P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
NzPerX

Příspěvek od NzPerX » 30 pro 2008 00:26

to duffioso -> Supr, dik. Nevis a umi p. Martinek privezt i Ardesy?

to Per Larssen -> bajecy dik

cherro

Příspěvek od cherro » 30 pro 2008 10:58

Martínek vozí většinou ze států, Ardesu si objednej v Ostravě nebo u Brymové. difusio, máš ode mě SZ...
cherro

Příspěvek od cherro » 30 pro 2008 11:15

romi
Kontaktovat uživatele:

nabiják a trychtýř

Příspěvek od romi » 30 pro 2008 11:18

NzPerX

Tak nějak to může vypadat /dřevěný nabiják a nabíjecí trychtýř/
cernunos

Potřebuji nutně PORADIT PROSÍM

Příspěvek od cernunos » 30 pro 2008 13:29

Včera jsem koupil konečně toho perkusního Rolling blocka v ráži 50 a hned tu řaším problém: flintu jsem rozdělal a ikdyž se mi hlaven zdála čistá,řekl jsem si ,že ji protáhnu hadříkem a znovu naolejuju.A ouha-hadřík špinavej jako prase,vypadá to na rez,je to hnědá špína!!Zdělal jsem asi už 30 takových hadříků a všechny jsou stále stejně špinavé!!Zkoušel jksem to odmastit kapkou beznínu,apk horká koupel s jarem ,vysušit a znova olej a hadříky a pořád stejná špína-přitom hlaven vypadá na pohled čistá.Musí to být stopy rzi jinak nevím.Prosím poradtě jak mám hlaven stoprocentně vyčistit.Děkuji.
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 30 pro 2008 13:38

protáhnout kartáčem a čistit tak dlouho až budeš spokojen :lol:
cernunos

Příspěvek od cernunos » 30 pro 2008 13:48

Dík za radu ale čistím to už dvě hodiny a nijjak se to nechce vyčistit-je to normální?Mám sto chutí zavolat do brymové a pěkně si postěžovat.Vůbec nevím jak to vyčistit !!
ramires

Příspěvek od ramires » 30 pro 2008 14:30

Tj "normální",ležela dlouho někde v skladech,mněla by bít sice od výroby nakonzervovaná,ale... :D víme jak to chodí. Běž jí provětrat na střelnici, dej tak 30-50 ran, pak jí doma v klidu udělej rozborku a umyj vše kovové v horké jarové vodě, hlaveň a vše ostatní vytři do sucha,nech v teple doschnout a pak vše hezky namaž olejem(konkor, brunox a podobně) wd-40 není moc vhodný, setři přebytky oleje flanelovým hadrem a vše zase v klidu poskládej, po takto "vymazleném"vyčištění i složení budeš mít lepší pocit a větší důvěru ke své pušce :wink: , po dalších střelbách stačí důkladně čistit hlaveň, kolem pistonu a zámku :wink: ,ta tak zvaná rez časem zmizí :)
In vino veritas...
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 30 pro 2008 14:38

cernunos: Nejdřív musíš poznat jestli je to jenom špína, nebo jestli je to rez! Zaschlé konzervační tuky jistě vyčistíš, ale rez ne! Vezmi si lupu a podívej se zblízka na povrch v hlavni. Bez lupy vypadá i mírně rezavá ale naolejovaná hlaveň docela dobře, proto musíš mít tu lupu.
Na pořádné protažení potřebuješ mosazný nebo fosforbronzový kartáček. Ten by měl být asi o 2mm na průměru větší než je vnitřní průměr hlavně.

Pokud zjistíš že je hlaveň rezatá, běž pušku vrátit!! U Brymové už se to vyskytlo. Těžko říct jestli to je jejich vina, nebo to leželo ve skladu někde jinde.
Chtěl jsem připojit fotku, ale prý je kapacita pro uživatele fóra vyčerpaná...
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
reaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reaktor » 30 pro 2008 16:54

Není to jen nějaká ochrana před rezavěním. Třeba počítají s tím že bude nějake čásek trvat než se zbraň prodá a proto to nějak ošetřují. A místo oleje dávají nějake nátěr co se odře střelbou?
duffioso

Příspěvek od duffioso » 30 pro 2008 18:47

Tak to nasere,ale ja bych nasypal prach,nasadil zapalku a vystrelil naslepo.Treba i vicekrat.Pak to zkusil vydrbat kartacem a jarovkou.Pokud to nepujde,tak vratit a servat je.Tohle me moc mrzi,tim vic,ze jsem ti psal,ze se nemusis zbytecne bat.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 30 pro 2008 20:23

Ja som mal hrdzu na mieste kde sa spája hlaveň s púzdrom záveru. Keby to ešte nejakú dobu stálo na sklade, tak to už asi nikto nekúpi. Ale vývrt je ako zrkadlo..
cernunos

Příspěvek od cernunos » 31 pro 2008 09:15

Oprvadu nevím,a jsem ztoho dost mrzutý.Čistit ten lauf dál nehodlám,děsí mě představa,že je to fakt rez.Ikdyž je zajímavé,že ta špína je jen v laufu a v závitu,kdežto dnový šroub byl čistý.Také flinta je opravdi jinak ve skvělém stavu-nikde ani škrábaneček a byla i promazaná.Fakt to nechápu,ale zvažuju reklamaci.Chci prostě čistý lauf!
Jinak co se týká vstřícnosti k zákazníkům,tak u brymové jsou stím dost na štíru.Když jsem požádal,zdali bych mohl vidět lauf,tak si málem pan prodávající vykroutil hlavu,jak rezolutně toto odmítl.Prý k tomu nemají na prodejně potřebné zboží!!!K nevíře.Při takové lži není problém věřit pak tomu,že vám v klidu prodají i zbran,která je v neprodejném stavu.
reaktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reaktor » 31 pro 2008 10:15

Pokud by to byla ale rez tak tu odstraníš po pár protažení naolejovaným hadrem s kartáčem, ale pokud to máš pořád tak by to mohl být opravdu nějaké bordel po černění zbraně s olejem dohromady co tam udělal nějakej škraloup nebo něco. Co stránky výrobce, nemluví se tam o tom? Stejně bych z toho dal aspoň 10 ran a pak se uvidí, vrátit se to dá i pak.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 31 pro 2008 11:00

Jasne,na tu rez mi to nejak nestimuje.Flakni z toho par ran a uvidis.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Odpovědět