strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
huat

Příspěvek od huat » 22 úno 2009 14:07

Tráviť potkany a montovať sieťky na kostoly proti holubom sa smie?Skapíňajú aj niekolko dní,kde sú potom ochranári?Potom je už humánnejšie ich zastreliť.
Pozeral som nemecký dokument kde sa hovorilo že v Berlíne pripadne na každého obyvatela jeden potkan to je 5 000 000 potkanov.A najlepšia návnada do pastce je Nutela, potkany jej nevedia odolať.

Majki

Příspěvek od Majki » 22 úno 2009 14:33

Myslys Nutela ako cokoladova natierka?
kayakero

Příspěvek od kayakero » 23 úno 2009 13:32

Tak toho by měla Nutela využít v reklamní kampani: pochoutka, které nelze odolat. :D

Ještě k těm holubům: jak známo, roznášejí, dobytkové, salmonelózu: kdysi na ZDŠ jsme celá třída nějaké bedny na civilní obranu stěhovali na školní půdu, hojně jimi obydlenou. Pro prach zvířený z vyschlých rozdupaných guánových nánosů se skoro nedalo dýchat. Výsledek: 1/3 dětí do druhého dne horečky 38°C + tyfusní sračku na několik dní. Komise z hygieny pak tvrdila řediteli, že je debil, že na takovou salmonelózu mají na okrese co rok pár mrtvých - hlavně dětí po zimě, po chřipkových epidemiích, že zemřít někdo, čeká ho obžaloba.

Takže jasně že holuby ve městech pozabíjet - co nejvíc, co nejdřív.
Ale i když by se mi líbilo si to s nimi vyřídit osobně diabolama, jsem vlastně rád, že se to obecně nesmí. Ono kdyby po ulicích pobíhali negramoti se 16J-vzduchovkama vilní na zabíjení, střílející hlava nehlava - tedy zcela jistě se nestarající o bezpečný dopad diaboly když minou nebo prostřelí, nebyla by nouze o diabolové ťukance na autech až náhodně postřelené krmitele holubů či civilisty + histerické nafouklé aféry v médiích, zaměřené proti svobodě střelby + střelcům obecně.
madbugie

Příspěvek od madbugie » 16 bře 2009 09:05

mám takú "teoretickú" otázku, kam trafiť mačku, aby som ju nezabil, resp. aby som ju ťažko neranil, ale aby jasne pochopila, že môj pestovaný trávnik, ktorý je určený pre moje malé deti nie je hajzel...

(uz som vyniesol 2 lopaty plne sračiek... zatial som videl 4 rozne macky na navsteve z okna, ale asi ich bude viac...)

(ja typujem niekam na chvost... ale ak to nepochopia pojdem vyššie)
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 16 bře 2009 09:09

Chvost,zadne stehno,vsetko ostatne je dost nebezpecne pre zivot macky.Osobne by som to ale skor riesil prakom a kamenom(maticou, velkou loziskovou gulockou), ako vzduchovkou.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
jarop

streľba na mačky

Příspěvek od jarop » 16 bře 2009 11:04

Ak môžem radiť k tým mačkám, oni radi chodia tam, kde môžu svoju postprodukciu ľakho zahrabať. Je možné im dať trochu piesku niekde do kúta a tam sa sami presmerujú. Osobne to mám vyskúšané na záhrade s polodivokými mačkami.
Ešte jedna vec, mačky ani iné tvory nevedia spájať príčiny s následkami ak je medzi nimi pauza. Ak mačka robí neplechu, treba zaúradovať hneď pri činnosti. Inak to nepochopí.
Jaro
lov21 4.5mm, crosman 2300T, crosman 2250xt, drulov rada 5.5mm
madbugie

