kuna kludne moze byt aktivna aj cez den! ona ma svojsky rezim..
Chytit do pasce-sklopca sa da!!! tiež odskúšane! už na druhy deň tam bola. ak ti tam kuna byva, tak do sklopca nechytis macku, lebo macky sa kuny boja a jej bydlisku sa vyhybaju. ide o to dať sklopec na miesto kadiaľ chodi, kuna ma miestami dokonca vyslapane trasy a niektore miesta pravidelne znackuje. idealne je dat sklopec na jej chodnik, na zuzene miesto, nejaku strbinu, alebo tak. ako som uz pisal klapec,
zrob ho vacsi a daj fajnovu návnadu, nejaky kusok masa, niekto dava vajce, klapec by mal by taky ten s dvoma otvormi, vid obr.
zastrelit ju vzduchovkou je tyranie, ono sa to fakt ani na chvilu nezastavi, 5.5 nejde do hlbky. 4.5 sa zas zastavi na kosti. len presne na organy, srdce je male a taktiez ako pluca v hrudnom kosi-kosti- nevies ci trafis kost ci nie, ak hej tak ubzikne a si uz neskrtnes. ak das kovohute tak moze nikde skapat na otravu olovom.
ak ju niekto najde mrtvu moze byt pruser jak hovado!!!
ak tam ma hniezdo tak aj mlade! Mláďatá (2 až 3) sa rodia koncom marca až začiatkom mája!!!!!!!!!! ak niekto zisti ze si ju pifol, tak!!!!
ako pisal Kubo 630to ..uz radsej ukradnut auto ako byt usvedceny z pytliactva. okrem toho je to neludske a neeticke, zabijes tak 3-4 kuny, pravdupovediac sa mi to hnusi ju teraz strielat vzduchovkou
na stopro to bude skalna, lesnu som nevidel uz ani nepamatam.a skalna sa lesnej vyhyba. lesna zer veverky a nelezie k ludom, skalna praveze ludi vyhladava, bo tam su potkany.
tj živia sa prevažne menšími hlodavcami..-je užitočna, ak ti nehlusi hydinu, zajace... nie je potreba ju zabijat, mozno je to len tvoja tuzba po trofeji lovca bezohladu na zakon.. !
radsej by som videl vo svojom okoli peknu kunu ako potkany, ono je to krasne hyperaktivne zvieratko.