strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
ricci35

Příspěvek od ricci35 » 08 čer 2009 11:24

Narazil jsem na zajímavou reportáž jak jsou české ručičky pracovité.
Nicméně by mě zajímalo jakou může mít rychlost a energii diabolka + nábojka start (ta malá).Zkoušel to někdo z Vás a změřil?
Co se zákonů týče...to je jasné...jde jen o zvědavý dotaz.

Reportáž:
http://www.strelci.com/modules.php?name ... nt&sid=413

Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 08 čer 2009 16:49

Ing. Přemysl Liška ve své knize uvádí energii 7,5J - 20J, pokud si vzpomínám dobře.

Je to srovnatelné s výkonnější vzduchovkou sériové produkce. Akorát to pufne, to je jediná přidaná hodnota podobně nesmyslné úpravy, řekl bych... :-)

Samozřejmě, nastřelovací patronky nebo dokonce jateční náboje jsou úplně o něčem jiném.

Ale vlastně co - kupte si tu knížku. Jmenuje se Udělali si sami". Já sjem tak učinil a doporučuju...
ricci35

Příspěvek od ricci35 » 08 čer 2009 17:12

Tak dle mého soudu jateční patrona nebo 8mm Knall by mohla i roztrhnout hlaveň ne?A navíc tam by tlak byl už silný,že by to sotva mělo jen nějakých 20J.Jsem laik - pouze má doměnka.
Knihu bych koupil,ale od ledna byla vyprodána a zatím ji nemají.
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
milius

Příspěvek od milius » 08 čer 2009 17:41

...............
Naposledy upravil(a) milius dne 22 črc 2009 17:05, celkem upraveno 1 x.
reidy

Odstřel kuny

Příspěvek od reidy » 09 čer 2009 09:57

Do naší novostavby se nám nastěhovala kuna a nelze ji nijak vypudit.
Zkoušeli jsme všechno, plašice, rádio, čpavek, nic !!! Kdo zná tento problém ví o čem mluvím, problělé noci, rambajz... smrad, kolem domu jak na jatkách...
Tak zákon , nezákon zakoupil jsem Svavii 634 5,5mm a teď prosím o radu jak ji odstřelit. ( zdá se mi to humánější jak železa )´
Zatím běhám nad ránem kolem domu bez výsledků :twisted: :twisted:
daho11
Kontaktovat uživatele:

nábojka +brok

Příspěvek od daho11 » 09 čer 2009 10:54

jako děcko, bylo mě cca 15 let, jsem převrtal slavii 620 na diabolku + 6 mm start. vystřelil jsem z toho párkrát - matně si vzpomínám, že to prostřelilo 3 1mm hliníkový plechy, ve čtvrtým důlek.
vím, že mě to tehdy zklamalo, tak jsem to převrtal na 9 mm jateční.
z toho jsem střelil 2x - ve svěráku, sňůrka na spoušti, páč jsem měl strach. rána jak prase, tak jsem to honem sklidil, ale hlaveň to vydržela. plechů to prostřelilo 5. možná se toho broku při 9mm jatečáku půlka vypaří, co já vím.
akorát byl problém, že jak je kolem zaního konce hlavně těsnění, tak konec náboje cca 2-3 mm byl bez kovu kolem sebe, ale ani se nanafoukl, což bych čekal, při vstupu tlaku do hlavně 4,5 mm.
výsledek - akorát jsem zničil vzduchovku, - po těch pokusech jsem hlaveň zničil, zbylo mi z ní cca 30 cm hlavňoviny 4,5, pokusím se ji najít, kdyby ji někdo chtěl, zbylo mi železo a pažba, pažbu jsem minulý rok prodal - po cca 20 letech :-)

sorry, vím že je to OT, jen jsem reagoval na předchozí dotazy.
daho11
Kontaktovat uživatele:

ku.da

Příspěvek od daho11 » 09 čer 2009 11:12

S odstřelem neporadím, ale tak u nás byla kuna.
Nepomohlo nic, několikrát sežrala i hadičky v motoru u auta, z podhledu pod střechou jsem vybral v gumovejch rukavicích 3 kýble bordelu, trusu, kostí atd. Odešla sama, jak vyvedla mladý, do té doby nepomohlo rádio, plašičky, psí chlupy, počuraná hadra, atd.
Chtěl jsem zkusit pepřovej sprej do podhledu pod střechou, ale měl jsem strach, že to poleze do baráku.
Až vyveda mladý, tak jsem pod střechu instaloval plašič a další rok se nastěhovala k sousedům. Myslím si, že když na baráku plašič je, tak si vybere v okolí příjemnější místo, ale pokud je nastěhovaná, tak nevím, jak ji dostat pryč.
Taky jsem číhával se vzduchovkou, na ní přidělanou baterku, párkrát jsem tu ku.du viděl, ale než jsem vystřelil, byla v tahu.

