strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mocima
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mocima » 09 čer 2009 19:46

Pánové,

střelba na živé cíle je mi trochu proti srsti, ale v případě kuny si myslím, že je to nejhnumánnější způsob. Samozřejmě kulovnice je lepší, ale v zástavě nepoužitelná.
Sklopec ja v případě kuny na nic. Vím z vlastní zkušenosti. Chycená kuna se během noci prokousala sklopcem, který byl udělaný z 25 mm dubové fošny.
Železa mi přijdou horší než diabolka.
A pokud je vzduchovka dostatečně výkonná, 5,5 mm a dobře trefená, neviděl bych problém.

Nikoho tímto nenabádám a ani na sebe nic nepráskám. Do dneška ta potfora co mi sežrala sklopec běhá po stěnách baráku. :wink:

Optimista se učí anglicky, pesismista se učí čínsky...realista se učí střílet.

Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 09 čer 2009 19:57

To se ti prokouše i potkan, proto musíš na vnitřní stěny dát plech. Bez toho to nejde :wink:
reidy

Příspěvek od reidy » 09 čer 2009 20:24

Pomalu jsem ji naučil chodit na špek na půdu, už jsem tam číhal i se Slávkou ale nic, ani nevím kdy vstává a opouští pelech, budu muset zkusit ten sklopec. Jestli tu kur.. chytím tak žádný odvoz, čestná poprava jako vojáka, olovem! Fakt je to celkem milé zvíře, ale těch probdělých nocí, úvana v práci :twisted: :evil:
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 09 čer 2009 20:54

Skus ten sklopec. Ja mam vlastnu vyrobu, uz som pochytal potkany, macky, kuny. Cez tu moju sa neprekuse, predsa len mreze s medzerami 2cm urobene z roxoru 6-ky su tvrdy oriesok :D
Ako navnadu skus pouzit hlavu z udenaca, ale to skor chytis macku. Neviem ci tam mas kunu skalnu alebo lesnu, da sa to zistit podla ,,naprsenky" a tak isto podla stopy v snehu, myslim ze skalna nema medzi vankusikmi srst ale niesom si isty.
Ako navnadu by som pouzil vrecusko ktoreho obsah je lubovolny, najosvedcenejsie je zmes pochutok, ja davam med, vajce a susene ovocie (tuzemske, ziadne figi, datle, mango a podobne hovadiny).
To by mohlo fungovat, vyskusaj a daj vediet.
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
milius

Příspěvek od milius » 09 čer 2009 21:23

...............
Naposledy upravil(a) milius dne 22 črc 2009 17:03, celkem upraveno 1 x.
Kubo 630

Příspěvek od Kubo 630 » 09 čer 2009 22:32

No v podstate suhlasim ale predsa len:

ad1) Na potravu sa nalakat da. Zlozenie toho vrecuska som si nevymyslel, nemam sice pamet ako slon, na predmete zoologia a biologia polovnej zvery pocas teorie kandidatskeho kurzu polovnikov nam to prednasajuci hovoril, bolo to kedysi vo februari takze si este co to pametam .Takze nalakat na jedlo sa da.

ad2) Chytit do pasce-sklopca sa da, vyskusane, funguje.

ad3) Ak kuna po zasahu na mozog nieje ihned K.O, tak to potom nebol zasah na mozog. 16J v cal.177 postacuje jedna rana, vyskusane, funguje.

Velmi sa mi nezda aby navnadu pocas noci zozrali macky, takyto uhlavny potravinovy konkurenti asi tazko ,,obhospodaruju" jedno teritorioum.

Osobne si myslim ze je ovela vecsia sanca ze ju chyti ako zastreli. Pasca je nastavena 24 hodin denne, kolko hodin denne stravy postriezkou? 1, 2, 3 hodiny a prestane ho to bavit.

Ale pozor, zakony su v tomto prisne, to uz radsej ukradnut auto ako byt usvedceny z pytliactva.
Lovu a Lesu ZDAR!
Antonio Zoli 1900 Pro S Battue 9,3x62 + Bushnell 4200 Elite 2,5-10x50 RD + Weaver
Hemmerli 16/16x70
Hatsan 55 S + Nikko Stirling Gold Crown 6x42
Slavia 630
Poľovníctvo nieje koníček, je to spôsob života.
milius

Příspěvek od milius » 09 čer 2009 23:01

...............
Naposledy upravil(a) milius dne 22 črc 2009 17:02, celkem upraveno 1 x.
undead

