Zahranicne internetove obchody zasielajuce do CZ a SK

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Daystate Merlyn
Re: Zahranicne internetove obchody zasielajuce do CZ a SK

Příspěvek od Daystate Merlyn » 29 led 2010 21:06

Ale jo, není to jen černá a bílá. Příklad : dneska u mě zavřeno cedule jak prase! ťuky ťuk, tak náhodně sedím v kanclu a vyjdu ven kdo se to domáhá otevření a on človíček s prosíkem 1/2hod tam šmejdil a koupil za 6Kč a ještě chtěl napsat účtenku! Prask mě málem močák, měl jen 4 Koruny, tak jsem mu to dal zadarmo!! a šel tiše psát faktury.

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 29 led 2010 21:44

To Daystate Merlyn...
Rád bych ti odpověděl na některé úryvky tvých příspěvků - cituji:
1- Já bych ty naše obchodníky moc neodsuzoval, není to zas tak růžové obchodovat na trhu, kde je x krát menší kupní síla než venku a marže na zboží....
2- Nebo si každý může kdo umí jen kritizovat založit firmu a zmíněné zboží dovážet a obchodovat ......
3- le co je stím starostí se nikomu ani nezdá, to není po šichtě do hospůdky a kritizovat jak je všechno drahý a stojí za houno.....
4- Nebo si každý může kdo umí jen kritizovat založit firmu a zmíněné zboží dovážet a obchodovat chce to mít jen několik set tisíc na rozjezd a uvidíme jaké budou ceny pánové...

Nezlob se na mě, ale výše uvedené úryvky jsou jenom zbytečný pláč na nesprávném hrobě.
Taky se tomu někdy říká demagogie.. :wink:
(Význam - demagogický: zavádějící, klamný ..)
Všichni nemůžou být "obchodníci"... (taky demagogie)

A mě, jako spotřebnitele tyto potíže obchodníků VŮBEC NEZAJÍMAJÍ, to je jejich problém a ne můj..
Nikdo je nenutil aby dělali obchod a nikdo netvrdí, že to mají jednoduché.
Odměnou za vynaloženou námahu je jim zpravidla zisk !

Bohužel co si někteří neuvědomují, nelze ho dosáhnout rychle, bez námahy a za každou cenu - předražením zboží.
Když ho neumí dosáhnout, tak ať to nedělají a jdou do té hospody taky.
Musí si umět vybrat dodavatele, nebo výrobce od kterého budou odebírat zboží a u nás ho prodávat s přiměřeným a ne přehnaným ziskem.
Nejde jenom nakoupit venku za jejich prodejní ceny a u nás to prodat za navýšenou cenu s OBROVSKOU a NEÚMĚRNOU přirážkou.
On ten prodejce - dealer v zahraničí taky nakupuje zpravidla u výrobce a prodejní cenu pak přizpůsobí tamním poměrům a odpovídajícím ziskům!

Abych to líp vysvětlil - příklad. z modelařiny, ktarý znám.
Některí prodejci u nás, nakupují venku u nějakého prodejce (nebo u nás výhradního dovozce - např. RCM Pelikán) a ne u výrobce, což je obrovská chyba !
Pak se nelze divit velkým cenám.
Na druhé straně kamarád dováží zboží přímo od výrobce a má velmi slušné ceny.
Ono vnášet do toho procesu několik mezistupňů, které prodražují prodejní cenu a pak ještě o HODNĚ předražit výsledný předmět prodeje není obchod, ale neschopnost.

Jak už napsal "vendous" ve svém příspěvku - z. pát led 29, 2010 7:35 pm
"Zkuste pochopit že když si dá obchodní menší cenu neznamená že míň vydělá......."
Nemá cenu ho citovat celý..

5- Jen názor, raději si tady v Čechách připlatim a koupím bez nervů, ale to je každýho věc, co jak a kde koupí.
6- Jak jsem už napsal předností je spolehlivost a rychlost a může být i troch dražší to je poplatek za pohodlí!

Ano, s tím se dá více méně souhlasit, mám však dvě drobné připomínky.
a-Poslední vývoj ukazuje, že vzhledem k chaosu, který způsobují úředníci EU a ne jenom ti, už k nám někteří prodejci ze zahraničí (a to i v rámci EU) přestávají nedodávat.
b- S tím "poplatkem za pohodlí.." se dá souhlasit, ale nesmí být přemrštěný a leckdy přesahovat i polovinu a víc, prodejní ceny v zahraničí.

A to je celé - HOWGH !

P.S:
Nic osobního, ani tě neznám..
:wink:
Jenom reaguji na argumenty, které se mi příčí a jsou, jak už jsem napsal, zavádějící.
Ekonomie, obchod a jejich pravidla a zákony jsou obecně platné a všude stejné.
Pokud je někdo nezná, nebo neumí využívat ke svému prospěchu a spokojenosti zákazníka, je jenom jeho chyba - dříve, nebo později zkrachuje a mě jako spotřebitele to vůbec nezajímá.
Obchodník nejsem a nebudu - nemám na to ani povahu, ani žaludek.