Napadlo mě tohle:
Stativ od kamery, na to kvér, tři serva, usb kamera s infra přísvitem za mířidla, noťas, přijímač + vysílač a je to hotový :-). Nedávno jsem to počítal, vyjde to na cca 4 litry - samozřejmě bez toho PC.
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 09 čer 2009 11:29

Ked sme este byvali na dedine, chovali sme sliepky.
a drhla nam ich kuna.
byvala v susedovom dome.
kuna nikdy nedrhne vo svojom teritoriu ale v susednom.
ja som prave naopak potreboval aby prisla byvat knam.
lenze sused tiez pracoval tak ako ja v lesnickom odvetvi a o takychto fintach vedel, tak kunu nevyhanal.
jeho sliepky sa s usmevom prechadzali po dvore a nase som nesiel dostat vecer do kurina.
odvtedy som ich nechaval spavat volne na dvore aby mali aspon nejaku sancu.
len prehryzla krk olizala krv a sliepku nechala celu.
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
reidy

Příspěvek od reidy » 09 čer 2009 13:02

No dnes 04:00 jsem si s ní téměř potykal měl jsem cca 30 cm od nosu, bohužel nás dělilo sklo střešního Veluxu. Mrcha ještě na mě drce čuměla.
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 09 čer 2009 13:07

nakoniec budete kamarati.
ved je to mile zvieratko. :wink:
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
reidy

Příspěvek od reidy » 09 čer 2009 13:35

Milé to je, ale nemá žádné vychování a neplatí nájem :wink: Nejmilejší bude asi vycpané.
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 čer 2009 16:33

Půjč si od nějakého myslivce sklopec.

100% úspěšnost.
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 09 čer 2009 16:41

Nebo mi máme doma past na živou, potkany, kuny, atd. Pak taky jinou past na straky. No a když chytíš tak ani nemusíš zabíjet, ale odneseš pěkně daleko. Jestli máš dílnu, garáž, tak je to hotové raz, dva.
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 09 čer 2009 16:51

sklopec JE past na živou.

http://www.mze.cz/UserFiles/File/MYSLIVOST/pasti.pdf

Je to hračka vyrobit.
undead

Příspěvek od undead » 09 čer 2009 18:21

ani ju neskusaj strielat, musel by si s istotou zasiahnut zivotne dvolezite organy z kratkej vzdialenosti a to je pri takom velmi zivom tvorovi ako je kuna dost tazke az nemozne, bo sa to stale stale hybe. Este ju trafis blbo, skape niekde u suseda.. ten to da na policiu aby niekto nehovoril ze co mu robila ta mrtva kuna na dvore, najdu diabolku, kal. 5,5 je podstatne mejej rozsireny ako 4,5- zmensi sa okruh podozrivzch, zhabu ti vzduchovku a uz mas na krku trestný cin pytliactva + zákon na ochranu zvířat proti týrání+prestupok z. o zbraniach a strelive. a to veru nebude lacne a budes este rad ak neskoncis v base. myslim to vazne. pouzi klapec, zrob ho vacsi a daj fajnovu návnadu, to bude takmer 100% uspesnost. a radsej pusti to zlate krvilacne zvieratko :)
este k tomu kuna vazne nikdy nedrhne vo svojom okoli, tym sa akoze "maskuje". Vela zvierat vo svojom okoli nerobi skody, dokonca ani nenavidene skorce, staci budka na ceresni+skorec a ceresne mas cele.

kukol som este zakony, mate podobne ako na slov. ,

Zákon na ochranu zvířat proti týrání v ustanovení § 14 uvádí následující:
(1) Je zakázáno odchytávat nebo usmrcovat volně žijící zvíře

g) pomocí poloautomatické nebo automatické zbraně se zásobníkem schopným pojmout více než 2 náboje, nejedná-li se o případ podle ustanovení §5 odst. 2 písm.c),
//co to ma spolocne s tyranim? ked jej dam davku automatom tak se //nebude trapit,
f )pomocí elektrického proudu, nejde-li o výkon práva upravený zvláštními právními předpis,
// v elektrickej pasci sa tiez nebute trapit a smrt nastane okamzite..
i) pomocí letadla nebo motorového vozidla,
// no toto je az perlicka, kupim si lietadlo aby som nim mohol naburat nejake zviera..

atd.
zakom porusis ani nevies ako.
Odpovědět