Zahranicne internetove obchody zasielajuce do CZ a SK

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:
Re: Zahranicne internetove obchody zasielajuce do CZ a SK

Příspěvek od VSCharlie » 29 led 2010 14:21

Osobně si myslím, že celá tato debata o alexxxovi a obchodech je v podstatě o ničem - prázdné tlachání.
Popřípadě "pláč" ublížených, či jinak citově zainteresovaných, například závistivých.

Páni "obchodníci" sáhněte si do svědomí.
Kdyby totiž naši obchodníci a obchody (ne překupníci), vůbec měli požadované zboží a navíc v odpovídající a nepřemrštěné ceně, tak by asi nikdo nehledal jinou cestu a alexxxus by si ani "neškrtl" !!
A to ani nákupu ze zahraničí (byť v EU), nebo prostřednictvím jiné osoby.
Pak by celá tato diskuse byla zbytečná..
Jak někdo, kdo se snaží být "větový", píše "OT" !
Já jsem Čech (Moravák.. :D ) a jsem na to zatím hrdý a proto mluvím tak, jak mi zobák narostl.

Osobně nerad nakupuji mimo, protože to s sebou přináší mimo pár výhod, taky někdy problémy a to nejen komunikační.
Někdy problémy s reklamacemi, někdy s platbou, jindy s dodávkami a dopravou, jindy (mimo EU) s clem a zákony, prostě pár jich nastat může. Sám jsem už některé zažil a to nemluvím o podvodech..
A abych pátral, jestli někdo dodává do ČR nebo ne, je mi už úplně ukradené.
To raději nakoupím u nás s plnou jistotou záruky, opravitelnosti a příjemného vstřícného a rychlého jednání, třeba v JSB.
Nebo pokud nechci celou tu anabázi komunikací, zjišťování dopravitelnosti a plateb do zahraničí, tak nakoupím prostřednictvím jiné osoby.
A je mi jedno, jestli je to to o pár kaček dražší, při té ceně se to ztratí a to pohodlí mi za těch pár korun stojí.
Třeba přes alexxxe, na kterého jsem si zatím nikdy nemohl ztěžovat.

Takže - "ruku na srdce", za současnou situaci si v podstatě můžou naši obchodníci sami !!
Kdyby místo zbytečných řečí byli schopni plně uspokojit poptávku, tak by se nikdo neobtěžoval nakupovat jinde, a jinak..
:wink:

To je MŮJ názor a nikomu ho nevnucuji !
A budu ho mít tak dlouho, dokud se nepřesvědčím o opaku, nebo změně situace..

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 29 led 2010 14:58

S tím se nedá než souhlasit.
A naši obchodníci jsou kapitola sama pro sebe, ale i zde tací kteří používají mozek.
Třeba JSB, ceny v podstatě stejné jako v BAR. Taky prodali pušek od AA haldu kterou si v jiných obchodech nedovedou ani představit
Hlavně je tento problém právě u optiky
Venca a Zuzka (Zuzule :D )
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 29 led 2010 15:18

Taky jsem se o J.. zmiňoval, jenom jsem nechtěl, aby to vyznělo jako reklama skutečně vstřícným obchodníkům - prodejcům.. :)
Jsou dobří obchodníci, ale taky špatní, nebo jak já říkám "překupníci", postaru "šmelináři", kteří těží z nedostatku a pestrosti sortimentu.
Myslím, že se nejedná jenom o optiku, ale i ostatní vybavení a pomůcky.
Stačí se podívat jenom na sortiment sem - http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... d=cat20793 .
Podobné, nebo stejné zboží, až na pár vyjímek, jsem u nás nenašel. Pokud našel, tak byly silně předražené !
Třeba " Caldwell™ Rock BR™ Bench Rest - $169.99" u nás v nejmenovaném obchodě za 8 900,-Kč :(
Ne že bych zrovna toto potřeboval a chtěl, ale líbí se mi například ty stolky a držáky zbraní do 100$.
Na střelbu stolek a na nástřel a údržbu ty držáky.
A tak by se dalo pokračovat hodně dlouho...
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
Daystate Merlyn

Příspěvek od Daystate Merlyn » 29 led 2010 19:08

Já bych ty naše obchodníky moc neodsuzoval, není to zas tak růžové obchodovat na trhu, kde je x krát menší kupní síla než venku a marže na zboží ? nelze porovnávat ceny venku a tady a každej hned na Net a jak je to možné že tam je to o 10 Euro levnější, ale ti obchodníci venku maj jiné vekoobchodní marže než tady, kde ti po reklamaci nezbude ani na poštovné a to to ještě někdo musí zabalit a poslat. Jen názor, raději si tady v Čechách připlatim a koupím bez nervů, ale to je každýho věc, co jak a kde koupí. Jak jsem už napsal předností je spolehlivost a rychlost a může být i troch dražší to je poplatek za pohodlí!
Nebo si každý může kdo umí jen kritizovat založit firmu a zmíněné zboží dovážet a obchodovat chce to mít jen několik set tisíc na rozjezd a uvidíme jaké budou ceny pánové :?
AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50
Zipep

Příspěvek od Zipep » 29 led 2010 19:21

to sidewinder: toto jsem dostal na přímý dotaz, jak přes ně objednat něco z anglie :

za zprostredkovani 30% provize, dovoz do CR minimalne 21GBP , zalezi na veliksti konecneho baleni
Dekujeme,

