 vám zaručí čas od času nevystřelený náboj.---Tak toť vše co praví ELEY.UŽ TOHO MÁM PLNÝ KECKY,NEJDŘÍV JSEM TO NAPSAL VŠE A TO MI NEODESLALO A VŠE VYMAZALO,TAK JSEM TO NAPSAL NA 3X ZNOVA,TED ZAS NEVÍM PROČ TEN H AJZLÍK MI PÍŠE SAMÝ VELKÝ PÍSMENA.NENÍ TO HEZKEJ ŽIVOT.
To bude asi tím, že příspěvek má omezený počet písmen, a velká písmena má na svědomí klávesa Caps Lock... 

Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
To Sherif: Diky, tyto informace myslim hodne lidi ma, ale troufam si tvrdit, ze to tak nikdo nedela
Jinak k tem trickum... zacatkem roku jsme vytvorili novy znak souteze a z nej vychazi take "fanouskovske" samolepky a tricka. Oboje si budete moci koupit na soutezi, ale tricka je treba si predem objednat na e-mailu sidewinders@seznam.cz dle velikosti a barvy.

Jinak k tem trickum... zacatkem roku jsme vytvorili novy znak souteze a z nej vychazi take "fanouskovske" samolepky a tricka. Oboje si budete moci koupit na soutezi, ale tricka je treba si predem objednat na e-mailu sidewinders@seznam.cz dle velikosti a barvy.
bezne doporuceni ze hlaven je zastrilene po 10.000 nabojich.
manual Anschutz.

Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Shiva : jakou barevnou variantu trička si vybereš Ty ? / ne, to byla legrace jen srandičkuju
/
Čištění zbraně je jedna věc ale teď laboruju s čištěním laufu nasucho po střílení a zároveň tak, aby studená rána šla vždy cca "stejně". Je jasný, že dost záleží na venkovní teplotě atd. ale když pominu tento aspekt, tak jak flintu připravujete na studenou ránu ? Snažím se lauf po střílení protáhnout vždy jednou čistým a suchým hadříkem ale že by tímto studená rána letěla vždy stejně, tak to ani náhodou.
V Prachaticích jsem začínal soutěž při studený ráně úspěšně za nulu což nasr.lo, zejména když pak zbylých devět terčů jsem dal za devadesát
. Satisfakcí za tu blbou ránu byl při vyhodnocování výsledků pohled shora dolu 

Čištění zbraně je jedna věc ale teď laboruju s čištěním laufu nasucho po střílení a zároveň tak, aby studená rána šla vždy cca "stejně". Je jasný, že dost záleží na venkovní teplotě atd. ale když pominu tento aspekt, tak jak flintu připravujete na studenou ránu ? Snažím se lauf po střílení protáhnout vždy jednou čistým a suchým hadříkem ale že by tímto studená rána letěla vždy stejně, tak to ani náhodou.
V Prachaticích jsem začínal soutěž při studený ráně úspěšně za nulu což nasr.lo, zejména když pak zbylých devět terčů jsem dal za devadesát

-
- Odborník na zbraně
Dělám to prakticky stejně jako Ty a zatím jsem studenou ránu dával vždycky 9 nebo 10 (že jsem potom po.ral nějakou další, je věc jiná). Vím, že mi studená chodí buď na střed, nebo do horních dvou kvadrantů.Blbý je, že se mi zatím nepadařilo vystopovat, kam půjde. 3x je to devítka v deset, 2x ve dvě a při další střelbě třeba zasáhnu střed (pořadí je nahodilý). Rejpalský rady, že je to stařeckým třesem ruky a mdlým pohledem neberu.
Zajímavý je, že se ta zbraň takto chová s každým střelivem (R50, R100, Ultimate, EPS Match, staré Master M).

Sportovec
prijemne skoro kamaradske rypnuti. 
znas to, darovanemu koni na zuby nehled.

znas to, darovanemu koni na zuby nehled.
Good shooting
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Specielne pro Shivu nabizim jedno cerne XL jakozto kone darovaneho .. avsak podminkou je ucast v soutezi MaO 
Vetrne praporky a jine meteorologicke pomucky samozrejme zakazany nejsou
Ad studena rana: Delam to take tak a rana chodi vicemene presne na stejne misto - mirne doprava 1cm nahoru. Jen je potreba davat pozor na teplotu, co stupen to milimetr dolu, takze kdyz naposledy trenuji pri +20st a pak zacinam zavod v +10 .. studena jde temer "na flek".

Vetrne praporky a jine meteorologicke pomucky samozrejme zakazany nejsou

Ad studena rana: Delam to take tak a rana chodi vicemene presne na stejne misto - mirne doprava 1cm nahoru. Jen je potreba davat pozor na teplotu, co stupen to milimetr dolu, takze kdyz naposledy trenuji pri +20st a pak zacinam zavod v +10 .. studena jde temer "na flek".
Shiva : prijed za tyden na BR do Oujezda u Melnika a zkusis moje XL. Kdyz Ti bude maly, mame i XXL. Me je XL akorat ale mozna jsi vetsi.
Asi nemam talent na stedenou ranu :} nebo delam neco blbe. Vim ze Irme chodi Suhl jak popisujete ale me 1913 ani 1907 takto nefunguje. No uvidime, a co dalsi mistri a jejich zkusenosti ?
Asi nemam talent na stedenou ranu :} nebo delam neco blbe. Vim ze Irme chodi Suhl jak popisujete ale me 1913 ani 1907 takto nefunguje. No uvidime, a co dalsi mistri a jejich zkusenosti ?