FUJ - to je ale dlouhé, taky jsem to dával do hromady půl hodiny ! :?
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
Daystate Merlyn

Příspěvek od Daystate Merlyn » 29 led 2010 22:41

nikdo nepláče jen ofigo obchod je něco jiného než když ti někdo nechá poslat nebo doveze věc a ty mu dáš zpropitné (i to se někomu zdá moc) za službu která ho stála čas a třeba telefon. Mít prodejnu na to, co tady všichni chtěj a za ceny jako venku hmmmm
to se musíš sakra snažit a lítat po evropě za výrobcema (když chceš vynechat mezičlánek) aby ti to dali a né 3ks ale min 100ks a mít tátu hrabětem, aby to ufinancoval. Nechme toho je to nekonečná debata vzdávám se ....
AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 29 led 2010 23:06

Dobry priklad ze to jde je (ac tam nenakupuji) ALZA
Minimalni zisk a presto vydelava balik....jak to?!
Prodava toho na tuny a vlastne jen obchoduje s balikama.

Mame relativne svobodu a proto se muzeme kazdy rozhodnout jak a kede a pripadne od koho koupit....a myslim ze prave to by se tu melo probirat.
psena

Příspěvek od psena » 29 led 2010 23:24

To je dobre ze nas tu je tolik RC modelaru :D ty ceny u nas me taky dost toci a jako ostatni nakupuju temer vse v HK, USA nebo UK. U zbrani chapu, je potreba aby prosly zkusebnou, prodejce musi mit koncesi atd..ale u RC modelu?
Asi maji spocitany, ze jim vyjde lip, mit nasazene ceny a prodat 1/2 zbozi, nez snizit cenu o 1/3 a prodat dvakrat vic. Protoze co si budem povidat, kdyz clovek udela s modelem ranu, tak to chce mit spravene co nejdriv, je to preci jenom vasen a tak jde a koupi to v kramu misto aby cekal 14 dni az to dojde ze zamori.
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 30 led 2010 09:22

Jo to je pravda, některé dražší modely se zde prodávají i skoro za dvojnásobek ceny.
Venca a Zuzka (Zuzule :D )
Toky

Příspěvek od Toky » 03 úno 2010 13:58

Má niekto skúsenosti s týmto internetovým obchodom?
http://www.z-shops.eu/index.php?main_pa ... x&cPath=57
Dikes.
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
airgunner

Příspěvek od airgunner » 03 úno 2010 16:35

Tady jsem si zkoušel objednat něco na HW97K, doba doručení 3dny! Poplatek(poštovné) 5,65 liber. Minulý čtvrtek objednávka a v pondělí doma, platba přes Paypal, naprosto jednoduché, zvládne každý, i vendous :wink:
http://rowanengineering.com/products8.htm#hwsetback
Na HW mně vadilo že je trigger moc vpředu a potřeboval jsem ho blíž k prstu což výrobek rowan skvěle vyřešil.
Naposledy upravil(a) airgunner dne 04 úno 2010 12:16, celkem upraveno 1 x.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 03 úno 2010 17:52

Toky - vyzerá to na maďarov a v HU je E0 max7,5J pozor na to.
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Toky

Příspěvek od Toky » 04 úno 2010 09:40

Alkaj - Asi hej, maďari. Aj keď v kontaktoch je aj adresa v Bratislave. Ale tak spizdene vedená stránka - čosi v slovenčine, čosi v maďarčine, angličtine, nemčine. To som ešte nevidel. Žasnem. :shock:
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
airgunner

Příspěvek od airgunner » 06 úno 2010 09:23

Poté co nám Alex svými dotazy(10x mu dokonce řekli, že mu optiku nepošlou, no bodejť když s ní kupčík kšeftuje)zařídil že si odtud http://www.opticswarehouse.co.uk už nic neobjednáme, jsem objednal na USA webu http://www.opticsplanet.net/bushnell-el ... copes.html a naprostá spokojenost. Bushnell Elite 3200 10X40 mě přišel přesně na 5700,- včetně dopravy, cla a DPH. Objednáno 27.1. doručeno 5.2. českou poštou domů! A pozor clo a DPH zaplatíte hotově pošťákovi při převzetí zásilky, takže odpadá nějaké vyřizování na celnici nebo tak podobně. Objednával jsem poprvé mimo EU a tak jsem z celního řízení měl trochu obavy, naštěstí zbytečné. :D Jak jsem již uvedl, naprostá spokojenost jak s celkovou cenou(nižší než v http://www.opticswarehouse.co.uk ) tak s rychlostí dodání včetně formalit kolem a tento obchod můžu jen doporučit!
psena

Příspěvek od psena » 06 úno 2010 15:15

Strach ze cla mam, kdyz ho nechci platit :D ... klep klep, jeste jsem nemusel.
To ti tam nemohli napsat nizsi cenu? Vtesinou se da se shopem domluvit.
To je opravdu cena vcetne DPH+ cla nizsi nez v UK bez DPH a cla? Tak to je vazne rito.
airgunner

Příspěvek od airgunner » 06 úno 2010 16:15

Ano je. Celkem tj. včetně cla DPH a dopravy o cca 600,- CZK levnější než v UK. Vidíš to mě nenapadlo jim napsat aby uvedli nižší cenu, asi nejsem správný čech, no snad příště. :wink: Ale spíš by mně to přišlo takové žinantní, napoprvé a už něco ojebávat. I tak si myslím dobrá cena, lepší jsem nenašel.
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 09 úno 2010 18:57

AIRGUNNER - máš SZ
BSA Lightning XL + Vector 4-12x40E

http://pempem.rajce.idnes.cz/
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 11 úno 2010 20:33

Již je něco co očekávám v Praze. Ze zahraničního obchodu.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Odpovědět