Popřípadě "pláč" ublížených, či jinak citově zainteresovaných, například závistivých.
Páni "obchodníci" sáhněte si do svědomí.
Kdyby totiž naši obchodníci a obchody (ne překupníci), vůbec měli požadované zboží a navíc v odpovídající a nepřemrštěné ceně, tak by asi nikdo nehledal jinou cestu a alexxxus by si ani "neškrtl" !!
A to ani nákupu ze zahraničí (byť v EU), nebo prostřednictvím jiné osoby.
Pak by celá tato diskuse byla zbytečná..
Jak někdo, kdo se snaží být "větový", píše "OT" !
Já jsem Čech (Moravák..

Osobně nerad nakupuji mimo, protože to s sebou přináší mimo pár výhod, taky někdy problémy a to nejen komunikační.
Někdy problémy s reklamacemi, někdy s platbou, jindy s dodávkami a dopravou, jindy (mimo EU) s clem a zákony, prostě pár jich nastat může. Sám jsem už některé zažil a to nemluvím o podvodech..
A abych pátral, jestli někdo dodává do ČR nebo ne, je mi už úplně ukradené.
To raději nakoupím u nás s plnou jistotou záruky, opravitelnosti a příjemného vstřícného a rychlého jednání, třeba v JSB.
Nebo pokud nechci celou tu anabázi komunikací, zjišťování dopravitelnosti a plateb do zahraničí, tak nakoupím prostřednictvím jiné osoby.
A je mi jedno, jestli je to to o pár kaček dražší, při té ceně se to ztratí a to pohodlí mi za těch pár korun stojí.
Třeba přes alexxxe, na kterého jsem si zatím nikdy nemohl ztěžovat.
Takže - "ruku na srdce", za současnou situaci si v podstatě můžou naši obchodníci sami !!
Kdyby místo zbytečných řečí byli schopni plně uspokojit poptávku, tak by se nikdo neobtěžoval nakupovat jinde, a jinak..

To je MŮJ názor a nikomu ho nevnucuji !
A budu ho mít tak dlouho, dokud se nepřesvědčím o opaku, nebo změně situace..