GV TRANSPORT LTD. LONDON
www.gvtransport.net
www.gvtransport.co.uk
www.gvtransport.cz
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 29 led 2010 19:26

Jo ty jejich marže a tak to chápu, ale co mi vadí je že optika stojíc 200liber se u nás prodává za desítku.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 29 led 2010 19:27

Daystate Merlyn píše:nelze porovnávat ceny venku a tady
Stačí keď si porovnáš ceny v ČR. Napríklad kufor Negrini 1640 C ISY - niekde ho predáva za 1140,00 Kč a niekde za 2 825.00 Kč :!:
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 29 led 2010 19:32

Daystate Merlyn: jedno srovnání cen týkající se puškohledů Bushnell je ode mě na str. 23, it is normal? :) Mě se kulantně řečeno neudělalo dobře. Obrázek
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 29 led 2010 19:35

Zkuste pochopit že když si dá obchodní menší cenu neznamená že míň vydělá.
Naopak, naši přestanou objednávat venku a obchodníkům se zvedne obrat zboží. To znamená vyšší objednávka u výrobce a tedy nižší cenu na kusu a tedy vlastně vyšší výdělek a spokojenost nás.
Ale u nás je to pohodlnost. Proč se otáčet a zařizovat a muset prodat třeba 8 optik za nižší cenu když mi stačí prodat dvě (vždy se najde nějakej…)a mám vyděláno taky
Jetson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jetson » 29 led 2010 19:57

Pokud je správný předpoklad, že pan Kolebáč není mentálně zaostalý a neprodává AA se ztrátou, tak je to krásný příklad toho, že to jde.

Navíc těžko podporovat české obchodníky za situace, kdy mohu něco z USA koupit včetně dopravy, cla a DPH za 7000,- zatímco nejlevnější prodejce zde to má za 11000,- zbytek za 12000,- a více. (RC auto E-Maxx2 před cca 2 roky). Pokud z UK koupím vysílačku včetně přepravy za 3000,- a tady stojí nejvýhodněji 4999,-. Pokud v B.A.R. dám před rokem za S410 už nevím kolik a tady není na prodej vůbec....
Air Arms S410 Classic Beech .177 & Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
Daystate Merlyn

Příspěvek od Daystate Merlyn » 29 led 2010 20:04

Není to tak jednoduchý jak se zdá, některé místní firmy jsou jen prodlouženou rukou těch venku a ceny neurčují oni ale někdo jinej a JSB to jiná kategorie to je zaběhlá firma s obratem, že větrovky jsou jen krásný koníček a můžou si to dovolit prodávat v cenách jak venku, ale co je stím starostí se nikomu ani nezdá, to není po šichtě do hospůdky a kritizovat jak je všechno drahý a stojí za houno. Vlastní zkušenosti s obchodem!!
Jetson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jetson » 29 led 2010 20:16

Tomu věřím, ale v dnešním globálním světě s internetem jsou zrovna mé příklady jasná řeč čísel, záruka nezáruka, navíc fůra firem dnes poskytuje celosvětovou záruku na své výrobky. A tak například, když se mi podělala vysílačka nakoupená v UK, napsal jsem na suport v DE, že bych radši náhradní díl, než kvůli povolování 4 šroubků něco někam posílat a za 2dny jsem měl kurýrem náhradní díl v CZ až do domu, zatímco český zákazník postupující standartní cestou, čekal měsíc, než si jeho vysílačka prošla kolečkem prodejce-dovozce-servis DE-dovozce-prodejce.
Daystate Merlyn

Příspěvek od Daystate Merlyn » 29 led 2010 20:26

Je mi to jasný , ale taky jsem četl jak si jistý pan xx objednal sluchátka MePaBlu TARGET II Exclusive venku u výrobce s předpokladem dobré koupě a ejhle při reklamaci za 30Kč vadný repráček to byla peripetie na několik měsíců a 150EU za opravu, nakonec je znovu úmyslně poškodily do původního stavu a poslali zpět!! Něco se povede něco ne. Ale to je na tom to krásný, že si dneska můžeš vybrat co kde a za kolik nikdo nikoho do něčeho nenutí
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 29 led 2010 20:54

Ha zastánce českého obchodníka, ale spousta českých obchodníků přizná že nemá důvod dávat věci levněji když nemusí.
Zrovna Jetsonův příklad ze světa RC je ideální. Mám taky jeden.
Znám dovozce RC modelů HPI a přimo majitel mi sám řekl při takovéhle debatě že by mohl dát RC model buginy o 3000kč levněji, ale proč by to vlastně dělal když si to lidi i tak koupí.
Před třemi lety jsem kupoval „monstra“ a také sem sledoval zahraniční obchody. Z venku by vyšel na 11000 včetně cla dph a pošty, od dovozce jsem ho mněl za 14000 (on ho prodával za 15000) a ostatní prodejci chtěli 16500 a víc.
A věř že je to tak všude.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jetson » 29 led 2010 20:57

Jojo tu reklamaci si umím živě představit, já nakupuji jen tam, kde už to pár lidí prošlápnulo a právě proto jsem tak špatný, když nějaký osvědčený eshop vypadne ze hry. A ještě jeden bordel mne na CZ prodejcích štve. Vše mají skladem, nebo do 2 dnů a v praxi leda prd. To se mi nikde venku kde nakupuji nestalo. Buď to maj, nebo nemaj a vědí datum kdy to bude a nebo nevědí a objednávka je v takovém případě jen moje sázka do loterie.
Odpovědět