Příspěvek od madbugie » 16 bře 2009 11:23

hmmm... kopu piesku aj štrku tam mám a tam nechodia... prave ze to je mi divne, ked sme v minulosti mali kocurov tak ti to po sebe zahrabavali ale tuto zacali priamo na travnik aby to bolo viditelne, zrejme boj o uzemie, lebo je ich tam kopec zdivocelych maciek a zrejme sa aj na divoko nakotili, no a teraz ako sa roztopil sneh, tak sodoma gomora nemas kam stupit, a su tam rozne velkosti a rozne konzistencie ble ble ble...

skor mi to pride ako prazdne teritorium kde nie je ani pes ani domaca mačka tak si tam robia slezinu, plus na konci zahrady mam velku stodolu a tam maju hotovu grupen party, ale tomu sa na dedine zabranit neda...

k tej kauzálnosti je to fajn ak by som ju vymakol priamo pri cinnosti, ale akonahle pocuju alebo vidia ze tam sme tak su okamzite prec...

takze mi zostava strelba na nahodu, ci uz pochopi alebo nepochopi, dufam ze pochopi ze sa sem vobec neoplati chodit, v jej vlastnom zaujme...

nerad by som ublizoval zvieratam, ani ma to v zivote nenapadlo, mne staci strielat do terca,... ale ked som bol cez vikend postaveny pred otazku vlastne deti alebo "cudzie" divoké macky, nie je čo riešiť, keby to boli nejake domace, očkované, udržiavane mačky tak prosim, ale toto je tzv. pouličná dedinská zmeska...
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Jelen226

Příspěvek od Jelen226 » 16 bře 2009 11:46

Já mám s kočkami podobný problém, akorát teda mi dělají horší věci. S oblibou skáčou na auto. A když je mokro, kočce to začne klouzat, tak vytáhne drápky a podrápe lak. Na autě už mám zdrápanou kapotu docela fest. Taky asi začnu držet stráž.
madbugie

Příspěvek od madbugie » 16 bře 2009 12:56

fuha tak to ti nezavidim... mam nove auto to by som ich asi rovno medzi oci... to mi ani nehovor...
Jelen226

Příspěvek od Jelen226 » 16 bře 2009 13:22

Tak hlavně neparkuj u zdi, ať kočky nepoužívají auto jako skokanskej můstek. Když mi podrápali peugeota, tak jsem to celkem ustál, sice jen tak tak, ale ustál. Ale když mi zdrápali kapotu mýho zánovního žigula, pokoušel se o mě infarkt :evil:
PaF

Příspěvek od PaF » 16 bře 2009 13:36

Do riti, panove, do riti. Ale fakt hned po vykonu nebo rovnou pri nem. Funguje to, u nekterych jedincu az po opakovani procedury.
jarop

mačky

Příspěvek od jarop » 16 bře 2009 17:17

Tak neviem. To čo mi tu opisujete to sú nejaké bezprizorné divošky.
Čakať a strážiť sa nie každému chce.
Neexistuje nejaký sprej - vôňa ktorú neznášajú, niečo podobné ako sa používa na medvede, aby ich odlákalo preč ?
Viem, že sú rastliny ktoré nemusia, ale to by ste ich musel niekde nasadiť. A to by vyžadovalo asi zmenu trávnikového plánu.
Skúsim niečo k tomu spreju nájsť.
Jaro
ivco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ivco » 16 bře 2009 17:50

psosprej. :lol:
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
jarop

Příspěvek od jarop » 16 bře 2009 18:39

Dobrý nápad, treba čas od času si požičať susedovie Rexa, aby označil územie. To bude najlepší signál pre mačky, aby sa pakovali.
Ak sused nebude tiež pes, tak ho požičia zadarmo alebo za symbolické koliesko salámy.
Jaro
Jelen226

Příspěvek od Jelen226 » 16 bře 2009 19:06

Já mám sice vojenskou vzduchovku vz. 47 a ta je relativně slabá, ale zas je fakt, že jsem jich pár trefil do řiti a už jsem jich moc od tý doby neviděl. Nedavno jednu a tu vim, že jsem netrefil, ale přesto se už taky neukazuje.
Odpovědět