Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smazaný uživatel 111
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 01 úno 2010 19:33

Moc pěkná cena :idea: :idea: Když to pujde , tak určitě rád přijedu.
Dnes jsem byl poprvé střílet s novou puškou a optikou.
Nabijet po jedné je sice neco jiného než jen ramplovat klikou , ale změna je život :twisted:

mot

Příspěvek od mot » 01 úno 2010 20:02

No jestli přijedeš i Ty tak se můžu definitivně s půllitrem rozloučit :D
Sheerif

Příspěvek od Sheerif » 01 úno 2010 20:54

Harpe já i mnozí jiní z klasiky,bychom si to s vámi rádi rozdali.Je mi jedno jaké,nebo jak velké budou cíle ale-já nemohu před závodem běhat a nemohu ani klečet!Zub času mi kolena vyhlodal.Tak jestli bude čas na to,aby to šlo střílet jednorannovou Pu,hák sundám a proč bych Vás nepřijel trochu poškádlit ne?Puškohled snad také nebude mít omezené zvětšení.Otec Hajna to snad přežije.Je možnost i na naší střelnici-pouze 50 a blíže m.Zdravím celou ekipu.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 01 úno 2010 21:01

To ALL: NO SKODA JEN ZE TED SE MNOU BUDETE UZ JEN DRUHY :)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 01 úno 2010 21:59

Jinak pro Sheerifa a další nové účastníky- budem rádi, když do Nov.Lesú přijede kdokoliv a v jekémkoliv věku. Tento závod je pro zábavu a pro ty starší se najde po vzájemné domluvě případně i jiná zátěž než jen kliky nebo dřep (..stejně jak tomu bylo v posledním závodě u nás).
Nejde o Mist.světa... :D :wink:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 02 úno 2010 10:02

To sheerif: Vždycky se našel způsob, jak vymyslet ekvivalentní způsob zátěže pro nedřepující, neklikující i neběhající, např. objet na invalidním křesle střelnici :D :D :twisted: Ne, vážně, Standa Vreštiak minule místo dřepování zvedal nad hlavu židli a docela to zvládal. Navíc chci podotknout, že pod taktovkou Oldy Hajny se střílí závod v Horní Branné, nikoli v Nových Lesích. Kromě toho závod v N.L. je lehce atypický, nesouvisející s "hradecko-pražskou" (sorry pražáci, že jste až druhý) ligou. Jinak je dost možný, že se v H.B. hnuly ledy. Až budu znát oficiální podrobnosti, dám vědět.
Art

Příspěvek od Art » 02 úno 2010 12:08

tak vás zase požádám o rady .Konečně mám SUHL a nyní chci puškohled . Střílet budu na 50 a 100 metrů terče a a různé blbůstky . Byl jsem v obchodě a tam mi pám dal katalog ( Nikon) ať se doma podívám a něco si vyberu . Takovej přístup je teda parádní a tak to vidím na rady od vás . Chci investovat tak kolem max 7 tis. Můžete mi prosím poradit co a hlavně kde koupit . zatím mam vybráno Puškohled Titanium 4-16x42 Duplex ,nebo raději Mildot ?
Naposledy upravil(a) Art dne 02 úno 2010 17:57, celkem upraveno 1 x.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 02 úno 2010 12:47

...a pak mi řekla: "Hledej, šmudlo..." třeba tady: http://forum.gunshop.cz/optika-na-malou ... t1590.html
Art

Příspěvek od Art » 02 úno 2010 12:52

díky ,přesně tak jsem to psal do hledat , teda bez těch pomlček a nic mi to neukázalo
Art

Příspěvek od Art » 02 úno 2010 17:30

no nejsem teda o moc chytřejší
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 02 úno 2010 17:54

A asi ani nebudeš. Taky záleží na tom, co chceš střílet. Na mizivky ti stačí 4x32 a to asi nejlíp zvládá Delta (z těch dostupných). Pokud budeš chtít střílet MaO v rámci Zbraní světových válek, je tam předpis max. 12x52 a na to pořídíš Nikko Stirling za cca 4,5, ale zkušenosti s ním nemám. Pokud budeš chtít střílet ostaní závody, je optika neomezená. Začínali jsme s přiblížením 16x, tam byl v relaci kolem 7 docela dost výběr, nejlíp na tom byla Delta Titanium a Weaver a taky Hawke Sidewinder, ty ale už nejsou za 7. Většina střelců později přešla na 20 - 24x, používaly se především Nikon Monarch, Hawke Frontier Side Focus, opět zmíněná Delta Titanium, ale tam už 7 nestačilo ni náhodou. Konkrétně ten Frontier je dnes kolem 20. Někdo přešel na 32x, hodně střelců dnes má obludných 50x v podobě Nikko Stirling Diamond. Reference o jednotlivých typech si přečteš v odstavci OPTIKA. Já se domnívám, že tak, jak je soutěž postavená dnes, je nezbytný rozměr 6-24x s dobrým sklem (ten používám já), optimální 8-32x a značně nadstandardní a podle mne nevyužitelný 10-50x. Nicméně čerství majitelé Diamondů ti jistě vysvětlí, jak je to nejlepší dalekohled. Já si raději ke svý 24x pořídím slušnej spektiv na slušným stativu. Vím proč. Jinak o optice pro MaO by ti toho asi nevíc řekl Sidewinder, který toho z nás asi vyzkoušel nejvíc.
Naposledy upravil(a) harpplayer dne 02 úno 2010 18:00, celkem upraveno 1 x.
Art

Příspěvek od Art » 02 úno 2010 18:00

já myslím ,že Titanium 4-16x42 Duplex bude stačit .
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 02 úno 2010 18:04

Ty myslíš, já vím, že stačit nebude. Budeš potřebovat oči jako ostříž a v horším světle nebo na malejch terčích budeš mít problém ránu odmířit s jistotou. Sidewinder dlouhou dobu střílel se 16x (ze současné špičky asi jediný) a myslím, že letos přechází taky na větší. Já si před časem taky myslel, že 24x bude královsky stačit, ale dnes si nadávám, že jsem nevzal 32x. Padesátku považuju už za příliš velký hebedo.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 02 úno 2010 18:52

Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
sportovec

Příspěvek od sportovec » 02 úno 2010 18:58

Sheerif : jak psal Harp, individuální řešení cviku pro zvýšení tepovky se vždycky najde, zejména pro vážené hosty :) . Zvolíš si sám co Tě trochu prokazatelně zadýchá, třeba i myšlenka :) . Určitě do Lesů doraž ať Ti vrátím ten výklep z nedělního BR.
Art : levný klumprcajky nekupuj, tak bohatý nejsi. Šáhni po ozkoušených puškohledech, např. : Weaver GrandSlam / hrál jsem si s ním v neděli a celkově je to kvalitní záležitost - do budoucna bude určitě hojně používaný /, Hawke Frontier, Nikon Monarch, event. Delta Titanium nebo už profláklý NS Diamond 10-50x60. Jinak podotýkám, že pro střelbu v naší Mao je ideální max. zvětšení 35x. 40x - 50x je ideál na pozorování zásahů a jak tráva roste. Já třeba kromě poloh střílím vše se zoomem 25x, kolečka s 35x. To, že budeš mít kůkr dražší než pušku neřeš, to je normální.
Odpovědět