romi,
ten lis je dobrý nápad. Tiež mám nejaké strely .50 cal z tvrdého olova. Jednu som aj natlačil skúšobne do hlavne. Išla veľmi ťažko a von som ju musel vyrážať drevenou tyčou a kladivom. Čo by sa asi stalo, keby som chcel takto nabitú strelu vystreliť? Asi by aj hlaveň roztrhlo. Skôr by som potreboval vyrobiť jednoduchý lis na kalibrovanie striel na .452 cal. Mám nejaké saboty a veľa zbytočných striel v rôznych .45-kových kalibroch. Malo by to fungovať na podobnom princípe ako máš na videu. To si asi aj vyrobím, len tú matricu (.452) budem musieť kúpiť. Alebo by sa dala aj vyrobiť nejaká náhrada?
duffioso,
zatiaľ používam W209 dnový šrób, ten na mušketovú zápalku čo som si doobjednal som ešte nemal namontovaný. Môžem len porovnať a zmerať tieto dva šróby. Pokiaľ sa nasadia na šróby zápalky, tak ten na W209 je asi o 0,5mm kratší ako ten na mušketovú (krídelkovú) zápalku. Neviem porovnať ako sa to bude "správať" pri streľbe. Ale určite to nebude také spoľahlivé ako W209. Pokiaľ by sa mi tento dnový šrób (W209) zničil a nezohnal by som už taký, tak by som si radšej dal vyrobiť z tých polotovarov podobný. Ten mušketový nechcem používať a mám ho naozaj len pre najkrajnejšie situácie. Na fotke sú oba šróby na porovnanie.
duffioso,
ja si myslím, že sa ten úderník nebude opotrebovávať. Preto som si radšej objednal piston na tú väčšiu zápalku, nech je to aspoň také široké ako broková zápalka. Na Evolutione mám iný úderník ako na Trackeri. Pre istotu som si doobjednal aj úderník.
Tu sú strely .458 cal, ktoré by som chcel nakalibrovať na .452 cal. a použiť ako strely sabot. Na to by stačil aj nejaký doma vyrobený lis, niečo podobné čím sa nabíjajú valce perkusných revolverov. To zelené na strelách je nejaký povlak EPRX, ktorý zabraňuje zanášaniu hlavne. www.ukazto.com/?img=3834464~.458Cal.jpg
Tieto strely .50 Cal z tvrdého olova bol problém natlačiť do hlavne a vytiahnuť ešte väčší problém.
Pokud je střela natlačena do hlavně, neměl by být problém ji dostat ven. Pokud "drhne " ,je asi špatně namazaná. V nehorším případě ,stříknout trochu silikonu ve spreji a jede jak po másle.
Sú to strely určené skôr na prebíjanie nábojov. Romi, na ten doma vyrobený kalibračný lis som zvedavý. Najväčší problém bude asi tá matrica. Máš nápad ako vyrobiť nejakú "improvizovanú" matricu .452 (alebo .451)? Nechcem ju zbytočne kupovať, pokiaľ budem kalibrovať len občas.
Tak jsem střelil asi 30 ran.
Nabíjení:
- pokud nabíjíte v ruce je to celkem namáhavé
- při nabíjení /zasouvání/ střely je dobré odšroubovat kompenzátor, který znovu našroubujete při dotlačování na prach
Střelba:
- 4 mm zápalky se osvědčily ,ani jeden selháč
- střelba přesná, za podmínek - držení zbraně obouruč. , vzdálenost 25m. Střely REAL a Minie, neviděl jsem rozdíl.
romi,
1. aké navážky prachu si skúšal a ktorá sa ti najviac pozdávala?
2. aj si prečistil vývrt medzi výstrelmi? Asi po koľkých ranách?
3. aké mazivo si dával teraz v zime na strely?
1. Jako na Trackeru 2,5g střely Minie a REAL balené v papírku, fungovalo to ,nebyl důvod měnit navážku - bylo to první střílení..
2. čistit nebylo třeba, po 30 střelách šlo nabíjet jako po první.
3. Jelení lůj + včelí vosk + Ceres soft, namáčené za horka.
Průběh nabíjení REALů
Ahoj, cvičně jsem zkoušel do hlavně namazané REALy odlité z vodovodních trubek. Dnový šroub jsem pro kontrolu vyšrouboval. Začátek jde pochopitelně ztuha, dál už lehce, ale posledních asi 60 mm před závitem dnového šroubu musím opět vyvinout velký tlak. Nesvědčí to pro blbý (kónický) vývrt?
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*