P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Co znamena, ze strela isla dost tazko? Pride mi to byt dost relativny pojem. Zacinam mat obavy z toho co tu citam, ze ak by som to nahodou neodhadol a velmi nasilu natlacil strelu, tak to nedopadne dobre...Ci snad az tak nie?
Moze mi niekto zistit kolko gramov vesuvitu sa zmesti do nabojnice .308 pripadne 7.65Br? Vaha akosi meska, tak to nechcem tipovat. Pre zbran idem zajtra k Wojoczek ovi...dakujem
Moze mi niekto zistit kolko gramov vesuvitu sa zmesti do nabojnice .308 pripadne 7.65Br? Vaha akosi meska, tak to nechcem tipovat. Pre zbran idem zajtra k Wojoczek ovi...dakujem

G26(9x19) CZ100(9lug) Astra960(.357/.38 ) CZ92(6,35Bw.) MCM-Margolin(.22LR) Vostok-SM2(.22LR) Ardesa-Yukon(.50perk) S620,LOV1(4,5mm) TAU6
-
Martine, dělá mi to přesně totéž a je to zřejmě zcela normální. V prvním centimetru se střela kousne do drážek a vyplní je, ale dalším zasouváním se tyto výstupky strhnou a drážky prosvítají.
Já ale poslední centimetry musím fakt tlačit. Doufám, že se mi po výstřelu nerozletí hlaveň
Duffymu dík, a co na to kamarádi strojaři? Fanda? Bufallo? Romi?
Já ale poslední centimetry musím fakt tlačit. Doufám, že se mi po výstřelu nerozletí hlaveň

Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
-
V newtonech ti tu sílu neřeknu, ale když nabíjím dřevěnou dvanáctkou kulatinkou, musím ji vzít hodně pevně do ruky, pažba opřená o zem. V průběhu hlavně to jde palcem.Lynk píše:Co znamena, ze strela isla dost tazko? Pride mi to byt dost relativny pojem.
Nabíjení
Při nabíjení střely ke konci drhne patrně proto, že ji schází mazání. Pokud test provádíte s vytaženým dnovým šroubem, stříkněte trochu silikonu do hlavně. Při protlačení střely musí mít konstantní odpor po celé délce hlavně. Nechce se mi věřit, že máte drážky zanesené olovem...
-
Poměř si ty hilzny a spočítej objem. Mně vychází sypná hmotnost Vesuvitu 0,9 - 1,0 g/cm3.Lynk píše: Moze mi niekto zistit kolko gramov vesuvitu sa zmesti do nabojnice .308 pripadne 7.65Br?
Jinak jsem koupil ve zdrav. potřebách krásné maličké 6 ml nádobky s pevným zeleným špuntem, 1,50 CZK/ks. Jak řečeno, akorát na loveckou dávku. Jsou označené K2 EDTA a jsou na odběr nesrážlivé krve - uvnitř je krystalek látky proti srážení, který stačí vytřít hadrem. Nebo do nich lze dát 2 ks REALů 0.50/320 grs či snad 3 ks po 250 grs. Jsou z polyethylenu, a tedy nepraskají. Jediná vada na kráse - nejsou antistatické. Tak by mě zajímalo, jak je to s profi plastovými odměrkami na BP. Taky zrovna nevypadají, že by byly z plastu s příměsí uhlíku pro snížení měrného odporu...
-
Per Larsson:Neres to,je to normalni.Nic s hlavni neni a nic se nestane.Ale romi potvrzuje to co jsem si myslel a to,ze je nerovnomerne mazani.Zkusil bych jine mazivo.
Ty nadobky co jsi koupil,me zajimaji.Mas nejaky odkaz?Staticka el. me netrapi.Cernej prach se jen tak jiskrou nezapali,ale muj Pyrodex je neco jinyho a tam si nejsem jistej.Kazdopadne by se mi libili na strely.Mas foto?
Ty nadobky co jsi koupil,me zajimaji.Mas nejaky odkaz?Staticka el. me netrapi.Cernej prach se jen tak jiskrou nezapali,ale muj Pyrodex je neco jinyho a tam si nejsem jistej.Kazdopadne by se mi libili na strely.Mas foto?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
-
-
-
Zůžení hlavně u dnového šroubu je neobvyklá věc. Nemělo by to být. Může to být způsobeno např. nalisováním hlavně do pouzdra závěru, deformací po přivaření nějakého dílu nebo příliš hluboké vyvrtání otvorů pro montáž hledí a nakonec i to zanesení olovem by to mohlo také být. Nic jiného mě momentálně nenapadá. Pokud toto zůžené místo zaplní prach při nabíjení a střela se tam už nedostane, tak se nic neděje. Prachu to vadit nebude.
Lynk:
.357Magnum.............1.8 gramu čern. prachu;
. 38 Special............1.56 gramu;
.45 ACP................1,82 gramu;
.223 Remington.........2 gramy ;
5,6x52 Savage..........2,3 gramu;
9,3 x62.....3,25 gramu;
7.62 x 39........2,34 gramu
7,62 x 25 (Tok.-Maus.).....1,15 až 1,25 gramu(sklepaná)
7.65 Br.......0,65gramu
Lynk:
.357Magnum.............1.8 gramu čern. prachu;
. 38 Special............1.56 gramu;
.45 ACP................1,82 gramu;
.223 Remington.........2 gramy ;
5,6x52 Savage..........2,3 gramu;
9,3 x62.....3,25 gramu;
7.62 x 39........2,34 gramu
7,62 x 25 (Tok.-Maus.).....1,15 až 1,25 gramu(sklepaná)
7.65 Br.......0,65gramu
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
-
Díky, Fando, zrovna jsem ti chtěl psát SZ. Takže asi na reklamaci? Hlaveň není zanesená, je to evidentně výrobní chyba. Dělá to každá střela ve stejném místě. Mužná tupý nástroj (protahovák?) při výrobě a špatná reklama Ardese.