Příspěvek od undead » 10 čer 2009 00:01

kuna kludne moze byt aktivna aj cez den! ona ma svojsky rezim..
Chytit do pasce-sklopca sa da!!! tiež odskúšane! už na druhy deň tam bola. ak ti tam kuna byva, tak do sklopca nechytis macku, lebo macky sa kuny boja a jej bydlisku sa vyhybaju. ide o to dať sklopec na miesto kadiaľ chodi, kuna ma miestami dokonca vyslapane trasy a niektore miesta pravidelne znackuje. idealne je dat sklopec na jej chodnik, na zuzene miesto, nejaku strbinu, alebo tak. ako som uz pisal klapec, zrob ho vacsi a daj fajnovu návnadu, nejaky kusok masa, niekto dava vajce, klapec by mal by taky ten s dvoma otvormi, vid obr.

zastrelit ju vzduchovkou je tyranie, ono sa to fakt ani na chvilu nezastavi, 5.5 nejde do hlbky. 4.5 sa zas zastavi na kosti. len presne na organy, srdce je male a taktiez ako pluca v hrudnom kosi-kosti- nevies ci trafis kost ci nie, ak hej tak ubzikne a si uz neskrtnes. ak das kovohute tak moze nikde skapat na otravu olovom.

ak ju niekto najde mrtvu moze byt pruser jak hovado!!!
ak tam ma hniezdo tak aj mlade! Mláďatá (2 až 3) sa rodia koncom marca až začiatkom mája!!!!!!!!!! ak niekto zisti ze si ju pifol, tak!!!!
ako pisal Kubo 630to ..uz radsej ukradnut auto ako byt usvedceny z pytliactva. okrem toho je to neludske a neeticke, zabijes tak 3-4 kuny, pravdupovediac sa mi to hnusi ju teraz strielat vzduchovkou :(

na stopro to bude skalna, lesnu som nevidel uz ani nepamatam.a skalna sa lesnej vyhyba. lesna zer veverky a nelezie k ludom, skalna praveze ludi vyhladava, bo tam su potkany.
tj živia sa prevažne menšími hlodavcami..-je užitočna, ak ti nehlusi hydinu, zajace... nie je potreba ju zabijat, mozno je to len tvoja tuzba po trofeji lovca bezohladu na zakon.. !
radsej by som videl vo svojom okoli peknu kunu ako potkany, ono je to krasne hyperaktivne zvieratko.
Přílohy
klapec.jpg
klapec.jpg (8.75KiB)Zobrazeno 7055 x
milius

Příspěvek od milius » 10 čer 2009 00:24

...............
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 10 čer 2009 00:37

no, já jsem teda kunu lesní v baráku ještě neviděl. Vždycky to byly skalní.
milius

Příspěvek od milius » 10 čer 2009 00:45

...............
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 10 čer 2009 07:21

Obě kuny jsou aktivní nejvíce v noci.
Kuna lesní ale do baráků neleze, nadto se nemají s kunou skalní (údajně) příliš v lásce.
Kunu lesní jsem za patnáct let myslivosti viděl asi jednou (v lese) ... :-)

PS:
jsi dobrej, pokud dokážeš odhalit gramatické chyby ve slovenčině...já tam kromě velkého písmena na začátku věty nic nevidím... :-D
reidy

Příspěvek od reidy » 10 čer 2009 07:31

Včera měla rockový den, metalem se barák jen třásl a rambajzem připomínal rej kolotočářů. Jinak jsem psal výše, naučil jsem ji chodit na půdě na špek, a poslední kousek jsem dal do pasti na potkany. Špek ukouslý, past zklaplá tak ke všemu asi dostala pořádně i po čumáku. Tak doufám , že balí bahoty.
Jinak jsem ji předevčírem viděl cca z 30 cm seděla na skle od Veluxu já pod ní a fakt je to hezké zvíře. šedočerné a bílé bříško, čas: 04:00
kayco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kayco » 10 čer 2009 07:34

no dobre ale niekde ten pelech musi mat, pokukaj sa dobre, ak ho najdes resp ak najdes jej chodnicek mas to napoli vyhrate
Crosman 2250XT/Centerpoint 4X32
undead

Příspěvek od undead » 10 čer 2009 10:17

s tým súhlasím že lesná je aktívnejšia.. ale porovnaj si mačku a kunu skalnú, no a pre toho kto si nedávno kúpil vzduchovku to bude riadne pohyblivý terc, kym ju zamieri tak kuna bude uz inde a nie to trafiť srdce..
reidy
vidíš že na návnadu ide. ak nemáš čas robiť klapec skus nájsť hniezdo, resp. sa dostan aspoň do blízkosti hniezda, mozno postaci osvetliť hniezdo..
ona v nebezpečenstve zoberie mlade a hajde preč.
milius
gramatika, no a?
"máš asi vše vyčtený", skor skusenosti, asi od 7 triedy zs som chodil na poľovačky.. skôr do lesa....
Odpovědět