P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
NzPerX

Příspěvek od NzPerX » 07 led 2009 18:12

duffioso

Příspěvek od duffioso » 07 led 2009 18:54

Ano,ale tahle je rovna,ty potrebujes zakladnu na kulaty zaver.,Hodim ti sem za chvilku obrazek
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
marteens

Příspěvek od marteens » 07 led 2009 19:13

Kup si hned aj kruzky na weaver,mal som velky problem ich kupit na slovensku,na koniec som ich objednal z brymovej,ale vyslo ma to aj s dobierkou 900+sk
duffioso

Příspěvek od duffioso » 07 led 2009 19:33

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
NzPerX

Příspěvek od NzPerX » 07 led 2009 20:00

Takze to co potrebujem je ta `polgajcha` pred a za komorou ano? A k tomu este treba tie bezce so sroubami a samozrejme konecne puskohlad... Dobre to chapem? Snad konecne ano. Uz si pripadam ako throtl. :oops:
Asi este budem otravovat pri nakupe jednotlivych casti. Fucken, ale ta brymova to ma predrazene...
romi
Kontaktovat uživatele:

zakladna

Příspěvek od romi » 07 led 2009 20:36

duffioso píše:Ano,ale tahle je rovna,ty potrebujes zakladnu na kulaty zaver.,
Já používám rovnou, ničemu to nevadí - tři opěrné body stačí. Jen sem ji pro jistotu koupi bez upevňovacích děr , ty jsem pro jistotu vyvrtal na fréze.
Marťyn

dioptr a uchycení

Příspěvek od Marťyn » 07 led 2009 23:10

Už jsem se ptal, ale nikdo se nechytil, tak to zkouším znovu :( .
Máte někdo zkušenost s uchycením dioptru na replice, konkrétně mám Ranger a Deerhunter? Na fotkách Pedersoli je to jen z boku, ale silně pochybuju, že je uchycený přímo ve dřevě.
Dík za vaše postřehy.
bufallo

Příspěvek od bufallo » 08 led 2009 06:09

ja mam GPR od Lymana, tam sa diopter 57GPR chyta jednou dierou co je zvlast vyvrtana a narezana na ocelovej casti do coho zapada hlaven z hakom a druha strana drzi normalne v diere origos na konci tej ocelovej casti, je tam skrutka do dreva, co to vsetko drzi, neviem ako by som to pomenoval... len treba tam vlozit adapter, taku sikmu platnicku na vyrovnanie do roviny, bez nej je diopter sikmo od osi hlavni...
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 09 led 2009 22:51

Začínam závidieť slovenským bratom a duffiosovi 8), teda všetkým, čo kupujú kapsle 209 bez zbrojáka. No bratia zasa nemajú trackera na predajni :(...
Objednal jsem kleště u Anděla s tím, ať k tomu přibalí ty kapsle. Prý ani omylem, že mu to nestojí za problém. Tak přemýšlím, že jménem naší in-line ligy požádám tvůrce zákona o výklad, čím teda máme krmit naše kvéry kategorie D :!:
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 10 led 2009 10:01

Předělej na 6mm nábojky do startovací pistole a máš po starostech. Těch postupů je daleko více.....

Pokud máš jiný typ napiš /vyfoť/ jaký je ten tvůj. Určitě se najde jednoduché a vratné řešení. Já jsem 6mm startovací nábojky používal i do neupraveného dnového šroubu a šlo to....
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 10 led 2009 17:16

Díky, romi,
fotka mého dnového šroubu je na str. 57 tohoto vlákna. D otvoru=6,2; hloubka=6,0. Ty jsi vrtal D 5,6 na poplašňák - není to málo? Kolik má poplašňák na šupleru? W209 = D6,1. Nevadí to poplašňáku, když úderník bije středem? Je určen pro okrajový zápal. U Pursuita tu kdosi psal, že mu poplašňák nešel odpálit.
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 10 led 2009 18:34

PER LARSON
šestka má průměr 5,6mm a vypadá z boku jako pyramida , špatně drží v jakémkoli otvoru.
Proto doporučuji:

1. Vytvořit papírovou dutinku a do ní vlepit 6ku. Dutinku navineš na vrták patřičného průměru. Jako materiál doporučuji hnědou lepící pásku. Je to trochu pracné ,ale funguje to. Délku trubičky si určíš sám.

2. Jednodušší je toto. Seženeš si "lepící cenovky", na cenovku přilepíš 6stku. Vytvořený celek vložíš do parafínu. Parafín ti "vymezí" vůli v pistonu a 6stka nevypadne, "cenovku" po vložení do pistonu odtrhneš.

Pokud tvůj systém šestku neodpálí, podívej se jestli na ní vůbec dosáhne. Pokud je hodně utopená musíš zjistit jaká je tam mezera. /druhá část mého videa/. "úderník" můžeš jednoduše vyvložkovat dvousložkovým tmelem nebo silikonem. Jako údernou část použij kousek železa, který zatlačíš do tmelu.Například malou ložiskovou kuličku atd. 6stka má okrajový zápal ...proto ji dej trochu bokem. Na videu mám šroubek taky mimo střed. Tato úprava je vratná , to znamená když ti to nebude fungovat tmel vyšťouráš šroubovákem.

Pokud něco není jasné doplním.
Přílohy
Snímek 001.jpg
6stka + namočená v parafímu
BENNY

Příspěvek od BENNY » 10 led 2009 20:58

Pánové ,ty startáky jsou sice hodně levné ,ale jsou plněny pěkným svinstvem ! Jeden to používal jako náradu do revolveru flobert a už po 6 ranách to bylo tak zanešené že bubínek i část hlavně měly o 0,5 milimetru menší pruměr.Bubínek pak musel čistit vrtákem potřebného pruměru . S hlavní to bylo horší.Tak aby vám to neucpalo ty kanálky pod pistony !
Hail And Kill !
Jim

Příspěvek od Jim » 10 led 2009 21:45

Je to sice trochu mimo, ale starťáky jak vy říkáte, jsem používal běžně při střelbě ze Sharpsky, Vyrobil jsem si piston, který měl místo slabého kanálku dutinu na tyto nábojky a kohout to na plocho spolehlivě odpaloval. Fakt je ten, že nestřílím obvykle víc jak 23 ran, protože nemám víc nábojnic. Ovšem nevšiml jsem si, že by byl nějaký rozdíl mezi mušketovou zápalkou a touto nábojkou pokud se týká zasvinění pistonu. Kromě toho není problém průšlehový kanálek u vaší flinty občas protáhnout drátkem, nebo štětinou. Za zkoušku to stojí.
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 11 led 2009 09:49

BEENY Přečti si proč to tady řešíme.....Pokud by se zanášelo, stačí pročistit ocelovou strunou, zdržení asi 5s. :lol: Delaborovaný flobert jsem taky používal, jeho hlavní nevýhoda je ta, že se po delaboraci vysypává třaskavá složka, proto po úderu selžou. Flobertek je několik druhu rozdílné kvality. Spolehlivé byly s "kuličkou". Toto je pro RERa další řešení. Nemusí se motat žádná trubička.
Přílohy
Snímek 003.jpg
Tento typ nedoporučuji.
Odpovědět