P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
nabiják a trychtýř
NzPerX
Tak nějak to může vypadat /dřevěný nabiják a nabíjecí trychtýř/
Tak nějak to může vypadat /dřevěný nabiják a nabíjecí trychtýř/
Potřebuji nutně PORADIT PROSÍM
Včera jsem koupil konečně toho perkusního Rolling blocka v ráži 50 a hned tu řaším problém: flintu jsem rozdělal a ikdyž se mi hlaven zdála čistá,řekl jsem si ,že ji protáhnu hadříkem a znovu naolejuju.A ouha-hadřík špinavej jako prase,vypadá to na rez,je to hnědá špína!!Zdělal jsem asi už 30 takových hadříků a všechny jsou stále stejně špinavé!!Zkoušel jksem to odmastit kapkou beznínu,apk horká koupel s jarem ,vysušit a znova olej a hadříky a pořád stejná špína-přitom hlaven vypadá na pohled čistá.Musí to být stopy rzi jinak nevím.Prosím poradtě jak mám hlaven stoprocentně vyčistit.Děkuji.
Tj "normální",ležela dlouho někde v skladech,mněla by bít sice od výroby nakonzervovaná,ale...
víme jak to chodí. Běž jí provětrat na střelnici, dej tak 30-50 ran, pak jí doma v klidu udělej rozborku a umyj vše kovové v horké jarové vodě, hlaveň a vše ostatní vytři do sucha,nech v teple doschnout a pak vše hezky namaž olejem(konkor, brunox a podobně) wd-40 není moc vhodný, setři přebytky oleje flanelovým hadrem a vše zase v klidu poskládej, po takto "vymazleném"vyčištění i složení budeš mít lepší pocit a větší důvěru ke své pušce
, po dalších střelbách stačí důkladně čistit hlaveň, kolem pistonu a zámku
,ta tak zvaná rez časem zmizí 

In vino veritas...
cernunos: Nejdřív musíš poznat jestli je to jenom špína, nebo jestli je to rez! Zaschlé konzervační tuky jistě vyčistíš, ale rez ne! Vezmi si lupu a podívej se zblízka na povrch v hlavni. Bez lupy vypadá i mírně rezavá ale naolejovaná hlaveň docela dobře, proto musíš mít tu lupu.
Na pořádné protažení potřebuješ mosazný nebo fosforbronzový kartáček. Ten by měl být asi o 2mm na průměru větší než je vnitřní průměr hlavně.
Pokud zjistíš že je hlaveň rezatá, běž pušku vrátit!! U Brymové už se to vyskytlo. Těžko říct jestli to je jejich vina, nebo to leželo ve skladu někde jinde.
Chtěl jsem připojit fotku, ale prý je kapacita pro uživatele fóra vyčerpaná...
Na pořádné protažení potřebuješ mosazný nebo fosforbronzový kartáček. Ten by měl být asi o 2mm na průměru větší než je vnitřní průměr hlavně.
Pokud zjistíš že je hlaveň rezatá, běž pušku vrátit!! U Brymové už se to vyskytlo. Těžko říct jestli to je jejich vina, nebo to leželo ve skladu někde jinde.
Chtěl jsem připojit fotku, ale prý je kapacita pro uživatele fóra vyčerpaná...
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Ardesa
Ja som mal hrdzu na mieste kde sa spája hlaveň s púzdrom záveru. Keby to ešte nejakú dobu stálo na sklade, tak to už asi nikto nekúpi. Ale vývrt je ako zrkadlo..
Oprvadu nevím,a jsem ztoho dost mrzutý.Čistit ten lauf dál nehodlám,děsí mě představa,že je to fakt rez.Ikdyž je zajímavé,že ta špína je jen v laufu a v závitu,kdežto dnový šroub byl čistý.Také flinta je opravdi jinak ve skvělém stavu-nikde ani škrábaneček a byla i promazaná.Fakt to nechápu,ale zvažuju reklamaci.Chci prostě čistý lauf!
Jinak co se týká vstřícnosti k zákazníkům,tak u brymové jsou stím dost na štíru.Když jsem požádal,zdali bych mohl vidět lauf,tak si málem pan prodávající vykroutil hlavu,jak rezolutně toto odmítl.Prý k tomu nemají na prodejně potřebné zboží!!!K nevíře.Při takové lži není problém věřit pak tomu,že vám v klidu prodají i zbran,která je v neprodejném stavu.
Jinak co se týká vstřícnosti k zákazníkům,tak u brymové jsou stím dost na štíru.Když jsem požádal,zdali bych mohl vidět lauf,tak si málem pan prodávající vykroutil hlavu,jak rezolutně toto odmítl.Prý k tomu nemají na prodejně potřebné zboží!!!K nevíře.Při takové lži není problém věřit pak tomu,že vám v klidu prodají i zbran,která je v neprodejném stavu.
Pokud by to byla ale rez tak tu odstraníš po pár protažení naolejovaným hadrem s kartáčem, ale pokud to máš pořád tak by to mohl být opravdu nějaké bordel po černění zbraně s olejem dohromady co tam udělal nějakej škraloup nebo něco. Co stránky výrobce, nemluví se tam o tom? Stejně bych z toho dal aspoň 10 ran a pak se uvidí, vrátit se to dá i pak.