Anonymous píše:Pořád dokola omílaný argument.
Už vám někdy zbraň spadla do bláta?
Mě ne. Při paintballu sebou plácnem do bláta
poměrně svižně, ale zbraň zůstane čistá (rozhodně
se bláto nedostane dovnitř).
Zdravím pánové, tak nějak sedím a čtu Vaši diskuzi a nedalo mi to nějak regovat.
Víte chhlapi ono je asi úplně jedno, jestli přes ten žigul na 300 m bude lítam 7,62vz43 nebo ,223. Kdo nezažil až tam běží a zkusí si tam v palbě SA58 počtak v okopu nebo v palbě UK59 i M16. Pak asi polovi této diskoze odpadne.
Z mých skromných zkušeností mohu jen následujicí:
- střelba dávkou se hodí tak akorát na menší vzdálenosti a čistění místností při vpádu. Jen tak mimochdem kolik myslíte že sebou jako voják nesete munice. Při plné kadenci zbraně by Vám zůstal pro boj tak akorát bajonet.
- na větší vzdálenosti je vždy efektivnější jednotlivá rána
- souhlasím s kolegou že zbraň na zem padat nemá ale při plížení ji povlečete třeba i hovnama když to bude nad váma bzučet
- 7,62 vz43 je pro výhodnější střelivo z důvodu vyší průbojnosti. M16 má problémy s hustším křovím či silnějším stromem. Zkuste někto vystřelit z SA58 na strom o průměru 0,5 m. Myslíte že bych se za něj schoval. Ani hovno!!
- měl jsem možnost z SA58 vystřítel během cca 20-ti minut asi 1500 nábojů. Přestávaky jen na páskování zásobníků. Ne po jednom ale po 10-ti nábojích za 3 sekundy. Věřil bych že po 10000 ranách se ten kvér už nadá udržet ani za spoušť.
- jinak třeba testování UK59 probíhalo tak, že střílel tak dlouho dokud se nezavařil, či se neohla hlaveň neobo nezačala explodovat munice v nábojové komoře. Člověk který to dělal říkal, že to někdy trvalo i několik hodin něž UK59 zdechnul.
Tak se mějte a užívejte života.