Příspěvek
od harpplayer » 02 úno 2010 17:54
A asi ani nebudeš. Taky záleží na tom, co chceš střílet. Na mizivky ti stačí 4x32 a to asi nejlíp zvládá Delta (z těch dostupných). Pokud budeš chtít střílet MaO v rámci Zbraní světových válek, je tam předpis max. 12x52 a na to pořídíš Nikko Stirling za cca 4,5, ale zkušenosti s ním nemám. Pokud budeš chtít střílet ostaní závody, je optika neomezená. Začínali jsme s přiblížením 16x, tam byl v relaci kolem 7 docela dost výběr, nejlíp na tom byla Delta Titanium a Weaver a taky Hawke Sidewinder, ty ale už nejsou za 7. Většina střelců později přešla na 20 - 24x, používaly se především Nikon Monarch, Hawke Frontier Side Focus, opět zmíněná Delta Titanium, ale tam už 7 nestačilo ni náhodou. Konkrétně ten Frontier je dnes kolem 20. Někdo přešel na 32x, hodně střelců dnes má obludných 50x v podobě Nikko Stirling Diamond. Reference o jednotlivých typech si přečteš v odstavci OPTIKA. Já se domnívám, že tak, jak je soutěž postavená dnes, je nezbytný rozměr 6-24x s dobrým sklem (ten používám já), optimální 8-32x a značně nadstandardní a podle mne nevyužitelný 10-50x. Nicméně čerství majitelé Diamondů ti jistě vysvětlí, jak je to nejlepší dalekohled. Já si raději ke svý 24x pořídím slušnej spektiv na slušným stativu. Vím proč. Jinak o optice pro MaO by ti toho asi nevíc řekl Sidewinder, který toho z nás asi vyzkoušel nejvíc.
Naposledy upravil(a)
harpplayer dne 02 úno 2010 18:00, celkem upraveno 1 x.