Leeoo píše:Norové jsou, ale na trošku jiný úrovni než my tady
věřim tomu, že 58čka nás všechny ještě přežije
jj taky tomu verim. nas ucitel na zbrane nam vypravel jak mu pred xlety rikali o saprech a o UKckach ze skonci co nevidet a jak je videt opak je pravdou ikdyz se to rika porad
Taky je to trochu o tom, že na těch konstrukcích už není moc co vylepšovat. Možná víte, jak dopadl v devadesátejch letech americkej program ACR. Zjistijli, že žádná z těch nabízenejch supermoderních zbraní není o moc lepší než klasická m 16 A2, takže nakonec otázku přezbrojení odložili daleko na neurčito.
To by se musel objevit nějakej úplně novej princip fungování zbraní, nějaké energetické zbraně, pulzní , plasmové, aby se to opravdu vyplatilo. Neumím si to ale představit, že by se toho někdo z nás dožil.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
Já si myslím, že v dohledné době dostanou události rychlý spád.
To, že CZUB na podzim konečně představila CZ805 určitě není náhoda.
IMHO to nebude dlouho trvat.
Kubajzz píše:Však píšu že armáda potřebuje "co nejuniverzálnější".
A náboj typu .223rem je pro vojenské účely daleko vhodnější než 7,62x39.
Jak ostatně už před desítkama let zjistil celý civilizovaný svět včetně Ruska.
Prosím, vysvětli mi proč.
Celý svět, který střílí s AK47 a SKS by měl vůči Tvému kategorickému tvrzení dost vážné výhrady.
Dále by mě zajímalo, co je to "náboj typu .223Rem".
"náboj typu .223Rem".=Malá ráže, vysoká úsťová rychlost=vysoká průbojnost na úkor porážecího efektu, plochá balistická křivka na úkor letové stability při horších povětrnostních pomínkách resp. průletem překážkou. Napádá mě jen jedinej další příklad tohoto typu munice-ruskej 5,45x39,5.
"Dokud žiju, ani jedna fašistická kurva přes nás neprojde."
V.I.Čujkov
uvažuješ správně, ale to je jenom jeden úhel pohledu.
Právě tak by se dalo říci, že náboj typu .223Rem je typem vojenského náboje, určeného pro samonabíjecí zbraně, při jehož vývoji byl kladen důraz na snadnou velkosériovou výrobu a vysoký účinek vůči živému cíli.
Ve světle těchto měřítek by mi tam spadnul i ten 7,62x39...